Futbol Fenerbahçe transfer haberleri futbol

Fenerbahçe transfer haberleri futbol

08.01.2013 - 12:31 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe futbol transfer haberleri, transferde son dakika gelişmeleri, futbolda bomba transferler.

Fenerbahçe transfer haberleri futbol

Fenerbahçe transfer haberleri futbol

Haberin Devamı

Sow’a dev talip!

Loic Remy sesleri

Montpellier Başkanı: Belhanda'yı satarım

Sow’a dev talip!

Fenerbahçe'nin Senegalli gol makinasına Premier Lig'den bir kulübün hedefine girdi. Yönetim teklifi hemen reddederken 26 yaşındaki oyuncu, hayalinin Premier Lig’de forma giymek olduğunu belirterek Liverpool’a gitmek istediğini F.Bahçe’ye iletti.

Geçen sezonun ortasında Doğuş Holding Patronu Ferit Şahenk tarafından F.Bahçe’ye kazandırılan Moussa Sow, Avrupa’nın da dikkatini çekmeye başladı. Geçen sezonun 2. yarısında 10 milyon euroya gelip, sakatlık yaşamasına rağmen 9 gol atan Senegalli futbolcu, bu sezon da çıktığı 27 maçta 10 gol, 4 asist üretince İngiliz devi Liverpool’un radarına girdi.

SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilere transfer olmadan önce de Liverpool’un transfer listesinde yer alan Sow için İngiliz temsilcisi bu kez ısrarlı. Liverpool, 26 yaşındaki oyuncuyu transfer etmek için F.Bahçe Yönetimi’ne resmi teklifte bulunurken, yönetim bu teklifi düşünmeden geri çevirdi ve oyuncuyu satmayı düşünmediğini iletti.

Hayalinin Premier Lig’de oynamak olduğunu belirten Sow’un ise bu teklifi değerlendirmek ve Liverpool’a gitmek istediği öğrenildi. Liverpool, Fenerbahçe’ye gelmeden önce de Sow’u transfer etmek istemiş ancak sarı-lacivertli takım elini çabuk tutarak Sow’u kadrosuna katmıştı.

RODGERS DA ‘İSTİYORUZ’ DEDİ

Liverpool menajeri Rodgers de dün yaptığı açıklamada “Moussa Sow’u yakından takip ettiğimiz bir oyuncu. Onu transfer etmek istiyoruz” diyerek oyuncudan kolay vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. Bakalım yönetim, Sow’u tutmak için nasıl bür plan uygulayacak.

Loic Remy sesleri

Marsilya'da forma giyen 26 yaşındaki forveti resmen istediği ortaya çıkan Fenerbahçe'nin 8 milyon euro'yu gözden çıkardığı belirtildi Montpellier'in 10 numarası Younes Belhanda'yı transfer etme girişimlerini devem ettiren Fenerbahçe, golcüyü de Fransa'da arıyor. Sarı- lacivertlilerin, Marsilya'da top koşturan 26 yaşındaki forvet oyuncusu Loic Remy için resmen başvuru yaptığı belirlendi. Marsilya'nın kapısını çalan yönetimin, Fransız ekibine 8 milyon euro'luk bir teklif ilettiği öğrenildi. Mali krizde olan Marsilya'nın, futbolcusunu satmaya hazır olduğunu bildirdiği öğrenilirken, sarı-lacivertlilerin sundu teklifi ise yetersiz bulduğu, görüşmelerin devam ettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

QPR'NiN YAPTIĞI TEKLiFi REDDETTi

Marsilya'nın 8 milyon euro'yu küçümsemesinin nedeni, Premier Lig ekiplerinden QPR'nin yaptığı teklif. İngiliz ekibi, Remy'ye karşılık 10 milyon euro ve takasta kullanılmak üzere Shaun Wright-Phillips'i gözden çıkarttı. Remy'nin, liginde düşmemeye oynayan QPR'a gitmeyi istememesi nedeniyle transferde anlaşma sağlanamadı. Remy ile Premier Lig'den Newcastle United, Bundesliga'dan Schalke ile Borussia Dortmund gibi takımlar da ilgileniyor. Fenerbahçe, Remy ile ise henüz bir görüşme yapmadı.

Montpellier Başkanı: Belhanda'yı satarım

Louis Nicollin RMC’ye şu açıklamalarda bulundu: “Şu anda büyük bir soru işareti var. Fenerbahçe Belhanda yarışının içinde ama kimse hangi takımın ne kadar bonservis verdiğini bilmiyor. Türklerle iş yapmayı severim ancak bir süreliğine UEFA organizasyonlarında yer alamadılar. Belhanda’yı onlara satarım ama 15 milyon avrodan aşağıda bir değerinin olacağını düşünmüyorum. Nakit para istiyoruz. Ve bence Belhanda da gitmek istiyor.

Haberin Devamı

Bu bizim için bir problem değil. Fakat onu almak istiyorsanız bana çok güçlü bir teklifle gelmeniz gerekir. Almanya, İngiltere, İtalya ya da İspanya gibi ülkelere oyuncu satmak daha kolay. Çünkü ödemeyi yapmazlarsa ertesi gün Michel Platini’nin kapısını çalıp ağlayabilirim. Fenerbahçe gibi kulüplere güvenim olmadığını söylemiyorum. Parayı verdikleri sürece sorun yok.” Diğer yandan RMC’nin haberine göre Younes Belhanda’ya yakın kaynaklar oyuncunun Fenerbahçe ile yıllık 2.4 milyon avro ücrete anlaştığını açıkladı. Montpellier ile Fenerbahçe ise bugün bir kez daha görüşecek.

F.Bahçe yıldız golcüyü neden alamadı?

Paraguaylı yıldızın eski menajeri, geçen yaz son anda yatan büyük transferle ilgili Fenerbahçe İdari Menajeri Çetinkaya’yı suçladı.

Haberin Devamı

“13-14 milyon euroda anlaşmışken araya başkalarını sokmaya çalıştı” dedi. Oscar Cardozo geçen yaz Fenerbahçe’nin transfer listesindeki bir numaralı isim olarak uzun süre gündemde kalmıştı. Ancak Benfica’lı golcünün Sarı-Lacivertlilere transferi son anda suya düşmüştü. Bu transfer hikayesinin perde arkasını Cardozo’nun o dönemde menajerliğini üstlenen Portekizli FIFA menajeri Paulo Rodrigues anlattı.

Artık 20 milyon euro

Şu an Antalya’da bulunan Rodrigues sıkıntının Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya’dan kaynakladığını belirterek “Çetinkaya ağustosta aradı. Cardozo için benden yardım istedi. Ben de Benfica Başkanı Luis Viera’yla konuşarak, yetki belgesi aldım. Başkan bana sözleşme fesih bedeli olarak 14, hatta 13 milyon euroda anlaşabileceğimizi söyledi. Ben de bunu Çetinkaya’ya ilettim. Ancak Çetinkaya bu bilgileri aldıktan sonra başka insanları devreye sokarak transferi yapmaya çalıştı. Bu duruma Viera çok kızdı ve fiyatı 20milyon euroya çıkardı. Bu nedenle transfer gerçekleşmedi’’ dedi. Cardozo’nun o dönemde 2 milyon euro garanti para ve 4 yıllık anlaşma istediğini dile getiren Rodrigues “Transfer toplam 20 milyon euroya gerçekleşecekken, Çetinkaya böyle davrandığı için Benfica sadece sözleşme fesih bedelini 20 milyon euro olarak belirledi’’ diye konuştu. Portekizli menajer “Fenerbahçe hâlen Cardozo’yla ilgileniyor mu’’ sorusuna ise “Fenerbahçe’ye transfer olasılığının olduğunu duyuyorum ama ben artık ilgilenmiyorum” dedi. Hasan Çetinkaya’nın ismi Musa Sow transferinde de gündeme gelmişti. Fenerbahçe’nin eski doktoru Ertuğrul Karanlık Çetinkaya’nın Türkiye’ye gelişinde baş rolü oynadığı Senegalli forvetin, dizinden kronik sakat olduğunu ve bu durumun da Çetinkaya tarafından bilindiğini iddia etmişti.

Başkan da doğruladı

Benfica Başkanı Viera, Cardozo’yu araya giren başka isimler nedeniyle satmadıklarını belirtti. “Olabilecek transfer bu yanlış yüzünden yattı” dedi.

Oscar Cardozo’nun transferi hakkında menajer Paulo Rodrigues’in verdiği bilgileri Benfica kulübü başkanı Luis Vieira da doğruladı. BUGÜN’e konuşan Vieira, Paraguaylı golcünün transferinin devreye giren başka kişiler nedeniyle gerçekleşmediğini söyledi. Portekiz ekibinin başkanı “Fenerbahçe oyuncumuza talip olmuştu. Bizim fikrimiz olumluydu. Ancak görüşmeler için temaslar başladıktan sonra, Fenerbahçe adına hareket ettiklerini söyleyen başka kişiler devreye girdi. Bu son derece yanlış bir davranıştı. Bu nedenle olabilecek bir transfer gerçekleşmedi’’ dedi.

Artık koşullar değişti

Viera, “Cardozo’nun, Fenerbahçe’ye transferimümkünmü’’ şeklindeki soruyas ise “Bunlar özel konular. Bu konuda cevap vermem ama transfer dönemlerinde her şey mümkündür fakat bu kez koşullar değişti’’ cevabını verdi.

Cardozo Kimdir?

Tam adı: Oscar Rene Cardozo

Doğum tarihi: 20 Mayıs 1983

Doğum yeri: Juan Eulogio Estigarribia, Paraguay

Boyu: 1,94 m Mevkii: Santrafor

Yazarlar