28.04.2026 - 23:28 | Son Güncellenme:
Spor Servisi
Fenerbahçe'nin Brezilyalı kalecisi Ederson, hakaret ve sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.
TFF'den yapılan açıklamada, "FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü'nün 26.04.2026 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,
FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü futbolcusu EDERSON SANTANA DE MORAES'in aynı müsabakadaki "hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca ve "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 27.04.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

NELER OLMUŞTU
Maçın 61. dakikasında Jaylen Oosterwolde'nin Yunus Akgün'e müdahalesinde Galatasaray penaltı kazandı.
Penaltı pozisyonunun ardından sahada tartışma çıktı, ilk yarıda hakem Yasin Kol'a itiraz nedeniyle sarı kart gören kaleci Ederson, bir kez daha hakemle karşı karşıya geldi.
Bu tartışma sonrası Yasin Kol, Ederson'a 2. sarı karttan kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etti.
VAR KULÜBESİNE VURDU
Oyundan ihracına büyük tepki gösteren Ederson, bir süre daha sahada kaldıktan sonra eldivenlerini çıkarttı ve soyunma odasına girdi.
Ederson soyunma odasına girmeden önce VAR kulübesine vurdu.
ÖZÜR PAYLAŞIMI
Ederson, gece geç saatlerde sosyal medya hesabından şu sözlerle özür diledi:
Bu hafta sonu oynanan derbide yaşananlardan dolayı taraftarlardan ve takım arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Kırmızı kart kararına katılmıyorum ve hakem yönetimine yönelik eleştirilerimi sürdürüyorum; haksızlığa uğradığımıza inanıyorum. Sahadan çıkarken, sinirle VAR odasına doğru ani bir hareket yaptım; bunu yapmamam gerekirdi. Tüm Fenerbahçe ailesinden bir kez daha özür diliyorum!