Fenerbahçe Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi kadroda büyük değişim! Szalai örnek oldu

Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi kadroda büyük değişim! Szalai örnek oldu

15.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de son 1 yıldır ortaya konan transfer politikası meyvelerini vermeye başladı. Bu sezon kadroya katılan isimlerin yaş ortalaması 24.4 olurken, ayrılan ve kadro dışı kalan oyuncuların yaş ortalaması 34.1 olarak hesaplandı.

Fenerbahçede yeni sezon öncesi kadroda büyük değişim Szalai örnek oldu

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de başkan Ali Koç’un desteğiyle transferde uygulanan yeni politika meyvelerini vermeye başladı. Geçtiğimiz sezonun devre arası ile bu sezon başında kadroya katılan isimlerin gelecek vaat eden ve potansiyelli isimler olması dikkat çekti.

Ali Koç’un ısrarla üzerinde durduğu bu yeni transfer politikasıyla beraber 2021-22 sezonu transfer döneminde Fenerbahçe kadrosuna katılan yeni oyuncuların yaş ortalaması 24.4 olarak hesaplandı.

Sports Digitale’in hazırladığı rakamlarda, yeni yüzlerin daha genç, ayrılan ve ayrılacak olan isimlerin ise 30 yaş üstü olması gözlerden kaçmadı.

İlk 11 için

Özellikle 24 yaşındaki Güney Koreli stoper Kim Min Jae ve Bursaspor’dan gelen 21 yaşındaki sağ kanat Burak Kapacak, sarı-lacivertlilerin en umutlu olduğu transferler olarak göze çarptı.

Kim Min Jae ve Burak Kapacak’ın direkt ilk 11 oyuncusu olarak transfer edildikleri biliniyor. Ayrıca Kasımpaşa’dan ayrılarak bonservissiz kadroya katılan 19 yaşındaki sol bek Çağtay Kurukalıp ismi de dikkat çekti.

Caner Erkin (32), Harun Tekin (32), Perotti(33), Dirar(35), Gökhan Gönül(36) ve Papiss Cisse (36) gibi ayrılacak ve ayrılan isimlerin yaş ortalaması da 34.1 olarak ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Attila Szalai örnek oldu

Transferde uygulanan yeni politikada özellikle Attila Szalai’nin başarısı örnek oldu. 24 yaşındaki Macar stoperin yanısıra 26 yaşındaki Pelkas ve 24 yaşındaki Osayi-Samuel’in uyumu da öne çıktı.Transferde uygulanan yeni politikada özellikle Attila Szalai’nin başarısı örnek oldu.

24 yaşındaki Macar stoperin yanısıra 26 yaşındaki Pelkas ve 24 yaşındaki Osayi-Samuel’in uyumu da öne çıktı.Bu 3 ismin gelecekte kulübe para kazandırma potansiyeli de hesaba katılıyor. Bu nedenle Kim Min Jae ve Burak Kapacak yatırımlarında bu detaylar ağır bastı.


Yazarlar