Fenerbahçe Mesut Özil'in sözleşmesinde şok eden madde! Canlı yayında açıkladı

Mesut Özil'in sözleşmesinde şok eden madde! Canlı yayında açıkladı

28.06.2022 - 15:22 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Fenerbahçe'deki son gelişmeleri ve transfer gündemini Skorer'in Youtube kanalındaki canlı yayında değerlendirdi. Ok, sarı-lacivertli takımından ayrılacak kesin ismi açıklarken Mesut Özil'in sözleşmesindeki özel maddeyi ilk kez duyurdu. İşte çok konuşulacak açıklamalar...

Fenerbahçe'de yeni sezon hazırlıkları devam ederken gündemin en önemli konusu  yapılan ve yapılması beklenen transferler... 

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi'nin Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertli ekipteki son gelişmeleri, transfer gündemini ve ayrılacak isimleri Skorer'in Youtube kanalındaki canlı yayında Nergis Aşkın'la birlikte değerlendirdi. 

Senad Ok'un açıklamaları şu şekilde;

'LEMOS'UN TAKIMDAN AYRILIĞI KESİN'

Fenerbahçe'de Lemos gidecek. Fenerbahçe için biraz zayıf kaldı. Lincoln, İrfan Can çok iyi durumda. Berisha eskisine göre daha iyi ve istekli. Kendisini göstermek istiyor bu maçlarda. Hayal kırıklığı yaratan tek isim olarak Lemos denebilir. Hayal kırıklığından daha çok takım için zayıf kaldı. Samatta'nın gitmesi de söz konusu. Ancak o gitmeden önce golcü transferinin yapılmış olması gerekli. Fenerbahçe'nin kanat ve orta sahada çok güçlü olduğunu söyleyebiliriz. Jesus'un bakış açısına göre bu bölge çok güçlü ve alternatifli olmalı. İrfan ve Bruma'yla kanadı açamadın Emre Mor'u oynatacaksın. Jorge Jesus'un bakış açısı bu şekilde...  Fenerbahçe'de Lemos'un gitmesi kesin fakat Caulker'ın henüz belli değil. Kamptaki performansına göre geleceğiyle ilgili karar verilecek.

Haberin Devamı

Mesut Özilin sözleşmesinde şok eden madde Canlı yayında açıkladı

Henüz transfer döneminin ortasına gelmedik. Dolayısıyla takımdaki oyunculara gelen teklifler için de erken denebilir. Bu oyuncular giderken de en az maliyetli şekilde ayrılması gerekli. Asıl mesele bu oyuncuların maaş yükünden olabildiği kadar kurtulabilmek. Yüksek maaşların belli bölümünün karşılanması gerekebilir.

'KİM MİN-JAE TAKIMDA KALABİLİR'

Kim Min-Jae'nin kalma ihtimali arttı. Henüz resmi bir teklif yok kendisine. İlgi alaka çok fazla ama resmi teklif gelmedi. Kim, geleceğiyle ilgili 'Olağanüstü bir teklif gelmezse ben 1 sene daha kalmak istiyorum.' diyor. Fenerbahçe'nin önünde Dİnamo Kiev maçı var. Bu Kim için de önemli bir maç. Marcao için bugün 14-15 milyon eurolar konuşuluyorsa geçen seneki Avrupa Kupaları'ndaki performansı bunu ortaya çıkardı. Kim de kendisini Avrupa sahnesinde gösterirse çok daha iyi bir transfer yapabilir. 

Mesut Özilin sözleşmesinde şok eden madde Canlı yayında açıkladı

'TRANSFER İÇİN MEVCUT FORVETLERDEN AYRILIK OLMASI ŞART'

Jorge Jesus'un ana planı 4-4-2. Bu planda kanatlar etkili. İkinci golcü Lincoln gibi görünüyor. Sezon içindeki ihtiyaçlara göre bu formasyonda değişiklikler olabilir tabi. Serdar, Samatta, Valencia, Berisha gibi isimler varken ve bunlar içinden herhangi bir golcü takımdan ayrılığı kesinleşmeden yeni transferin yapılması zor.

Haberin Devamı

'CARVALHO GELİRSE ORTA SAHA İYİCE GÜÇLENECEK'

Orta saha merkezinde iki oyuncu oynayacak. O iki formaya talip olan 6-7 tane oyuncu var Fenerbahçe'de. Bir tane daha transfer yapılacak. Ciddi bir forma rekabeti oluşacak orada. Fenerbahçe'nin forvet arkasındaki orta alan çok güçlü oldu. Eğer bir de William Carvalho gelirse iyice orta sahadaki güç artacak.

Mesut Özilin sözleşmesinde şok eden madde Canlı yayında açıkladı

 'OSAYİ ÖNÜNDEKİ İSİMLERİ RAHATLATIR'

Fenerbahçe'de Nazım'ın sakatlığı nedeniyle de sağ bekte bir sıkıntı var. Bu nedenle Osayi'nin kanatlara çıkışı daha zor olacaktır. Fakat önünde oynayan isimlerin hepsine sezon boyunca büyük bir rahatlık katacak.

Mesut Özilin sözleşmesinde şok eden madde Canlı yayında açıkladı

'MESUT'UN SÖZLEŞMESİNDE 'KADRO DIŞI KALAMAZ' MADDESİ VAR'

Fenerbahçe'de şu sıralarda kadro dışı kalan Mesut Özil ile ilgili durumunda bir değişiklik yok. Her şeyin olabilmesi mümkün fakat Jorge Jesus, Mesut'u kadroda istemiyor. Oyun planlarında Mesut Özil yok. Transfer ve oyun planları da o olmadan yapılıyor. Menajerinin bir açıklaması var. Diyor ki, 'Mesut Özil'in sözleşmesinde kadro dışı kalamaz' maddesi var.' Böyle bir madde var ama hukuki olarak bunu uygulamaya koymamışlar. Mesut'un dönme ihtimaline karşın bunu kullanmıyorlar. Mesut Özil cephesi daha sonra bu madde üzerinden Fenerbahçe'yi hukuki açıdan sıkıntıya sokabilir. Fakat henüz bu maddenin kullanımıyla ilgili bir durum yok'

Haberin Devamı

Mesut Özilin sözleşmesinde şok eden madde Canlı yayında açıkladı

Fenerbahçe'nin yeni kaleci antrenörü geçen yıl Başakşehir'de görev alan Özden Öngün oldu. Jorge Jesus, Benfica'da da yaklaşık 50 bin taraftarın önünde oynadı. İç sahada daha saldırgan, dış sahada savunma disiplinine daha çok dikkat eden bir oyun stili olacaktır. Dick Advocaat gelmeden önce, Fenerbahçe'nin hoca diye bana uçak bileti bile önüme geldi. Ama ben o belgelere rağmen o zaman haberimde 'olabilir' ifadeleri kullanarak temkinli davrandım. Şimdi de yeni yapılacak transferlerle ilgili ben bir şey dersem ne olacağı belli olmaz, belki transfer yatar.

Haberin Devamı

'SOL BEK ARAYIŞI VAR'

Fenerbahçe'nin yerli bir sol bek arayışı duydum. Yerli sol bek derken sadece Türkiye'de oynayan değil, Almanya, Hollanda gibi ülkelerde oynayan gurbetçilerden de bir isim olabilir. 

Mesut Özilin sözleşmesinde şok eden madde Canlı yayında açıkladı

'CARLOS VİNİCİUS GÜÇLÜ BİR ADAY'

Fenerbahçe'nin golcü transferiyle ilgili en iyisi olsun isteniyor. Daha önce yazılan Carlos Vinicius halen çok güçlü bir aday. Şimdi Jorge Jesus güzel bir pasta hazırlıyor. Golcü transfer bu pastanın kreması olacak. Pasta hazır olmadan krema koyulmaz. Henüz transfer döneminin başındayız. Fırsat transferleri de çıkabilir. O yüzden biraz daha beklemek gerek. İngiliz, İspanyol ekiplerinin kadrolarında düşünmediği isimler, burada bir kulübü şampiyon yapabiliyor. O yüzden o takımların kadrolarını tamamlamasını bekleme gerek. 

Mesut Özilin sözleşmesinde şok eden madde Canlı yayında açıkladı

Hoca takımı oluşturmadan forvet transferini yapmak istemiyor. Şu an iyi bir golcü transfer yapmak istediğinde de çok fazla bonservis istiyorlar. Jorge Jesus'un transfer hamleleri de tutarlı gidiyor. Forvet öncesinde onun arkasında oynayacak isimleri düzenlemek istemesi bence çok değerli bir şey.

'MİTROVİC'İN TRANSFERİ ÇOK ZOR'

Mitrovic, Fenerbahçe'nin oyun planına uyacak bir oyuncu. Fulham'da acayip işler yaptı. Championship'te rekor kırdı. Fakat Mitrovic'in transferi bence Fenerbahçe için imkansız demeyelim ama çok zor.

Emre Mor henüz 24 yaşında. Potansiyeli ortaya çıkarılabilecek bir oyuncu. Fakat Samatta ve Meyer bu türde bir oyuncu değil. Emre Mor gibi ortaya çıkarılabilecek bir potansiyelleri yok artık.

'JESUS, CARVALHO'YU ÇOK İSTİYOR, ARAO ALTERNATİF'

William Carvalho, Jorge Jesus'un en çok istediği oyunculardan biri. Çok iyi bir 6 numara Carvalho. Hem topu kesip hem de oyuna sokabilen bir isim. Fakat maaşı oldukça yüksek. Diğer bir alternatif de William Arao. Şimdilik transferde bu isimler üzerinden gidiyor.

'JESUS'UN EN BEĞENDİĞİ İSİM LİNCOLN'

Jorge Jesus'un şimdiye kadar takımdan en beğendiği isim Lincoln Henrique oldu. Performansı da şimdiye kadar bunu gösteriyor. Çok daha önceden takip ettiği bir isimdi zaten.