Galatasaray "Fenerbahçeli gelsin"

"Fenerbahçeli gelsin"

21.02.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz, Federasyon ve MHK'nın yönetimlerinde Sarı-Lacivertlilerin bulunmasını yadırgamayacakalarını söyledi.

Fenerbahçeli gelsin

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

En değerli rakibi olduğu için Fener’i örnek gösterdiğini ifade eden Cengiz, “Bir insan, tuttuğu takım ne olursa olsun objektif değerleri yerin altına alıyorsa ‘Yazıklar olsun’ deriz. Bu oyunda da olmayız, bu oyunu da bozarız” dedi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kendine has üslubuyla hakemleri eleştirirken, sözünü sakınmadı.

Türk Telekom Arena’da Jeunesse Global ile yapılan sponsorluk anlaşmasında konuşan Başkan Mustafa Cengiz, kim yönetirse yönetsin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu’nda (MHK) görev alanların tarafsız olması gerektiğini dile getirerek, “Federasyon bizim federasyonumuz, MHK bizim komitemiz. Basında anlamsız laflar var, ‘MHK Galatasaraylı, TFF Beşiktaşlı.’ diye. Federasyona da MHK’ye de fanatik Fenerbahçeli gelsin. En değerli rakibimiz oldukları için söylüyorum. Bir insan tuttuğu takım ne olursa olsun objektif değerleri yerin altına alıyorsa ‘Yazıklar olsun.’ deriz. Bu oyunda da olmayız, bu oyunu da bozarız” dedi.

Haberin Devamı

Hakem hakim değil
Hakemlerin adalet dağıtıcı kişiler olmadığını dile getiren Galatasaray Başkanı, “Hakemlere sesleniyorum, lütfen tıraş olurken aynaya bakın. Maçları tekrar izleyip bakın. Bütün tartışmalı pozisyonlar Galatasaray’ın aleyhine yorumlanıyor. Hakemlerden adalet bekliyorlar, yanlış. Hakemler adalet dağıtamaz. Hakem tahkim demektir, gözleyen demektir. İngilizcesi ‘Referee’, referanstan gelir. Sahada siz hakemi hakim olarak görürseniz, bu takıma yanlış yaptım öbürüne de yanlış yapayım duygusuna kapılır. Hakemler hakim değildir. Hakem, gördüğünü çalan, kuralları uygulayan egemendir. Galatasaray’ın lütfen önünü kesmeyin. Herkese adil olun. Kimse mutlu değil. Galatasaray asla pes etmeyecektir.”

‘Ağlak ve zırlak değiliz’

Mustafa Cengiz, Galatasaray olarak ağlak ve zırlak bir toplum olmadıklarını ifade ederek, “Burası Türkiye maalesef... Cenap Şahabettin’in dediği gibi, ‘Bu ülkede mütevazı görünmeyin, gerçek sanırlar.’ Siz ne kadar efendi olursanız, asil cevap verirseniz, bu maalesef yanlış değerlendiriliyor. Sizin efendiliğiniz, kibar duruşunuz, zayıflık pısırıklık, özür dileyerek söylüyorum, yumuşaklık olarak algılanıyor” dedi.
Sarı-kırmızılıların başkanı, “Biz, Galatasaray olarak ağlak ve zırlak bir toplum değiliz. Biz mağlubiyeti de sinemize gururla çekeriz. Genel bir savaşta, kısa bir mağlubiyetler alabiliriz. Biz Galatasarayız ve asla pes etmeyiz. Biz çarpışarak, vuruşarak ölürüz. Biz Galatasarayız, haftada 2 demeç, 3 tane zırvalayan sözler söylemeyiz. Hakemlerde art niyet görmüyoruz ancak aynı hakem aynı hatayı 7 kere yapıyorsa bunun anlamı insan hatası değilidir” yorumunu yaptı.
2.5 yılda 4.5 milyon TL
Galatasaray, inovatif ürünler üreten Jeunesse Global ile sponsorluk anlaşması imzaladı.
Türk Telekom Stadı’nda düzenlenen imza törenine Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, yöneticilerden Okan Böke, Jeunesse Global Türkiye, Avrupa İş Geliştirme ve Event Direktörü Luigi di Salvo, Jeunesse Global Türkiye, Balkanlar ve Kıbrıs Genel Müdürü Devrim Hamaratlar katıldı.
Anlaşmaya göre Jeunesse’nin ismi sarı-kırmızılı futbol takımının tozluğunda yer alacak. Bunun karşılığı olarak sarı-kırmızılıların kasasına 2.5 yılda 4.5 milyon lira girecek.
Galatasaray ceza alır mı?
Başkan Mustafa Cengiz, UEFA’nın Finansal Fair Play (FFP) uygulamasıyla ilgili “Galatasaray Avrupa’dan ceza alır mı?” sorusuna şu cevabı verdi: “Maalesef mali açıdan iyi bir durumda değiliz. Uymadık buna (FFP). Açık konuşalım, biz geldiğimiz günden beri FFP’yle ilgili çalışıyoruz. Mesaimizin yarısını buna veriyoruz. Federasyonumuz da, Servet Yardımcı başkanımız da bu konuda bize yardımcı olacak. Türk takımlarının içinde bulunduğu durumun UEFA tarafından anlayışla karşılanmasını istiyoruz. İnşallah dört, beş olur ama 3 büyük kulüp Türk sporunun çimentosudur.”