Beşiktaş FERNANDES'SİZ DE YAPARIZ

FERNANDES'SİZ DE YAPARIZ

18.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Fernandes’in yokluğunda B planımız Ozzy ve Muhammed. Hedefimiz 10.’luk değil şampiyonluk. Ancak çok aşama kaydettiğimiz futbolumuz, puana dönüşmeli.”

FERNANDESSİZ DE YAPARIZ

DOBRA kişiliğiyle tanınan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba son günlerde sıkça konuşulan ‘Bu takım Fernandes’siz oynayamaz’ eleştirilerine yanıt verdi. Portekizli’ye bağımlı olmadıklarını belirten tecrübeli çalıştırıcı, şu mesajları yolladı: “Fernandes bu sezon çok istekli. Ama takım içinde Fernandes’in alternatifini bulacağız. Tabii ki Fernandes’in hep sağlıklı ve oynar vaziyette olmasını diliyoruz. Ama sakatlık olduğunda B planımız hazır. O bölge için Muhammed ve Oğuzhan’la ilgili planlarımız var.
FUTBOL kalitesi olarak çok aşama kat ettik. Ancak bunu puana döndürmekte sıkıntılar yaşıyoruz. Şu an liderle aynı puanda olabilirdik, belki birkaç puan önde de olabilirdik. Ne olursa olsun herkes şampiyon olmak ister. Sorunlar, Beşiktaş’ın şampiyonluğa oynamayacağı anlamına gelmiyor. Tabii ki şampiyonluğa oynayacak. Beşiktaş büyük bir takım ve lige başlarken 10. olmak gibi bir hedefi olamaz. G.Saray, F.Bahçe ve Trabzon’u yenemedik. Ama o karşılaşmaları kazanabilirdik. İkinci yarıda bunları kazanırız.

Haberin Devamı

‘ŞİKÂYETÇİ DEĞİLİM’
HERKES şampiyonluğu hedefledi. Çok büyük transferler yaptılar. Ama ben hiçbir şeyden şikâyetçi değilim. Burası evim, ben Beşiktaşlı’yım. Takımda en çok üzüldüğüm oyuncu Escude. Çok kaliteli bir oyuncu. Bir ara oynamayı tam hedefledi, o zaman İ.Toraman form tuttu. Futbolcunun şansı olmalı. Öyle bir maçta sahaya girmeli ki, formasını alsın gitsin. Ersan Gülüm bunu yaptı. O şansı yakaladı ve performansını yukarıya attı. Milli Takım’a kadar gitti.”

‘Dengeyi bozmayız’

“BEŞİKTAŞ’IN Avrupa’da olmaması bence dezavantaj. Beşiktaş’ın Avrupa’da olması camiamızın, bizim ve oyuncularımızın heyecanı açısından çok önemliydi. Transfer çalışmalarımız sürüyor.
Bazı oyuncuları istedik ama alamadık. Transfer komitesine dengeleri koruyabilecek, katkı verebilecek oyuncuları söyledik. Ancak abartılı transfer politikamız yok. Çok transfer yapmayacağız.”

Yazarlar