Basketbol Final zamanı

Final zamanı

08.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sezonu ilk iki sırada bitiren Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin buluşmasında 4 galibiyete ulaşan kupayı kaldıracak.

Final zamanı

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde final bugün Ülker Sports Arena’da başlayacak. Son şampiyon sarı-lacivertliler unvanını korumak için, Beşiktaş ise özlemini noktalamak için zorlu seriye start verecek.
Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin ilk maçında, bugün Fenerbahçe ile Beşiktaş Sompo Japan karşı karşıya gelecek. Ülker Sports Arena’daki karşılaşma 20.00’de başlayacak. Ligde normal sezonu lider bitiren sarı-lacivertliler, çeyrek finalde TOFAŞ’a 2-0, yarı finalde de Darüşşafaka Doğuş’a 3-0 üstünlük sağlayarak finale yükseldi. Sezonu ikinci sırada tamamlayan Beşiktaş Sompo Japan ise çeyrek finalde Gaziantep Basketbol’u 2-0 geçtikten sonra yarı finalde Anadolu Efes’e 3-1 üstünlük sağladı ve kupaya bir adım daha yaklaştı.
Toplam 4 galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı final serisinde ikinci maç, 11 Haziran Pazar günü yine Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde yapılacak.
Son şampiyon Fener, ligde 7 kez mutlu sona ulaştı. İlk şampiyonluğunu 1990-91 sezonunda yaşayan sarı-lacivertliler, daha sonra 16 yıl şampiyon olamadı. 2006-2007 sezonunda Ülker ile sponsorluk anlaşması imzalayan ve Fenerbahçe Ülker olarak ligde mücadele eden sarı-lacivertliler, 16 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaşıp, kulübün 100. yılında hasretine son vermişti. Fenerbahçe, geçen sezon da play-off final serisinde Anadolu Efes’i 4-2 geçerek, 7. şampiyonluğunu elde etti.
Beşiktaş ise ligde iki kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Siyah-beyazlılar, 1974-75 sezonunda 57 puanı bulunan Galatasaray’ın önünde 60 puanla ligi ilk sırada tamamlayarak kupayı kaldırdı. Kartal, 2011-12’de ise play-off final serisinde Anadolu Efes’e 4-2 üstünlük kurup 37 yıl sonra mutlu sona ulaşarak, ligde ikinci kez şampiyon oldu.