GalatasarayFrankfurt - Galatasaray maçı sonrası Halil Özer'den eleştiri! 'Şampiyonlar Ligi bir iki gömlek fazla'

Frankfurt - Galatasaray maçı sonrası Halil Özer'den eleştiri! 'Şampiyonlar Ligi bir iki gömlek fazla'

19.09.2025 - 07:27 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta maçlarında Galatasaray deplasmanda Eintracht Frankfurt'a 5-1 mağlup oldu. Spor yazarları, Galatasaray'ın yenilgisini ve oyunu değerlendirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta maçlarında Galatasaray deplasmanda Eintracht Frankfurt'a 5-1 mağlup oldu. Yunus Akgün'ün golüyle maça 1-0 önde başlayan Galatasaray ilk yarıyı 3-1 mağlup kapattı, ikinci yarıda rakip takım iki gol daha buldu. Müsabaka sonrası spor yazarları yenilgiyi değerlendirdi.

Haberin Devamı

HALİL ÖZER: DOMESTİK GALATASARAY (MİLLİYET)
Umutla Almanya’ya gittik, darmadağın döndük.
Hiç beklemediğimiz bir başlangıç yaptık. Kısaca Galatasaray hatalarının bedelini çok ağır ödedi.
36 dakika muhteşem oynuyorsun. Biraz dikkatli olsan ikiyi bulacaksın. Soyunma odalarına 3-1 mağlup giriyorsun. Gel de şaşma bu işe...

AKIL ALACAK GİBİ DEĞİL
Yani bu kadar iyi futbola böyle bir skorla devreyi bitirmek akıl alacak gibi değil. Rakibin ilk iki golünde Yunus’un acemice hataları ve ardından yan toptan gelen gol. Üstelik rakibin biri şut diğeri karambol dışında tek pozisyonu bile yok. Galatasaray hem hücumda hem orta alanda yakın baskı ile Almanların akciğerini tıkamış top bile göstermiyordu. Hani birisi 35. dakikada Galatasaray’ın devre bitene kadar üç gol yiyeceğini söylese kafasına şaplağı yerdi.

Haberin Devamı

Frankfurt - Galatasaray maçı sonrası Halil Özerden eleştiri Şampiyonlar Ligi bir iki gömlek fazla

BİR ÇUVAL İNCİR HEBA OLDU
Ama kişisel hatalar yüzünden bir çuval incir heba oldu. İşte zaten Şampiyonlar Ligi’nin özelliği bu. Böyle hatalar yapmayacaksın. Yaptığın zaman fatura anında kesiliyor. Hele bir de rakipler Almansa.
Tabii ikinci yarı çok az da olsa bir umut vardı.
Umut vardı ama pozisyona bile giremedi Galatasaray. Üstüne üstlük acemice goller yediler. Şöyle diyelim Allah’tan ev sahibi kötü bir günündeydi. Sadece şansı yerindeydi o kadar. İyi oynasalardı halimiz çok daha berbat olabilirdi. Galatasaray bu yarıda yine öyle iki gol yedi ki inanılır gibi değil. Birisinde yine Sanchez sahnede diğerinde ise Sara.

ŞAMPİYONLAR LİGİ BİR İKİ GÖMLEK FAZLA
Eh böyle beş gol yiyorsan kusura bakmayın ama Şampiyonlar Ligi bir iki gömlek sana fazla demektir. 36. dakikadan sonra ki çöküşü sadece Osimhen’in yokluğuna bağlayamazsın. O dakikadan itibaren sahada Torreira’nın dışında tek oyuncu bile yoktu. Ne yaptıklarını bilmiyorlar, hata üstüne hata yapıyorlardı. Bu kadar çok hatanın da bedeli çok acı olur.
Bu maçtan sonra acı bir gerçek yüzümüze vurdu. Galatasaray’ın son yıllardaki Avrupa performansına bakarsanız sadece domestik bir kulüp olmuş durumda. Lig şampiyonluğu ile mutlu olan, Avrupa’da her şeyi ile teslim olan bir kulüp konumunda. Oysa bu durum Galatasaray genlerine aykırı.
Neyse Galatasaray bu hafta Konya’yı rahat yener.

Haberin Devamı

Frankfurt - Galatasaray maçı sonrası Halil Özerden eleştiri Şampiyonlar Ligi bir iki gömlek fazla

OSMAN ŞENHER: GALATASARAY KÖTÜ BAŞLADI (MİLLİYET)
Şampiyonlar Ligi’nde oynayan takımların hangisi olursa olsun, oyun içinde yaptığın hatayı rakip takım affetmez. Deplasmanda oynuyorsun, gol atıp öne de geçiyorsun. Atılan golden beş dakika sonra İlkay’ın harika pasını Barış gole çevirip skoru 2-0 yapamadı. Bu ligde kendini göstermek istiyorsan, bu pozisyonları affetmeyeceksin, topu filelere göndereceksin.
Daha sonra maça iyi başlayan ve ilk golü atan Yunus, öyle bir hata yapıyor ki; topu nereye vurursa vursun tehlike olmayacak pozisyonda rakibe pas veriyor ve bu hata Sanchez’e çarpıp gol oluyor. Tecrübesiyle övündüğümüz Galatasaray yediği bu golle kırılmamalıydı ama bir anda dört dakikada iki gol daha yedi.

BİZ BÖYLE LAUBALİLİKLERE ALIŞKIN DEĞİLİZ
Benim anlamadığım rakip oyunculara nasıl bu kadar rahat ceza sahası içinde topa vurma imkanı veriyorlar. İkinci yarı diyorsun; Sanchez yine kendi kalesine atıyor. Sara ayağındaki topu kaptırıyor ve takımına beşinci golü yediriyor. Biz böyle laubaliliklere alışkın değiliz.

Haberin Devamı

Frankfurt - Galatasaray maçı sonrası Halil Özerden eleştiri Şampiyonlar Ligi bir iki gömlek fazla

OSIMHEN YOKSA GALATASARAY DÜKKAN MI KAPATACAK
Osimhen yoksa Galatasaray hücumda dükkanı mı kapatacak? Barış Alper maç boyunca hiçbir şey yapmadı. Leroy Sane aldığı 8 toptan 6’sını kaptırdı. Lemina ortalarda yok. Bir iki top kesti o kadar. Ortaya koyduğu mücadele Şampiyonlar Ligi’ne yetmez. Peki bundan sonra? Sıradaki rakip Liverpool! Sen bu Frankfurt karşısında galip gelecekken kendi hatalarından beş gol yiyip yeniliyorsun. Şayet futbolun buysa, taktik sistemin buysa, İngiliz deviyle nasıl başa çıkacaksın? Mümkün değil.
Anladığım kadarıyla futbolcular biraz havalanmış, ayakları yere basmıyor. Lig aşamasında çok daha zor maçlar var. Herkes 12 puanı rahat toplarız gözüyle bakarken, hayal kırıklığı yaşarlar. Okan hocanın yapabileceği bir şey yoktu. Bana göre doğru kadroyla maça çıkmış. Futbolcuların performansı ise çok aşağılardaydı.

UĞURCAN'IN KABAHATİ YOKTU
Bundan sonra bu takım ya toparlanacak ya da büyük sorunlar yaşayacak. Devler Ligi, Süper Lig gibi değil. Burada zayıf rakip yok. Sahaya çıktığın zaman her şeyini ortaya koymak mecburiyetindesin. Biraz sallanırsan, ağır fatura ödetirler.
Sonuçta puan alabileceği bir maçı farklı kaybetti Galatasaray... Dilerim ki herkes bu yenilgiden kendi payına bir ders çıkartır. Benim en çok üzüldüğüm Uğurcan oldu. Yediği gollerde çocuğun bir kabahati yoktu.

Haberin Devamı

SERKAN AKCAN: OVERTHINK HASTALIĞI (FANATİK)
Pep Guardiola harika bir teknik direktör, devrimci bir futbol bilgesiyken çalıştırdığı takımlarla bazı eşleşmelerde ‘overthinking’ yani aşırı düşünme hastalığına yenik düştüğünü itiraf etmişti. Bir maçı o kadar yaşıyordu ki, detaylarda boğulmaktan kurtulamıyordu. Okan Buruk’un geçen sezon Young Boys, Alkmaar; dün gece de Frankfurt karşısında yaşadığı şey tam olarak buydu. Buruk, takımını 3 sezondur ligde şampiyonluğa taşıyan bir sistem geliştirdi. Kadrosu da hatırı sayılır bir oyun pratiğine erişti. Hocanın Şampiyonlar Ligi’nin açılış maçında Frankfurt deplasmanında takımının tüm ayarlarını değiştirmesi ortaya yine bir hezimet çıkardı. İlk 11’den Sara ve Abdülkerim’i kesen Okan hoca, sistemin temel direği Sanchez’i sol stopere çekerek takımının tüm balansını riske etti. Başlangıçta Yunus Akgün’ün kontra sonrası gelen golü ile inisiyatif uzun süre Galatasaray’ın elinde kalsa da savunmada Eren’den başlayarak yapılan basit hatalar bulaşıcıydı ve kadronun en hayati organına yani Sanchez’e sıçraması uzun sürmedi.

OSIMHEN YOKSA OLMUYOR
Tüm bunların arifesinde Galatasaray ön tarafta birkaç pozisyon yakaladı ama bu kez de Osimhen eksikliğine yenik düştü. Galatasaray, Osimhen olmadan Şampiyonlar Ligi’nde sıradan bir takıma dönüşüyor. Ön alan baskısında eksik kalıyor, bulduklarını atamıyor. Leroy Sane’nin Manchester City, Bayern Münih ve Alman Milli Takımı’ndaki performanslarını izlememiş olsak futbola tepki olarak doğduğunu filan zannedeceğiz. Sane standartlarında bir futbolcunun bu kadar kolay top kaybetmesi, dripling yapamaması, ikili mücadeleden kaçması inanılır gibi değil. Galatasaray hücuma her çıktığında (bir pozisyon hariç) Sane’ye gelen her top Frankfurt’un hanesine kazanılan bir ikili mücadele ve kazanılmış top olarak yazıldı.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler