Skorer Futbol Federasyonu: Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Milli Takım...

Futbol Federasyonu: Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Milli Takım...

27.06.2008 - 17:15 | Son Güncellenme:

.

Futbol Federasyonu: Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Milli Takım...

Futbol Federasyonu, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda başarılı bir performans gösteren (A) Milli Takım’ın futbolcuları ve teknik heyeti başta olmak üzere, destek veren herkes için teşekkür mesajı yayınladı.
         Federasyonun resmi internet sitesinde "Teşekkürler Türkiye, Teşekkürler Milli Takım" başlığıyla yer alan mesajda, "Avrupa Şampiyonası’nda üstün bir performans göstererek Türk futbol tarihinin en görkemli başarılarından birine imza atan futbolcularımız ve teknik heyetimize yürekten teşekkür ederiz" denildi.
         "Üzerlerindeki ay-yıldızlı formayı alın terleri ile ıslatarak Türk milletinin yüzünü güldüren ekibimiz, Türkiye adını hem Avrupa’da hem de dünyanın dört bir köşesinde zihinlere kazıyıp, büyük bir hizmete imza attı" denilen mesajda, şöyle devam edildi:
         "Ülkemizi büyük bir başarıyla temsil ederken herkesin beğenisini kazanan aslan yürekli oyuncularımız sayesinde, 5 kıtadaki Türkler, göğüslerini gererek dolaşıyor. 70 milyon yurttaşımıza ilave olarak tüm Türk cumhuriyetlerinde, Balkanlar’da, Ortadoğu’da ve Avrupa’da milyonlarca kişi, milli takımımızla gurur duyuyor.
         Turnuvanın en renkli, en heyecanlı takımı olarak gönüllerin şampiyonluğunu kazanan millilerimiz, Türkiye’nin büyük ve lider ülke olduğunu herkese bir kez daha kabul ettirdi. Türk milletinin yılmaz karakterini, en umutsuz anlarda bile umudu yeşertme potansiyelini ortaya koydular. Tüm dünyaya büyük bir mücadele dersi verdiler. Bu açıdan, ’Ne Mutlu Türküm Diyene" felsefesini benimseyen herkes, şimdi daha mutlu."
         "Milli takımımızın hem İsviçre hem de Avusturya’da oynadığı tarihi maçlara binlerce kilometre mesafelerden gelerek, takımımıza sonsuz destek veren, maçlara gelemese de yüreği Türkiye ve milli takım sevgisi ile atan, iyi günde, kötü günde ülke takımına destek olan vatandaşlarımıza da teşekkür borçluyuz" ifadesine de yer verilen mesajda, daha sonra şöyle denildi:
         "Milli takımımızın şampiyonaya hazırlanmaya başladığı 11 Mayıs’tan bu yana her an yanımızda olan, bizleri maddi ve manevi destekleriyle hiç yalnız bırakmayan sponsorlarımıza da gönülden teşekkür ediyoruz. Ülkemizin çok değerli markaları olan sponsorlarımızın, Türk futbol tarihine altın harflerle geçecek bu şampiyonada elde edilen başarıdaki payları yadsınamayacak kadar önemli.
         Avrupa Şampiyonası sırasında bizden ilgilerini hiç eksik etmeyen, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm kamu görevlilerine, profesyonel liglerde mücadele eden kulüplerimizin başkan ve değerli yöneticilerine de şükranlarımızı sunarız.
         Umuyoruz ki bu başarı, bundan sonraki uluslararası turnuvalarda elde edilecek yeni zaferlerin önünü açacaktır.
         Milli takım teknik direktörümüz Fatih Terim önlerliğindeki ekibimize, emekleri, katkıları, inançları, mücadeleleri ve alın terinin en haklı karşılığı olan bu tarihi başarıları için, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu adına binlerce kez teşekkür ediyoruz."