Skorer Futbol ilticası

Futbol ilticası

07.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

2011 Kadınlar Dünya Kupası’yla paralel olarak yürütülen ve gelişmemiş ülkelerin amatör kadın oyuncularının mücadele ettiği Discover Football turnuvasına katılmak üzere Almanya’ya giden Kamerun ve Togo’yu temsil eden takımlardan toplam 14 oyuncu Almanya’da kayıplara karıştı.

Futbol ilticası

Yasadışı şekilde iltica etmeye çalıştıkları ifade edilen kayıp kadın futbolcuların vizelerinin pazar günü sona ereceği ve bu tarihten itibaren Almanya’da yasadışı göçmen kapsamına alınacağı ve bu tarihten sonra kendileriyle göçmen bürosunun ilgileneceği açıklandı. Oyuncuların olası sığınma taleplerinin kabul edilip edilmeyeceği konusunda net bir açıklama yapılmazken Alman Polisi’nin kayıp kadınlar için arayışlarını sürdürdüğü belirtildi. Kadınlar Dünya Kupası’na bağlı olan Discover Football adındaki bu turnuvada 4 kıtadan 7 takım Berlin’de mücadele edecekti. Turnuvada hiçbir takımda profesyonel futbolcular bulunmuyor.

Brezilya fark attı
Dünya Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda dün oynanan maçlar sonunda Brezilya, Avustralya, İsveç ve ABD çeyrek finale çıktılar.
D Grubu’nda Brezilya, Ekvator Ginesi’ni 3-0 yenerek grup lideri olarak tur atlarken Avustralya da zorlu bir mücadele sonrası Norveç’i 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. C Grubu’nda ise İsveç, ABD’yi 2-1’lik sonuçla yıkmayı başardı ve üçte üç yaptı. Bu gruptaki diğer karşılaşmada da Kuzey Kore ve Kolombiya golsüz berabere kaldılar ve el ele şampiyonaya veda ettiler.
Şampiyonaya çeyrek final karşılaşmaları öncesi iki gün ara verilecek.