Dünyadan Futbol Futbol tarihinde ilk! Kafayı yasakladılar, kafayla gol attılar

Futbol tarihinde ilk! Kafayı yasakladılar, kafayla gol attılar

19.10.2021 - 12:35 | Son Güncellenme:

Futbol tarihinde ilk kez topa kafayla vurmanın yasak olduğu bir karşılaşma oynandı, maçta atılan ilk gol kafa vuruşundan geldi.

Futbol tarihinde ilk Kafayı yasakladılar, kafayla gol attılar

Onur Dinçer - Skorer

Futbol tarihinde kafa vuruşunun yasak olduğu ilk maç yapıldı. Kafa vuruşunun yasaklanması durumunda futbolun neye benzeyeceği İngiltere’deki bu maçla gün yüzüne çıktı.
Maçın ilk yarısında futbolcular sadece ceza sahası içinde kafayla topa vurabildi. İkinci yarıda tüm sahada kafayla topa vurmak yasak oldu.
Topa kafayla vurmanın beyin hasarı ve bunama gibi hastalıkları tetiklediğine ilişkin bilimsel araştırmaların ardından yola çıkan futbol adamları ‘Kafa vuruşsuz bir futbol mümkün mü?’ sorusunun cevabını sahada aradı.

Haberin Devamı




‘Kafasız olmuyormuş’ dedirtti
İngiltere’deki Brewery Field Stadı’nda oynanan karşılaşmada veteran futbolcular karşı karşıya geldi. 5-5 biten maçtaki ilk golün kafa vuruşuyla atılması, kafasız bir futbolun oyuncular için ne kadar zor olacağını göstermesi bakımından iyi bir örnek teşkil etti.
5 sterline tarihe tanıklık ettiler
Karşılaşmanın biletleri yetişkinler için 5 sterlinden, 18 yaşından küçükler için 1 sterlinden satıldı. Futbol tarihinde bir ilkin yaşandığı maçı Brewery Field Stadı’nda 390 seyirci izledi.

Futbol tarihinde ilk Kafayı yasakladılar, kafayla gol attılar



Teknik analiz: Oyun sıkıcı hale geldi
Topa sadece ceza sahası içinde kafayla vurmanın serbest olduğu ilk yarı uzun paslar, ortalar bolca kullanıldı; kornerler ve frikikler heyecan yarattı. İkinci yarıda ise bunlar ortadan kayboldu…
Kafa vuruşunun tamamen yasak olduğu bu devrede kenarlardan gelinen ya da sıfıra inilen atakların fazla bir şey ifade etmediği görüldü. Rakibin paslarının çok fazla öngörülebilir olduğu, bu durumun savunmaların işini kolaylaştırdığı değerlendirildi ve oyunun tadının kaçtığı yorumu yapıldı.

Haberin Devamı

Futbol tarihinde ilk Kafayı yasakladılar, kafayla gol attılar

Maçın perde arkası: Bayer Leverkusen-Bayern Münih: 1-5