Skorer Futbolda hukuk savaşı!

Futbolda hukuk savaşı!

16.07.2010 - 01:12 | Son Güncellenme:

Futbol Federasyonu’nun bugün yapılacak mali genel kurulu öncesi Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nin açtığı iptal davası ciddi bir krize yol açtı. Mahkeme kararı genel kurulun kaderini belirleyecek

Futbolda hukuk savaşı

Futbol Federasyonu’nun Çerçeve Statü gereği Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’ne bugün yapılacak mali genel kurul öncesi delegesini bildirmesi yolunda çağrı yapmaması kriz yarattı.
TFFHGD’nin Ankara 2. Asliye Hukuk mahkemesine “yürütmenin durdurulması” için açtığı davanın bu sabah karara bağlanacağı, federasyonun statüye aykırı davrandığının saptanması halinde, kongrede alınacak kararların geçersiz olacağı ileri sürüldü.
Açılan dava üzerine mahkemenin bir avukat ve mali müşaviri bilirkişi olarak atayıp federasyonun Ankara’daki merkez binasına delege listesini incelemek üzere gönderdiği, ancak kendilerine genel kurul ile ilgili tüm evrakların İstanbul’da olduğu yanıtının verildiği öğrenildi.
Gelişmeler üzerine federasyonun bir avukatını mahkemeye göndererek dava hakkında bilgi aldığı ve durumun ciddiyeti üzerine davalının iddialarını geçersiz sayacak bilgi ve belgeler sunduğu kaydedildi.
2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin derneğin başvurusu kabul etmesi durumunda, genel kurulun yürütmesinin durdurulması veya iptali yönünde bir karar verme olasılığı bulunduğu ifade edildi. Mahkeme itiraz gerekçelerini geçerli görmediği takdirde genel kurulun gündeme uygun olarak yapılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Hesap günü
Bir önceki döneme oranla gelirleri düşüş gösteren, ancak harcamaları artan federasyon, Bağımsız Denetleme Kurulu raporunda “aklanmasına” karşın, genel kurulda aradaki farkın gerekçelerini açıklayacak.
Geçen yıl 153 milyon 266 bin lira gider gösteren federasyonun son bir yıldaki harcamaları 172 milyon 764 bin lira olarak gerçekleşti. Gider artışı 19 milyon 498 bin lira oldu.
Gider kalemlerindeki en büyük artış 11 milyon 942 bin lira ile “hakem ve gözlemci giderleri” olarak dikkat çekerken, personel giderleri 643 bin, amatör futbol giderleri 5 milyon 982 bin, Ar-Ge ve proje giderleri 8 milyon 803 bin, seyahat ve konaklama giderleri 643 bin, milli takım diğer giderleri 3 milyon 400 bin lira yükseldi.

Haberin Devamı

Sponsor arttı ama!
Federasyon gelirlerinde ise 12 milyon 431 bin liralık bir düşüş gözlendi. Farkın İddaa’dan alınacak 10 milyon liralık teminat, tescil, aidat ve lisans işlemlerinde yapılan indirimden kaynaklandığı vurgulandı. Cari gelirler ise 8 milyon lira azaldı.
Buna karşın milli maçların yayın gelirlerinde bir milyon 181 bin, TV, radyo naklen yayın ve reklam gelirlerinde 2 milyon 817 bin, amatör işlem gelirlerinde 1 milyon, amatör futbol gelirlerinde 1 milyon 700 bin, sponsorluk gelirlerinde ise 13 milyon 867 bin liralık artış sağlandı.

Gözler Gökçek’de
Ankragücü delege listesinde yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in genel kurulda yapacağı konuşma oturumun en hareketli bölümünü oluşturacak. Gökçek’in söz alması durumunda Ankaraspor’un küme düşürülmesiyle ilgili federasyona eleştirilerde bulunacağı, federasyonun ise kararın hukuki gerekçeleri anlatan bir yanıt hazırladığı ifade edildi.