Skorer Futbolu çok özlemiş!

Futbolu çok özlemiş!

17.06.2010 - 02:26 | Son Güncellenme:

Beşiktaş ile iki yıllık sözleşme imzalayan Schuster, siyah-beyazlılarla anlaştığı için çok sevinçli olduğunu söyledi, “İçimden hemen bu akşam idman yaptırmak geçiyor” ifadesini kullandı. Alman teknik adam, Real Madrid macerasının ardından, 1.5 sezondur hiçbir takımda görev almamıştı

Futbolu çok özlemiş

Beşiktaş’ın yeni hocası Bernd Schuster dün BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basının karşısına çıkarak iki yıllık sözleşmesini imzaladı. İmza törenine Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in yanı sıra, Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ile yönetici Mete Düren katıldı. Düren aynı zamanda tercümanlık da yaptı.
Başkan Yıldırım Demirören ve Bernd Schuster sözleşmeyi imzaladıktan sonra Alman hoca kendisine sorulan soruları yanıtladı. Çok sevinçli olduğunu bir kez daha belirten Schuster, “İçimden, hemen bu akşam idman bile yaptırmak geçiyor. Gerçekten çok mutluyum. İspanya’da gösterdiğim başarıyı burada da göstermek istiyorum” dedi.
Aragones gibi hocalardan dolayı Türk futbolunu ve Beşiktaş’ı yakından takip ettiğini vurgulayan Kartal’ın yeni patronu, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu da Türk futbolunun hangi seviyeye çıktığının işaretidir. Hiddink gibi bir hoca sebebiyle de Türk futbolu uluslararası seviyeye doğru ilerlemektedir. Burada genç gazeteciler görüyorum. Aranızda futbolculuğumu seyretmiş olanlar varsa benim nasıl bir futbol karakterime sahip olduğumu bilirler. Bu karakterimi takımıma da yansıtacağım. Daha agresif ve hücuma dönük oynayan, taraftarların gözüne hoş gelen bir futbol yapısını Beşiktaş’a aşılayacağım.”

Haberin Devamı

Küçük numaraları var!
Schuster, istikrarlı görünmeyen Quaresma’nın Beşiktaş’ta başarılı olup olmayacağı yönündeki soruya, “Zor oyuncuları severim. Çünkü ben de zor bir oyuncuydum. Böyle oyuncuların istenilen performansa kavuşması için küçük numaralarımız yok değil. Quaresma’ya, taraftarın kendisini ne kadar çok sevdiğini ve bazı sorumluluklarını aktarabilirsek başarılı olur” yanıtını verdi.

Futbolu çok özlemiş


Tesislere hayran kalan Schuster’in, “Avrupa’da böyle tesisler çok az kulüpte var, Ev tutmayıp burada kalmayı bile düşünebilirim” ifadelerini kullandığı bildirildi.

Yardımcısı Fener’den
İnönü Stadı’nı geçen Schuster’in, koridorlarda, Beşiktaş tarihini anlatan resimlere hayranlıkla baktığı öğrenildi.
Siyah-beyazlı teknik adamın, bir süre önce Grup Yorum’un verdiği konserdeki aşırı kalabalık nedeniyle bozulan çimleri uzun uzun incelediği ve düzeltilmesi yönünde talimat verdiği vurgulandı. Schuster daha sonra BJK Nevzat Demir Tesisleri’ni gezerek bilgi aldığı açıklandı.
Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, yönetici Mete Düren, yardımcı antrenör Tayfur Havutçu tarafından gezdirilen Alman hocaya yardımcıları Carlos Cascallana ile Manolo Ruiz de eşlik etti. Bilindiği gibi Cascallana, Aragones döneminde Fenerbahçe’de görev yapıyordu.

Haberin Devamı

Hocalara ödeme
Parasal konuda henüz sıkıntıları aşamayan Beşiktaş’ta futbolcular alacaklarını beklerken, hocaların ödemesinin yapıldığı belirtildi. Yerli futbolcuları bırakıp, yabancılara dün ödeme gerçekleştirildiği yönündeki haberleri yalanlayan yöneticiler, eski teknik direktör Mustafa Denizli ile yeni çalıştırıcı Bernd Schuster’e ödeme yapıldığını açıkladılar.

Başkandan basına sitem
İmza töreninin açılış konuşmasını yapan Yıldırım Demirören, basına sitemde bulundu.
Demirören, “Denizli’ye ‘Çık yalan söyle. Sen Türkiye’de yaşamayacaksın, Türk futbolunun içinde değilsin. Bir daha burada olmayacaksın. Çık, de ki (Ben hastayım de) dedim! Mete Düren’e de ‘Kariyerini etkilemezse sen de yalan söyle’ dedim! O da kariyerin önemli olmadığını belirterek, yalan söyledi! Türkiye’nin en büyük hastane grubuna dedim ki ’Hocamızın tomografisini çekeceğiz. Lütfen boyayın’, damarında kanama görülsün diye düşündük, onlar da boyamayı kabul ettiler!” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Schuster’in işi kolay değil’
Bu haberleri yakalayan basını ve muhabirleri tebrik ettiğini de söyleyen Başkan, “Çok büyük haber yakaladılar. Çünkü bunların hepsi gerçekti. Schuster’e de burada doğruların sevilmediğini, çıkıp bir ay önce konuştuğumuzu söylemesini istedik. O da bunu söyledi. Tekrar kendisine teşekkür ediyorum. Yeni hocamız hayırlı olsun” diye iğneleyici bir açıklama yaptı.
Mustafa Denizli’ye başarılarından dolayı teşekkür eden Demirören, “Schuster’in işi kolay değil. Başarılı bir hocanın arkasından bu göreve gelmiştir. Kendisiyle son bir hafta içerisinde yaptığımız görüşmeler neticesinde şartların uygun oluşundan dolayı iki senelik sözleşme imzaladık” dedi,