Galatasaray G.Saray-F.Bahçe maçında terör estiren kişiler yakalanarak gözaltına alındı

G.Saray-F.Bahçe maçında terör estiren kişiler yakalanarak gözaltına alındı

15.11.2017 - 11:03 | Son Güncellenme:

İstanbul'da 22 Ekim günü Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında tribün terörü estiren tribün teröristleri kendilerine parayı temin eden 3 şahısla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

G.Saray-F.Bahçe maçında terör estiren kişiler yakalanarak gözaltına alındı

Ferit Zengin / Milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ekipleri tarafından 25 gün önce oynanan maçın hemen ardından başlatılan çalışmalarda, maç esnasında Fenerbahçe tribününde bulunan V.Y.isimli şahısı çıkan kavgada bıçaklayarak yaralayan R.M.B.isimli holigan ile kendisini bıçaklama olayı sonrasında agır şekilde döverek darp eden E.K, M.E. ve M.Ö isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Cezaevinden firar etmişti, derbi sonrası yakalandı

Spor polisi tarafından devam ettirilen çalışma ve soruşturmalarda yine maç sırasında ve sonrasında çıkan kavga olaylarına karışan İ.D., M.K.,B.G. ve G.Ö isimli şahıslar da yakalanarak gözaltına alınırken, şahıslardan S.S.nin cezaevi dışarısı olduğu ve silahlı yağma suçundan tutuklu bulunduğu Tokat Cezaevinden 9 Kasım 2016 tarihinde firar ettiği belirlendi.

Haberin Devamı

Çoğu sabıkalı olan kendileri ne ait olmayan passolig kartlarıyla maca girdikleri belirlenen şüphelilerin araçlarında yapilsn aramalarda 4 tabanca ve 1 bıçak ele geçiren polis, şüpheli şahıslara passolig kartlarını vererek maca girmelerini saglayan E.M., O.S ve M.C.E isimli şahıslarıda gözaltına aldı.

Göz altına alınan 13 şahıstan 12 si 6222 sayılı sporda şiddet yasası ile 6136 sayılı ruhsatsız silah bulundurma ve başkalarına ait kimliği kullanma ve kullandırma suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilirken, bir yıl önce Tokat cezaevinden firar edip İstanbula gelen ve aranırken stadda mac seyretme cesaretini gösterip maca giden ve ardından da çıkan tribün kavgasına karışan S.S.isimli hükümlü ise firar ettiği cezaevine gönderildİ

Yazarlar