Galatasaray G.Saray'ın kalbini emanet ettiler

G.Saray'ın kalbini emanet ettiler

10.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cim-Bom'un futboldan sorumlu ismi Levent Nazifoğlu, Yönetimin bu konuda büyük özveri gösterdiğini söyledi.

G.Sarayın kalbini emanet ettiler

Başkan Dursun Özbek’in kendilerini özgür bıraktığını, bunun sonucunda da futbolda sportif başarı yakaladıklarını söyleyen Nazifoğlu, “futbol” şubesini yönetim dışındaki kişilere bırakmanın çok kolay olmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Galatasaray’da futbolun patronu olarak görülen Sportif AŞ yöneticisi Levent Nazifoğlu, bu işleyişin başkan Dursun Özbek ve yönetiminin eseri olduğunu söyledi.

Galatasaray Dergisi’ne konuşan Nazifoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Galiba 12 yaşındaydım Florya’ya ilk geldiğimde. Kırmızı toprak bir saha vardı o zaman. Yıldız takımla genç takım arasında bir yerden başladım.

Florya’da bu binanın inşaatında da çalıştık. Burasının tuğlasını seramiklerini taşımışlığım vardır.

Simoviç ve Hayrettin’den sonra takımın 3. kalecisiydim.

Başkanımız Florya’ya 4 ya da 5 kere gelmiştir. Bizi o kadar özgür bıraktı ki... Zaten bu başarının gelme nedeni de çok sesliliğin olmaması...

‘Hocamız sahipsiz değil’

Başkanımız ve yönetim kurulumuz çok özverili davrandı. Uhdesinde olan bir olayı kendi yönetimlerinde olmayan bir kişiye verdiler. Çok kolay bir şey değil.

Haberin Devamı

Sonuçta bizi Sportif A.Ş yönetimine atayan Galatasaray Spor Kulübü yönetimi. İstedikleri zaman da bizi bu görevden alabilecek durumdalar. Galatasaray’ın en önemli kalbini Alp Yalman, Mehmet Özbek ve bana emanet ettiler. Çok özverili bir davranış...

Her hafta evimizi açtığımız insanlar bize karşı iyi niyetli olmalı... Galatasaray’ın hocası ve sahipsiz değil. Hocamıza kimse dokunamaz. Basın özgürlüğü var ve bu kavrama da her zaman saygılıyız. Ama bir de basın adabı vardır.

‘Bruma için erken’

Biz buradaki düzeni sağladık, bunu bozmazsak şampiyonlukta en şanslı olarak kendimizi görüyorum. Büyük takımların şöyle bir özelliği var, eğer ilk ikide değilse hemen düşer. Şampiyonluk yarışında geriye düşen futbolcuyu motive edemezsiniz.

Genç oyuncu kolay kolay buraya (Türkiye’ye) gelmek istemiyor. Transferler yaparken elbette çok zorlandığımız zamanlar oldu ama Galatasaray isminin büyüklüğü bize her kapıyı açtı.

Bruma’nın uzun yıllar Galatasaray’da oynamasını istiyoruz ama şu an sözleşme uzatma gibi bir düşünce için erken. Henüz bu konuda hiçbir görüşme yapmadık.

Yazarlar