Beşiktaş Galatasaray-Beşiktaş! Dev derbinin muhtemel 11'leri

Galatasaray-Beşiktaş! Dev derbinin muhtemel 11'leri

27.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş zirveyi korumak, Galatasaray arayı kapamak için bugün Türk Telekom Arena'da sahaya çıkacak.

Galatasaray-Beşiktaş Dev derbinin muhtemel 11leri

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki 93 yıllık rekabette bugün 341. maç oynanacak. Cim-Bom hem genel toplamda, hem de lig karşılaşmalarında siyah-beyazlılara karşı bariz üstünlük kurdu. Toplamda oynanan 340 maçın 120’sini sarı-kırmızılılar kazanırken, 107’sini ise Kartal aldı. 113 karşılaşma berabere sonuçlandı.
Ligde ise oynanan 117 karşılaşmada 43’e 32 Galatasaray üstünlüğü bulunuyor. 42 kez de eşitlik bozulmadı. Türk Telekom Arena’da yapılan 6 derbiden 4’ünü ev sahibi kazanırken, Beşiktaş sadece şampiyon olduğu geçen sezon galip gelebildi.
İlk golü yiyince kazanamıyor
Beşiktaş bu sezon ilk golü yediği 10 resmi maçı da kazanamadı. Kartal, yedi beraberlik, üç de yenilgi yaşadı. Siyah-beyazlılar, sezonun ilk yarısında Galatasaray karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen 2-2’lik eşitliği yakalamıştı.
Galatasaray-Beşiktaş Dev derbinin muhtemel 11leri
CEZALI: Tosiç (Beşiktaş)
SAKAT: Serdar Aziz (Galatasaray), Necip, Caner (Beşiktaş)
Sneijder&Q7’den kariyer zirvesi
Galatasaraylı Wesley Sneijder ile Beşiktaşlı Ricardo Quaresma, bu sezon Süper Lig kariyerlerinde en çok asist yaptığı sezona ulaştı. Cim-Bomlu oyuncu, 16 maçta 11 gol pası verirken, 2013-14 sezonunun tamamında 7’ye ulaşabilmişti. Bu sezon 9 gol pası bulunan Q7 ise, geçen yıl 27 maçta 6 asiste ulaşabilmişti.
Derbi mağdurları!
Dursun Özbek ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, görev süreleri içinde derbilerde galibiyetten çok yenilgi gördü. Cim-Bom, Dursun Özbek döneminde çıktığı 9 derbide 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı. Kartal ise Orman başkanlığında 24 derbiden 5’ini kazanırken, 7’sinde berabere kaldı, 12’sini ise kaybetti.
Kartal, 97 milyon lira daha değerli
Galatasaray ile Beşiktaş arasında bugün oynanacak derbi, toplam değeri 859 milyon lirayı bulan futbolcuların mücadelesine sahne olacak. Alman internet sitesi Transfermarkt’ın verilerinde, Süper Lig’in en pahalı ikinci takımı konumunda bulunan Beşiktaş’ın tahmini piyasa değeri 478 milyon lira gösterildi. Buna karşılık Cim-Bom’un piyasa değerinin 381 milyon lira olduğu belirtildi. İki takımda forma giyen futbolcular kıyaslandığında, en değerli ismin, 53,3 milyon liralık piyasa değeriyle Muslera olduğu görüldü. Oğuzhan Özyakup’a ise 47,6 milyon lira değer biçildi.
Yemeden duramıyor!
Galatasaray bu sezon oynadığı 30 resmi maçın 24’ünde (yüzde 80) kalesinde en az bir gol gördü. Sarı-kırmızılılar, geçen sezon da oynadığı 55 resmi karşılaşmanın 45’inde (yüzde 82) kalesini gole kapatamamıştı.
5 futbolcu tehlikede
Dev derbide Beşiktaş’tan üç, Galatasaray’dan ise iki futbolcu ceza sınırında bulunuyor. Siyah-beyazlılarda Atiba, Gökhan Gönül ve Quaresma, sarı kart görmeleri durumunda Çaykur Rize maçında forma giyemeyecek. Cim-Bom’da ise Nigel de Jong ile Podolski, sarı kart görürse, Antalyaspor karşısında görev yapamayacak.
Poldi'den 4 gol, 3 asist
Lukas Podolski, bu sezon Galatasaray formasıyla ligde 14 maça çıktı ve 4 gol attı. Tecrübeli futbolcu ayrıca 3 asist yaptı.
45 bin kişi bekleniyor
Galatasaray ile Beşiktaş arasında bugün oynanacak olan derbi için elde çok az bilet kaldı. Şu ana kadar satışa çıkarılan biletlerin 30 bine yakınının satıldığı, kombinelerle beraber bu rakamın 47 bin civarında olduğu belirtildi.
Ancak sezon içerisinde kombine kart sahiplerinin tamamının maça gelmediği biliniyor. Bu nedenle bu geceki maçta 40 ile 45 bin civarında futbolseverin tribünde olması bekleniyor.