Futbol Galatasaray Fenerbahçe maçı ertelendi!

Galatasaray Fenerbahçe maçı ertelendi!

20.03.2016 - 18:17 | Son Güncellenme:

Galatasaray Fenerbahçe derbisi güvenlik gerekçesiyle ertelendi.Galatasaray Fenerbahçe arasında oynanması planlanan dev derbi maçı bugün ileri bir tarihe ertelendi. İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı hakkında son detaylar ve fazlası haberimizde...

Galatasaray Fenerbahçe maçı ertelendi

Galatasaray Fenerbahçe maçı güvenlik gerekçesiyle ertelendi.TT Arena'da yapılan anonsta "TFF ve Eminiyetin aldığı karar nedeniyle maç seyircisiz oynanacaktır.Lütfen sakin bir şekilde tribünü boşaltınız" uyarısı yapıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray Fenerbahçe derbisi güvenlik gerekçeleri nedeniyle ertelendi. TT Arena'da bu akşam oynanması planlanan Galatasaray Fenerbahçe maçı ileri bir tarihe ertelendi.
Spor Toto Süper Lig’de bu akşam oynanacak olan Galatasaray Fenerbahçe derbisinin güvenlik nedeniyle ertelendiği açıklandı. Ankara’da ve İstanbul’da gerçekleşen terör olayları sebebiyle teyakkuzda olan emniyet, gün boyu stat çevresinde kontrolü sağlasa da son dakikada ertelenmesine karar verildi. Maçın başlamasına 2.5 saat kala statta yapılan bir anonsla herkes dışarı çıkarıldı. İl Güvenlik Kurulu’ndan alınan karar sonucu maçın ertelenmesine karar verildi.
STATTA GÜVENLİK ORDUSU VARDI
Kritik maçtan önce yoğun güvenlik tedbirleri alınmıştı. Derbi için 1100 özel güvenlik ve 1600 emniyet mensubu olmak üzere toplam 2700 kişi görevlendirildi. Stat yetkilileri önlemlerin üst seviyeye çıkarıldığını ve sabahın erken saatlerinden itibaren kontrollerin yapıldığını bildirdiler. Stadın içindeki tüm bölümler ve odalara kadar detaylı arama yapılırken, personel dahi ince arama yapılarak stattaki görev yerine alındı. Araçlar; deyim yerindeyse didik didik aranıyor. Bagaj ve aracın altı kontrol ediliyor. Görevli personelin üstü aranıyor, mola veya nöbet değişimlerinden tekrar tekrar arama yapılıyor.

Haberin Devamı

GALATASARAY, FENERBAHÇE'DEN DAHA FAZLA POZİSYON VERİYOR

Süper Lig’de geride kalan 25 haftada iki ezeli rakip arasında en çarpıcı fark savunma...

61 (maç başına 2,44) gol pozisyonu verip kalesinde 19 gol gören Fenerbahçe, ligin en az gol pozisyonu veren ve en az gol yiyen ekibi...

Kanarya son 11 sezonda geçen sezonla birlikte en az gol yediği iki dönemden birini yaşıyor. Defansını bir türlü oturtamayan Galatasaray ise son 11 sezonun en çok gol pozisyonu verdiği ve en çok gol yediği ilk 25 haftayı yaşıyor.

SON 4 SEZONDA EV SAHİPLERİ YENİLMEDİ
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Süper Lig'de son 4 sezonda yapılan maçlarda ev sahibi takımlar mağlup olmadı.
Fenerbahçe, Kadıköy'deki maçlarda 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014'te 2-0, geçen sezon 1-0 galip geldi. Galatasaray ise Türk Telekom Arena'da 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014'te 1-0, geçen sezon da 2-1'lik skorlarla 3 puan elde etti. Bu sezonun ilk yarısında Kadıköy'deki derbi 1-1 bitti.
DERBİLERİN GOL ORTALAMASI 2,9
Türk Telekom Arena'da geride kalan 11 derbinin tamamında en az bir gol atıldı.
Bu statta oynanan 11 derbide sporseverler toplam 32 gol izledi, maç başına gol ortalaması 2,9 oldu.
Galatasaray evindeki bütün derbilerde gol atarken, sadece 3'ünde kalesini gole kapattı.
SON 43 MAÇTA 34 KIRMIZI KART
İki takımın 33'ü lig, 6'sı Türkiye Kupası, 3'ü TFF Süper Kupa, biri de Dostluk Kupası olmak üzere son 43 randevusunda hakemler toplam 34 kırmızı, 252 de sarı kart kullandı.
Rekabetteki son 43 maçta Galatasaraylı futbolcular 18, Fenerbahçeli futbolcular ise 16 kez kırmızı kartla cezalandırıldı.
Söz konusu dönemde Galatasaray'dan Emre Aşık (3), Hasan Şaş (2), Melo, Sabri Sarıoğlu, Engin Baytar, Ujfalusi, Baros, Keita, Arda Turan, Lincoln, Saidou, Orhan Ak, Volkan Arslan, Batista ve Bülent Korkmaz, Fenerbahçe'den ise Lugano (3), Volkan Demirel (2), Alves (2), Emre Belözoğlu, Meireles, Dia, Selçuk Şahin, Semih Şentürk, Gökhan Gönül, Deivid, Ortega ve Luciano kırmızı kartla takımlarını yalnız bıraktı.
REKABETTE GOL ATANLAR
Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde, iki takımın bu sezon kadrolarda bulunan futbolcular içinde 9'u rekabette gol sevinci yaşadı.
Galatasaray'da Selçuk İnan (3), Wesley Sneijder (3), Hakan Kadir Balta (2), Umut Bulut (2) ve Olcan Adın, Fenerbahçe'de ise Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk ve Diego Ribas derbide gol attı.
HEYECANI İKİ TAKIMDA YAŞAYANLAR
Fenerbahçe ile Galatasaray bu sezonki kadrolarında bulunan 3 futbolcu, her iki takımda da oynadı.
Fenerbahçeli Mehmet Topal ve Caner Erkin daha önce Galatasaray'da, Galatasaraylı Olcan Adın ise önceki yıllarda Fenerbahçe'de forma giydi.
UMUT BULUT'UN FENERBAHÇE'YE 8 GOLÜ VAR
Galatasaraylı Umut Bulut, Fenerbahçe filelerine kariyeri boyunca geçmişte farklı formalar altında resmi maçlarda 8 gol kaydetti.
Ankara'daki terör saldırısında babasını yitirerek derbi öncesi çok büyük bir acı yaşayan Umut Bulut, Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa olmak üzere, MKE Ankaragücü'nde oynadığı dönemde 2, Trabzonspor formasıyla 4, Galatasaray'da ise 2 kez Fenerbahçe filelerini havalandırdı.
Bu sezon uzun süredir gole hasret futbolcu, 2012-2013 sezonu başında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Erzurum'da oynanan TFF Süper Kupa maçında 2 gol atarak, takımının 3-2'lik skorla kupayı müzesine götürmesinde başrolü oynadı.