Basketbol Galatasaray kâbustan uyandı

Galatasaray kâbustan uyandı

11.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Kupası çeyrek finalinde Slaughter’ın son saniye üçlüğüyle elenen Galatasaray dün de aynı oyuncudan gelen sayıya engel olamadı. Sarı-kırmızılılar, Banvit’i uzatmada yenmeyi başardı: 96-86

Galatasaray kâbustan uyandı

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 25. hafta mücadelesinde Banvit’i sahasında konuk eden Galatasaray Odeabank, normal süresi 78-78 biten maçı 96-86 kazandı.

Haberin Devamı

Eurocup’ta finale yükselmenin moraliyle maça giren Galatasaray, 10-8 geçilen 5. dakikanın ardından 10-0 seri buldu ve farkı çift hanelere çıkardı, ilk çeyreği de 20-12 galip kapadı.

Devrede 12’de 7 üç sayı isabetiyle oynayan Galatasaray, Micov’un etkili performansıyla kontrolü elinde tutmayı başardı, devreyi de 44-32 önde tamamladı. İkinci yarıya Cem ile başlayan ve genç oyuncunun guard baskısıyla etkili olan Banvit, farkı 6 sayıya indirdi. Ancak çift guarda dönerek baskıyı kıran Galatasaray, son çeyreğe de 61-54 üstün girdi.

Savunmayı seçtiler

Galatasaray’ın top kayıplarındaki artış, Banvit’in iştahını kabarttı, Vidmar-Moerman ikilisiyle skor bulan konuk ekip, 68-68’de rakibini yakaladı. McCollum ve Micov ile yeniden farkı 4 sayıya çıkaran ve son saniyelere de 3 sayı önde giren Aslan, faul yerine savunmayı seçince, Türkiye Kupası çeyrek finalinde son saniye üçlüğüyle Banvit’e elenmesine neden olan Slaughter’dan yine üçlük yedi, normal süre 78-78 bitti.

Haberin Devamı

Ancak uzatma bölümünde hücumda yeniden coşan ve üçlükler bulan Galatasaray, salondan 96-86 galip ayrıldı.

Galatasaray kâbustan uyandı

Yazarlar