Futbol Galatasaray transfer haberleri futbol

Galatasaray transfer haberleri futbol

18.08.2013 - 10:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray futbol transfer haberleri, transferde son dakika gelişmeleri, futbolda bomba transferler.

Galatasaray transfer haberleri futbol

Galatasaray transfer haberleri

Haberin Devamı

BURAK LAZIO’YA GİTTİ GİDİYOR

Burak giderse Pektemek gelecek

Arda için hemen devreye gireriz

BURAK LAZIO’YA GİTTİ GİDİYOR

Galatasaray-Burak Yılmaz-Lazio üçgeninde dün sıcak gelişmeler yaşanırken, golcü futbolcuya Çizme yolu gözüktü.


Kayseri’deki TFF Süper Kupa maçı sonrası oynamadığı için Teknik Direktör Fatih Terim ile saha içinde diyaloğa giren yıldız futbolcu, kendisini isteyen Lazio’nun 5 yıllık teklifini kabul etti. Lazio ve Galatasaray dün başkanlar düzeyinde pazarlığa oturdu.

Lazio Başkanı Claudio Lotito ile Başkan Ünal Aysal arasında gerçekleşen zirvede İtalyan ekibi, önceki gün yaptığı 10 milyon euroluk teklifi yineledi. Ancak Lazio bu kez bonservis bedelini uzun vadede ödemek için, “kağıt üzerinde ilk yıl kiralık” formülü yerine ödemeyi 1 yıl içinde 4 eşit taksitle yapmayı teklif etti. Burak’ın menajerlerinin de hazır bulunduğu görüşmede Başkan Ünal Aysal ise 15 milyon euro istedi.

Terim sinyali vermişti

Haberin Devamı

Teknik Direktör Fatih Terim, Burak’ın satılmasına onay verirken, pazarlıkların devam edeceği ve kısa süre içinde 28 yaşındaki futbolcunun Lazio’ya imza atacağı öğrenildi. Galatasaray’ın son olarak 13 milyon euroya kadar inmeyi kabul ettiği ve İtalyan ekibinin bu rakamı vermesi durumunda imzaların atılacağı bildirildi.

Önceki gün, “Benim de, başkanın da, Burak’ın da yeri dolar” açıklamasını yapan Fatih Terim adeta ayrılık sinyalini vermişti. Bu arada golcü futbolcunun “Drogba kadar para isterim” şeklinde medyaya yansıyan haberlere isyan ettiği ve bunu yakın çevresine yalanladığı belirtildi.

Trabzon’a yüzde 25 pay

Burak Yılmaz, Lazio’ya transfer olursa Galatasaray’ın yanı sıra Trabzonspor da ciddi bir gelir elde edecek. Burak için geçen sezon 5 milyon euro veren Cim-Bom ile Karadeniz ekibi arasında yapılan özel sözleşme gereğince golcü oyuncuya ödenecek bonservis bedelinin yüzde 25’i bordo-mavili kulübe verilecek.

Burak giderse Pektemek gelecek

Arda’dan yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçen sarı-kırmızılılar, yedek kaldığı için mutsuz olan Burak’ın satışına onay verdi. Golcü oyuncu transfer olursa, yerine Mustafa Pektemek alınacak.

Süper Kupa’da yedek kaldığı için yüzü düşen ve kupa töreninde sevinmeyen Burak Yılmaz ile yollar ayrılıyor. Drogba’nın aldığı yıllık ücretin aynısını isteyen ve Avrupa’dan kendisine gelen teklifler olduğunu belirten ‘kral’ın satışına onay veren teknik direktör Fatih Terim, şimdi yaşanacak gelişmeleri takip ediyor. Burak’ın tavrından camia da oldukça rahatsız olurken, Avrupa’dan gelecek teklifler bekleniyor. Gelecek ücretin 4’te 1’ini Trabzon’a verecek olan yönetim, hatırı sayılır bir gelir karşılığında Burak’la yolları ayıracak.

BEŞİKTAŞ NE DİYECEK?

Haberin Devamı

Buradan gelecek parayla da kimin alınacağı netleşti: Mustafa Pektemek. Atletico Madrid’in Arda’yı bırakmaması nedeniyle rotayı değiştiren sarı-kırmızılılar, Beşiktaş’ın golcü oyuncusuna yönelecek. Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle tam olarak kendisini gösteremeyen Mustafa’yı beğenen İmparator da bu transfere onay verirken, 2 sene önce Beşiktaş’ın 4 milyon euroya transfer ettiği 25’lik yıldız için bu meblağın üzerine çıkılacak. Tabi Burak’ın satılması halinde Mustafa’ya yönelecek olan G.Saray’ı Beşiktaş’ın nasıl karşılayacağı da merak konusun. Çünkü iki takım arasında stat konusu yüzünden ipler gerilmişti.

Haberin Devamı

Arda için hemen devreye gireriz

Günlerdir camiada en çok konuşulan konulardan biri olan Arda Turan transferi hakkındaki en net yorum başkan Ünal Aysal'dan geldi... Hem, teknik direktör Fatih Terim'in, "Arda'nın gidişi sürpriz oldu, gelişi de öyle olabilir. Ben, Burak ya da başkan... Hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz" şeklindeki açıklamasına cevap veren; hem de Arda transferi ile ilgili Fotomaç'ın sorularını yanıtlayan Aysal, "Fatih hoca güzel ifade etmiş, katılıyorum. Her zaman esas olan G.Saray'dır. Arda'nın yuvasına dönmesini elbette isteriz ancak kulübü satmayacağını bildirdi. Bu nedenle biz de beklemeye geçtik" dedi.

DÜŞÜNCELERiMiZi SIK SIK SÖYLEDiK

Arda konusunda gelişmeleri bekleyeceklerini dile getiren Aysal, "Bu kulübün altyapısında yetişmiş önemli bir futbolcunun dönmesi tabii ki arzumuzdur. Ancak kulübünün olumsuz açıklamalarına rağmen ısrar etmek ne ticari ne de etik açıdan uygun. Biz Arda ile ilgili düşüncelerimizi, yeniden formamızı giymesini istediğimizi sık sık dile getirdik. Ama Atletico Madrid yönetimi satmaya hiçbir zaman sıcak bakmadı" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

A.MADRiD'iN FiKRi DEĞiŞEBiLiR!

Profesyonel hayatta her zaman sürprizlere hazır olunması gerektiğini vurgulayan başkan, sözlerini şöyle tamamladı: Daha fazla ısrar etmeyeceğiz ama bu durum Arda'dan vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor. Atletico Madrid yönetiminin fikri her an değişebilir. Arda için son dakikaya kadar bekleyeceğiz. Sonuçta Arda G.Saray'ı istiyor, biz de onu. Kulübü satma kararı alırsa hemen devreye gireceğiz. Ancak gelmemesi de dünyanın sonu değil.