Galatasaray 'Galatasaray, Tuzla'ya elenirse tarihine kara leke olarak geçer'

'Galatasaray, Tuzla'ya elenirse tarihine kara leke olarak geçer'

17.12.2019 - 14:41 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Skorer TV'den Ezgi Toper'in konuğu olarak sarı-kırmızılı camiadaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Galatasaray, Tuzlaya elenirse tarihine kara leke olarak geçer

Süper Lig'de Ankaragücü ile 2-2 berabere kalan Galatasaray'daki son gelişmeleri Nevzat Dindar, Skorer TV'de Ezgi Toper ile birlikte değerlendirdi.

Haberin Devamı

Dindar'ın açıklamaları şu şekilde;

'Galatasaray bugün elenirse tarihine kara bir leke olarak geçer'

'Tuzlaspor maçı ilginç bir maç olacak. G.Saray kupayı hep önemsedi ama hiç böyle atmosferde çıkmadı. Bu sene ilginç şeyler yaşanıyor. Avrupa'da ligde dibe vuruş var. Kupada da hiç beklenmedik şekilde 2-0 sahasında kaybetti. Kazara Galatasaray bugün elenirse bu Galatasaray tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Fenerbahçe'nin de Pendikspor faciası vardır bunun gibi. Fakat son yıllarda Pendik travmasının bir benzeri olur. Galatasaray açısından elenme ihtimali dahi taraftarları endişelendiriyor. Eksikler var takımda. Olanların da performansını görüyoruz. Esenyurt'ta hiç alışık olmadığını bir statta ve zeminde oynayacaksınız. Ne olacağını bilemiyorsunuz. Normalde Galatasaray çıkar 5 atar dersiniz ama bu sene gerçekten diyemiyorum. Ben bugün topu tüfeği ne varsa sahaya sürülecek bir kadro bekliyorum. Falcao'yu da Belhanda'yı da Muslera'yı da sahaya süreceksin. Normalde gençler oynardı ama bu maç farklı.

Haberin Devamı

'G.Saray bir yarışa girerse sonu mutlu bitebilir'

Derin Galatasaray görevde gibi şeyler görüyorum. Güldüm hatta. Bu hafta rakiplerinin puan kaybetmesiyle Galatasaray'a gülenlerin hali çok da farklı değil. Galatasaray kötü, zor şampiyon olur ama bu kulübü bir yarışın içine çekerseniz sonuçlarına katlanırsınız. Galatasaray bir yarışın içinde varsa sonu mutlu biter. Ben Galatasaray'ın tarihinde gözyaşı hatırlamıyorum. Benim muhabirliğimde gördüğüm Galatasaray bir yarışa girdiyse onun sonunu getirebilme kültürüne sahip. Bu hafta Galatasaray'a sen bu yarışın dışındasın denildi. Rakiplerinin bu kadar kötü olması Galatasaray en büyük şansı. Takım kendisini toparlayabilirse ve yarışa girerse sonucu Galatasaraylılar'ın hiç tahmin etmediği şekilde mutlu bitebilir. Sivas götürebilir mi? buna emin değiliz. Devre arasında oyuncuları bir yerlere gidecek mi? Bilemiyoruz. Ankaragücü maçında 1 puan alması şimdi kazanç gibi gözüküyor.

'Marcao'nun yaptığının bir izahı yok'

Galatasaray'ın durumu tek bir duruma bağlı değil. Transferler tutmamış olabilir ama tek neden o değil. Fiziksel durumu iyi değil, takım için koordinasyon olmadığını göz önüne alırsak tek bir nedene bağlayamayız. Galatasaray'sanız PSG'den az koşamazsınız. Geçen seneki fiziksel etkenin bu sene olmadığını görüyoruz. İhalye şuan Bartalli'ye kesilmiş durumda. Ama o da diyor 'Ben yükleme yapamıyorum, oyuncular yaşlı' diyor. Onun da savunması öyle. Haksız değil. Kondisyon dengesizliği var takımda. Marcao'nun o son dakikalarda yaptığı penaltının izahı yok. Amatörce, acemice bir hareket. Bu da o dakikada sağlıklı düşünenemesinden kaynaklı bir hareket. Ortada fol yok yumurta yok, neden böyle bir hareket yaptın.

Haberin Devamı

'Bazı oyuncular bir gecede transfer edildi'

 Bazı oyuncular Fatih Hoca'yla iletişim kuramama durumu olabilir, yabancı oyuncularda ama oyuncuların genelinde Terim'le bir iletişimsizlik olduğunu düşünemiyorum. Fatih Hoca'yı sadece kulübede duran bir teknik adam olarak göremezsiniz. Bazı oyuncular böyle görüyorsa hata yapıyordur. Fatih Hoca formsuz görüyor olabilirsiniz ama takımı da buradan çıkarabilecek tek teknik adam Fatih Terim'dir. Takımda sabote edebilecek bir isim yok zaten. Genel bir problem var takımda. Devre arasında yapılabilecek takviyelerle silkelenip, şok yaşayıp kendine gelmesi gerekiyor. Asla vazgeçmeyen bir teknik adam Fatih Terim. Galatasaray bazı oyuncuları bir gecede transfer etti maalesef. Bir çalışma üzerine yapılan transferler değildi. Bunun sıkıntısını yaşadılar. Premier Lig ekipleri uzun süreler takip edip transfer yapıyor. Psikolojik fiziksel olarak takip edip alıyorlar. Bizde maalesef böyle değil.

Haberin Devamı

'Emre Mor'un kendine kulüp bulması zor'

Nzonzi, çok problem çıkartacak bir adam gibi durmuyordu ama son antrenmanda kadroda olmadığı görünce ben neden yokum diyor. Oradan çıkan bir sıkıntı. Belki başka bir takımda iyi olabilir ama Galatasaray etki yaratamadı. İşin içerisinde duygu var. Adapte olamadığı görüyorum. Seri'nin gidişi bekleniyor. Emre Mor bu saatten sonra kalması zor gözüküyor. Kendisine zaten zar zor kulüp buldu, artık kulüp bulması da zor. Belhanda hiçbir yere gitmiyor. Açıklama yaptı zaten kalıyorum dedi. Fatih Terim de Belhanda'yı oynatır. Belhanda'nın 1.5 sene daha sözleşmesi var. Kendisi de gitmeye hazırlıklıydı ama son dönemde Ultraslan'ın Belhanda'ya sahip çıktığını görüyorum. Belhanda'yı kötü bulmuyorum. Sanki maç sonunda takımın en kötüymüş gibi lanse edildi ama Terim en iyi oyuncular arasında gösterdi. Bence bir önyargı var ona.

Haberin Devamı

'Transferde geçmişe yönelmek, ciddi soru işareti'

İsmi geçen oyunculara baktığımızda Arda gibi geçmişe bakılarak transfer gündemine geleceğini konuşuyor. Oynamayan oyuncular nasıl takımı ayağa kaldıracak. Bu konuda kafam ciddi soru işaretleri var. Transferler biraz da gidecek oyunculara bağlı. Marcao'yu bu halde kim alacak. Transfer biraz sihirbazlık işidir. Göreceğiz.

'Immobile'yi önermiştim, alınmadı'

Bir gazeteci olarak böyle işlere girmem normalde ama Immobile'yi yıllar önce söyledim. Alın dedim ama almadılar. Şimdi Immobile şov yapıyor. Eğer alınsaydı şimdi Gomis falan konuşmuyorduk. Bu da bir itiraf olsun.

Okay Yokuşlu da iyi bir yerli oyuncu ama Galatasaray orta sahası ağır. Problem bu. Okay da ağır bir orta saha. Takımın daha hızlı ve iki ayağını iyi kullanan bir orta sahaya ihtiyacı var. Okay da o dinamizm ve tempoyu görmüyorum. 

Fatih Hoca'nın Ali Koç'la ilgili açıklamalarını bir gazeteci olarak kabul etmiyorum. Ercan(Güven) abi de zaten yazmış. Fakat Ali Koç'un açıklamalarını da doğru bulmuyorum. Alınan ağır yenilgi sonra gündem değiştiren bir açıklama oldu. Fenerbahçe Başkanı'nın böyle toplara girmesi şık değil. Bir gazeteci olarak Fatih Terim'in kollandığı korunduğu eleştirisine de katılmam doğru da bulmam.'