GalatasarayBaşkan Dursun Özbek'ten TFF'ye yanıt: Galatasaray'ın 500 yıllık kültüründe ayak oyunları yoktur!

Başkan Dursun Özbek'ten TFF'ye yanıt: Galatasaray'ın 500 yıllık kültüründe ayak oyunları yoktur!

22.02.2026 - 19:45 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, GSYİAD’ın iftar organizasyonunda hakem yönetimine sert sözlerle yüklendi. Adalet vurgusu yapan Özbek, özellikle VAR ataması üzerinden eleştirilerde bulunurken, “Galatasaray’ın hakkını kimseye yedirmeyiz” mesajı verdi.

Başkan Dursun Özbekten TFFye yanıt: Galatasarayın 500 yıllık kültüründe ayak oyunları yoktur

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek GSYİAD’ın iftar organizasyonuna katıldı. Dün oynanan Konyaspor ve TFF'nin paylaşımıyla ilgili olarak Özbek burada önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

İşte o açıklamalar:

Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda 2-0 kaybettikleri TÜMOSAN Konyaspor mücadelesinin Video Yardımcı Hakemi'ni (VAR) eleştiren Özbek, "Ramazan; paylaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin yanında sabrın ve adaletin de ayıdır. Galatasaray olarak her zaman adaletin, hakkın ve emeğin savunucusu olduk. Üzülerek söylüyorum ki, dün akşam sahada adalet duygusunun paramparça edildiği bir hakem yönetimiyle karşılaştık. Düşünün ki maçımızda verilmeyen golümüzün benzeri bugün başka bir maçta verildi. Maçımızda görevlendirilen, bahsettiğim pozisyona aslında müdahale etmemesi gereken VAR yaklaşık 4 ay hiçbir Süper Lig maçında görevlendirilmemiş. Neden? Belli ki özel maçlar için hazırlanan bir hakem. Bundan başka düşünce içinde bulunamıyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) hakkında da konuşan Özbek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Karşımızda nereden tutsak elinde kalan bir MHK var. VAR hakemini hiçbir ülkede olmayan bir şekilde müdahale etmemesi gereken pozisyonlarda kullanıyorlar. Bu rezilliğin baş sorumlusu olan MHK Başkanı hala koltuğunda oturmaya devam ediyor. Galatasaray sahaya çıkar, kazanır, kaybeder ama bu şekilde bir oyunla zayıf düşürmeye çalışmalarına da izin vermez. İlk günden beri aynı şeyi söylüyoruz. Başkaları gibi ayrıcalık, imtiyaz değil sadece adalet istiyoruz. Sahada eşit şartları ve kuralların herkese aynı uygulanmasını istiyoruz. Son 3 senede olduğu gibi Galatasaray’ın hakkını kimseye yedirmeyiz. Ne benim yetişme tarzımda ne de Galatasaray’ın 500 yıllık kültüründe ayak oyunları vardır. Galatasaray’ın özünde sahada kalmak ve bu kirli ayak oyunlarını bozmak vardır. Son 3 yıldır bu ve benzeri oyunları teker teker bertaraf ederek şampiyonluğa ulaştık, bu sene de ulaşacağız. Geçmişte olduğu gibi bugün de gerekli aksiyonları alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye Futbol Federasyonu ve ilgili kurulları, Galatasaray’a karşı oynanan bu kirli oyunda ya adaletin yanında olacak ya da kendilerinin de bu oyunun bir aktörü olduklarını kabul edecek. Başka bir yolu yoktur."

Haberin Devamı
Haberin Devamı

 "BU SEZON DA BİZ ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

Haberin Devamı

Dursun Özbek, Süper Lig'de şampiyonluk ipini önde göğüsleyeceklerini iddialı bir şekilde dile getirdi.

Galatasaray'ın haklarını her platformda savunduklarını aktaran Özbek, "Yönetim olarak Galatasaray'ı sportif açıdan sürdürülebilir bir başarıya ulaştırmak, mali yapısını güçlendirmek ve rakiplerimizin fersah fersah önüne geçmek için çalışıyoruz. Şu anda planlanan kirli oyun ise bunu engellemek içindir. Galatasaray'ı sahada yenemeyenler, bizi yanlarına, kendi vasat dünyalarına çekmek için durmadan çalışmaktadır. Tüm Galatasaraylıların bu durumun farkında olmasını istiyorum. Kimse merak etmesin, kimse endişe etmesin, bu sezon da biz şampiyon olacağız. Galatasaray’ı sevenlerden tek ricam bu yolda en büyük gücümüz olan, birlik ve beraberliğimizi devam ettirmektir. Zor zamanları da, büyük zaferleri de hep birlikte yaşadık. Yine birlikte başaracağız. Okan hocamıza, teknik kadromuza ve oyuncularımıza hafta içinde oynayacağımız Juventus maçında başarılar diliyorum. Galatasaray, Türk futbolunun bayrağını yurt dışında gururla dalgalandırmaya ve Türk insanının yüzünü güldürmeye devam edecektir." diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

 CAMİA, 1905 GSYİAD İFTARINDA BULUŞTU

Galatasaray camiası, 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneğinin geleneksel iftar davetinde bir araya geldi.

Zincirlikuyu'daki bir otelde düzenlenen iftar programına Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyeleri, divan kurulu başkanı Aykutalp Derkan, teknik direktör Okan Buruk, 1905 GSYİAD Başkanı Murat Sancaktar ve dernek üyeleri katıldı.

TFF'DEN GALATASARAY'A TEK CÜMLELİK YANIT GELMİŞTİ

TFF, yaşananların ardından "Futbol ayak oyunu değil, bir spordur." ifadelerini kullanan bir açıklama yayınladı

NELER OLMUŞTU?

Galatasaray, Süper Lig’in 23’üncü haftasında deplasmanda konuk olduğu Konyaspor’a 2-0 mağlup oldu. Sarı-kırmızılı ekip, zirve yarışında yara alırken ligde 10 maç sonra yenilgi yüzü gördü ve haftayı 55 puanla kapattı.

Haberin Devamı

VAR'DAN GOL İPTAL EDİLDİ

Konyaspor'un evinde oynanan maçın 50. dakikasında Galatasaray, Sacha Boey'in şutundan seken topu gole çeviren Leroy Sane ile 1-0 öne geçti. İlk önce golü geçerli sayan hakem Atilla Karaoğlan, kısa süre sonra VAR'a gitme kararı aldı.

VAR incelemesinin ardından Sacha Boey'in ofsaytta kaldığına hükmeden Atilla Karaoğlan, bu nedenle golü iptal etti ve skor yeniden 0-0 oldu. 

Başkan Dursun Özbekten TFFye yanıt: Galatasarayın 500 yıllık kültüründe ayak oyunları yoktur

GALATASARAY'DAN TEPKİ

Golün iptal kararına Galatasaray sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılıların gol iptalini duyurduğu paylaşımda, 'Pozisyonun VAR'da incelenmesinin ardından gol kararı anlayamadığımız bir şekilde iptal ediliyor' ifadeleri yer aldı.

MAÇ SONRASI AÇIKLAMA: BU OYUNLARLA DURDURAMAZSINIZ!

Maçtan sonra Galatasaray internet sitesinden bir bildiri yayınlayarak hakeme tepki gösterdi.

Galatasaray'ın açıklamasında yer alan ifadeler şu şekilde:

T. Konyaspor - Galatasaray karşılaşmasında takımımızın attığı nizami golün, ofsayt kuralının açık hükümlerine rağmen iptal edilmesi Türk futbolu adına kabul edilemez bir skandaldır.

Müsabakanın hakemi ve şampiyonluk yolunda mücadele ettiğimiz takımın fanatik taraftarlığı sabit olan VAR hakemi Davut Dakul Çelik denilen sözde hakem, gerçekte fanatik tarafından verilen bu karar, yalnızca bir maç sonucunu değil, ligin adaletine ve güvenilirliğine duyulan inancı da zedelemiştir.

Başkan Dursun Özbekten TFFye yanıt: Galatasarayın 500 yıllık kültüründe ayak oyunları yoktur

Türk futbolunun marka değerini korumak ve sahadaki emeğin gasp edilmesini önlemek başta olmak üzere sorumluluk makamında bulunan Türkiye Futbol Federasyonu’nu derhal göreve davet ediyoruz.

Söz konusu pozisyonun şeffaf biçimde incelenmesini, VAR hakemiyle ilgili gerekli idari sürecin ivedilikle işletilmesini talep ediyoruz.

Tüm kuralları hiçe sayarak golümüzü iptal edebilirsiniz.

Bunu daha önce de yaptığınız için ne yapmaya çalıştığınızı çok iyi biliyoruz.

Sezon sonunda şampiyon olduğumuzda onu da iptal etmek için şimdiden hazırlığınızı yapın.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler