04.04.2026 - 23:07 | Son Güncellenme:
AA
Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 yenildi. Sarı kırmızılılar bu sezon ligde 3. yenilgisini yaşadı. Karşılaşma sonrası Okan Buruk açıklamalarda bulundu.
Okan Buruk'un sözleri şu şekilde:
Maç bugün çok oynanmadı. Onana süreyi çok iyi kullandı. Maçı durdurdu, oynatmadı. Çok geç sarı kart gördü. Hakem açısından söylersem de uzatma çok azdı. Uzatma da oynanmadan maç bitti.

'TARAFTAR HİÇ MORALİNİ BOZMASIN'
İkinci yarı, ilk yarıya göre daha iyiydik ama genel Galatasaray oyununun altında kaldık. Rakibimizi tebrik ediyorum. Avantajımız var. Bu maç bize önemli ders olacak. Bizi motive edecek. Maç sonu yaşananlar, soyunma odasına girişte yaşananlar hepimiz için motivasyon oldu. İçeride konuşuldu. Galatasaray taraftarı hiç moralini bozmasın. Biz böyle şeyleri çok yaşadık. Bu tarz maçları daha rahat oynamalıyız. Bu seviyedeki bir takımın top ayağındayken daha becerikli işler yapması gerekiyor. Öz güven eksikliğimizi gidermeliyiz. Bu maçtan sonra benim ve takımım için önemli bir maç bizi bekliyor. Yine Galatasaray takımı bu ligin şampiyonu olacak, hiç kimse merak etmesin! İçerde konuştuk, yine ne gerekiyorsa yapacağız. Böyle şeyleri çok yaşadık. Bundan sonra çok daha fazlasını yapacağız.
Buruk, maçın ardından düzenlen basın toplantısında, galibiyetten dolayı Trabzonspor'u tebrik ederek, "Onlar da şampiyonluk yarışında önlerindeki bir takıma karşı motive ve istekliydiler. Maçın başından sonuna kadar o konsantrasyonu gösterdiler. Maçı ilk yarı ve ikinci yarı olarak ikiye ayırabiliriz. İlk yarı iyi olmadığımız, ikinci yarı ise daha iyi olduğumuz bölümdü." diye konuştu.
"İkinci yarıda hem topla oynamada hem de rakip kalede oluşturduğumuz tehlikelerde etkiliydik, oyunu rakip sahada oynadık." diyen Buruk, şöyle devam etti:
"Ancak 1-1'den sonra oyun bizim kontrolümüzde giderken bir duran toptan yediğimiz golün ardından rakibimiz iyi savunma yaptı. Maçın belli bölümleri zaten oynanmadı. Hakem de uzatmalardaki bu dakikaları çok fazla oynatmadan maçı bitirdi. Buna rağmen rakibimizin isteği ve konsantrasyonu maçın sonuna kadar devam etti. Sahada daha çok üretebilirdik. Girdiğimiz pozisyonlardan, özellikle ikinci yarıda ne yazık ki yararlanamadık. Ancak bizim için önemli bir avantaj hala devam ediyor. Galatasaray takımı olarak oyuncularımla birlikte soyunma odasında bu motivasyonu tekrar sağladık ve bir sonraki maç için hazırız. Bugün maç sonrası yaşadıklarımız, bundan sonraki maçların konsantrasyonu için çok önemli olacak."
Galatasaray taraftarına da mesaj veren Buruk, "Galatasaray taraftarının bugün kaybetmekten dolayı mutsuz olduğunu biliyorum ama biz bundan önceki üç senede de bu tür maçlar yaşadık. Her zaman toparlanmayı, tekrar o güce ulaşmayı ve şampiyonluğa giden yolda maksimumu vermeyi bildik. Yine bunu yapacağız, taraftarımızın içi rahat olsun. Şampiyonluk için oyuncularımla birlikte elimizden gelenin en fazlasını yapacağız. Bize ve takımımıza güvensinler. Maçı kaybetmiş olsak da bugün burada yaşadıklarımız geleceğimiz için önemli bir motivasyon olacak." diye konuştu.
Öte yandan karşılaşmanın ardından yaşanan gerginlik sonrasında Galatasaraylı futbolcu Abdülkerim Bardakcı'ya ikinci sarıdan kırmızı kart gösterildi.