GalatasarayGalatasaray'da 3 yıldız Monaco maçında yok! Kulüp Doktoru Yener İnce açıkladı: Bazı riskler alıyoruz

Galatasaray'da 3 yıldız Monaco maçında yok! Kulüp Doktoru Yener İnce açıkladı: Bazı riskler alıyoruz

08.12.2025 - 12:36 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi'nde Monaco ile karşılaşacak Galatasaray'da Kulüp Doktoru Yener İnce, kritik mücadele öncesi sakatlığı bulunan oyuncular hakkında açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılıların kamp kadrosu da belli oldu.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin altıncı haftasında yarın deplasmanda Fransa Ligi temsilcisi Monaco ile karşılaşacak.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Maç öncesi sarı-kırmızı ekibin Kulüp Doktoru Yener İnce, sakatlığı bulunan oyuncular hakkında konuştu. 

Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce'nin açıklamaları şu şekilde: 

Çok fazla spekülasyon olduğu için en doğru bilgiyi verelim istiyoruz. 3 günde bir maç oynuyoruz. Çok yoğun tempodayız. Sıkışık takvim içerisinde oyuncu rotasyonunu efektif kullanmaya çalışıyoruz. Dört oyuncumuz milli takımlardan sakat oldu. Defanstaki 3 oyuncumuz da uzun süredir cezalı. Bir takım rotasyonları yaparken teknik ekiple beraber uzun toplantılar yapıyoruz. Bazı oyuncularımızı normal şartlarda tıbbi açıdan kullanmayı hiç düşünmeyeceğimiz oyuncuları belli dakikalar oynatmak zorunda kalıyoruz

Haberin Devamı

Oyuncu seçiyoruz, maç seçiyoruz, elimizdeki imkanlara bakıyoruz. Kazım, Avrupa listesinde yok. Orada bir eksik yok. O alan için Jakobs ile ilgili inisiyatif almaya çalışıyoruz. Lemina'yı stoper bölgesinde, henüz hazır olmasa da fedakarlıkla oynatıyoruz. Biz de biliyoruz, farkındayız ki tıbbi açıdan riske etmememiz gereken durumlarda bazı oyuncularımızı belli dakikalar vererek, bazı riskler almak zorundayız. Dar rotasyonda gidiyoruz. Sadece sakatlıklar değil cezalı oyuncuların benzer bölgelerden olması nedeniyle bu riskleri alıyoruz.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

'BİZİMLE OLMAYACAKLARINI NET SÖYLEYEBİLİRİM'

Haberin Devamı

Lemina, Kaan Ayhan ve Singo'nun Monaco maçında bizimle olmayacağını net söyleyebilirim. Bunun dışındaki tüm oyuncularımız için değerlendirme yapacağız. O değerlendirme sonrası kimin ne kadar süre alacağına karar vereceğiz.

Oyuncu sağlığı bizim için çok önemli, her şeyin başında ama burası sağlık için spor yapılan bir yer değil, çok önemli bir markanın kıymetli alanlarda mücadelesi var. Oyuncular durumlarının tamamen bilincinde. Onlarla tartışarak, tıbbi gerçekleri unutmayarak kararlar veriyoruz

Haberin Devamı

'BAZI ELEŞTİRİLER OLABİLİYOR'

Rotasyon konusunda bazı eleştiriler olabiliyor. Anlayışla karşılıyorum. Galatasaray taraftarının mutluluğu ve başarısı her şeyden önde. Tıbbi gerçeklerin farkındayız. Oyuncu sağlığını riske etmiyoruz. Belli oranlarda oyuncuları kullanmak durumunda kalıyoruz.

Haberin Devamı

KAMP KADROSU BELLİ OLDU 

Sarı-kırmızılılarda sakatlığı bulunan Wilfried Singo, Kaan Ayhan ve Mario Lemina, Monaco maçının kadrosuna dahil edilmedi.

Galatasaray'ın Monaco maçı kamp kadrosunda şu futbolcular yer aldı:

"Uğurcan Çakır, Ismail Jakobs, Davinson Sanchez, Roland Sallai, Gabriel Sara, Mauro Icardi, Leroy Sane, Yunus Akgün, Batuhan Şen, Berkan Kutlu, Günay Güvenç, İlkay Gündoğan, Ahmed Kutucu, Kaan Ayhan, Yusuf Demir, Lucas Torreira, Abdülkerim Bardakcı, Victor Osimhen, Barış Alper Yılmaz."

KRİTİK MÜCADELE

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde altıncı haftaya 9 puanla 14. sırada girdi.

Sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda 5-1'lik Eintracht Frankfurt mağlubiyetiyle başladığı "Devler Ligi" serüveninde sırasıyla sahasında Liverpool'u 1-0, Bodo/Glimt'i 3-1, deplasmanda Ajax'ı 3-0 yendi. Sakatlıklar ve cezalı oyuncuları nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşayan Galatasaray, beşinci hafta maçında konuk ettiği Union Saint-Gilloise'a 1-0 mağlup oldu.

Yaptığı 5 maçta 3 galibiyet, 2 yenilgiyle 9 puan toplayan sarı-kırmızılılar ilk 8 hedefindeki iddiasını sürdürdü. Haftaya 14. sırada giren Galatasaray, Fransa Ligi temsilcisini mağlup ederek iddiasını güçlendirmeye çalışacak.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler