Skorer Galatasaray'da Muslera endişesi

Galatasaray'da Muslera endişesi

20.06.2012 - 11:24 | Son Güncellenme:

Galatasaray, 11 Ağustos'ta Fenerbahçe ile Süper Kupa finalinde karşılaşacak. Dev maç öncesi G.Saray'da Muslera endişhesi yaşanıyor..

Galatasarayda Muslera endişesi

Galatasaray, 11 Ağustos'ta Fenerbahçe ile Süper Kupa finalinde karşılaşacak. Sarı-Kırmızılılar, bu maça kalecisi Fernando Muslera'dan yoksun çıkabilir.

Haberin Devamı

Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası kazananını karşı karşıya getiren Süper Kupa finali bir sezonluk aradan sonra tekrar oynayacak. TFF, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 2012 Süper Kupa Finali'nin Erzurum'da oynanacağını duyurmuştu. Maçın tarihi ise 11 Ağustos olarak belirlendi. Bu tarih, Galatasaray cephesinde sıkıntı yaratacak gibi gözüküyor.

Galatasaray'ın kazandığı lig şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, aynı tarihte milli takımıyla beraber Londra Olimpiyatları'nda altın madalya için mücadele edebilir. Olimpiyat oyunlarına katılan takımlar, 23 yaş üzerindeki 3 futbolcuyu turnuva kadrosuna dahil edebiliyorlar. Uruguay Milli Takım Teknik Direktörü Oscar Taberez, bu 3 kontejanını yıldız forvetleri Edison Cavani ve Luis Suarez ile birlikte Fernando Muslera'ya ayırmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Uruguay'ın olimpiyat mücadelesi 26 Temmuz'da Old Trafford'da başlayacak. Britanya, Senegal, Birleşik Arap Emirlikleri ile aynı grupta mücadele edecek olan Uruguay, grubunu ilk iki sıra içinde bitirirse 4 Ağustos'ta çeyrek final maçı oynayacak. Güney Amerika temsilcisi, çeyrek finali geçtiği takdirde 2 maç daha oynamayı garantileyecek. Uruguay, 7 Ağustos'ta oynanacak yarı final maçında karşılaşacağı rakibine elense dahi 10 Ağustos'ta, yani Süper Kupa maçının bir gün öncesinde Cardiff'te bronz madalya için mücadele edecek.

Londra'nın efsane Wembley Stadyumu'nda oynanacak Olimpiyat finali ise, Erzurum'daki Galatasaray-Fenerbahçe maçı ile aynı günde, 11 Ağustos'ta oynanacak. Kısacası Uruguay, çeyrek finali geçerse, Galatasaray, ezeli rakibinin karşısına Muslera'dan yoksun çıkacak.

Son yılların yükselen futbol ülkelerinden biri olan Uruguay'ın, katıldığı son iki uluslararası turnuvada da yarı final görmesi Galatasaraylı taraftarların endişelerini daha da arttırıyor. 2010 Dünya Kupası'nda yarı finalde Hollanda'ya elenen Mavi-Beyazlılar, Güney Afrika'da üçüncülük maçına çıkmıştı. Geçen yaz ise Güney Amerika'nın en büyük kupası olan Copa America'da finale kadar yükselen Uruguay, Paraguay'ı 3-0 yenerek kupaya uzanmıştı.

Haberin Devamı

TRTSpor