Galatasaray Galatasaray'da Pasquale Sensibile ile yollar ayrıldı! Cenk Ergün göreve getirildi

Galatasaray'da Pasquale Sensibile ile yollar ayrıldı! Cenk Ergün göreve getirildi

20.06.2022 - 20:21 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü, Pasquale Sensibile ile yollarını ayırdı. Sarı-kırmızılılar, Cenk Ergün'le futbol direktörlüğü için anlaşma sağlandığını duyurdu.

Galatasarayda Pasquale Sensibile ile yollar ayrıldı Cenk Ergün göreve getirildi

Galatasaray'da Pasquale Sensibile ile yollar ayrıldı. Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada, "Pasquale Sensibile’ye kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz" denildi. Galatasaray Kulübü'nde futbol direktörlüğü görevine Cenk Ergün getirildi.

Haberin Devamı

Cenk Ergün'le yapılan anlaşmayla ilgili, "Galatasaray Spor Kulübü Futbol Direktörlüğü görevine Cenk Ergün getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz" denildi.

Galatasarayda Pasquale Sensibile ile yollar ayrıldı Cenk Ergün göreve getirildi

Galatasaray'da gün içerisinde İstanbul'a gelen Domenec Torrent konusunda da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milliyet Gazetesi'nin muhabiri Nevzat Dindar'ın haberine göre; sarı-kırmızılılarda Başkan Dursun Özbek ve Domenec Torrent arasındaki görüşmeler başladı. Kulüp avukatlarının da hazır bulunduğu toplantıda İspanyol teknik adamla tazminat konusunda anlaşma sağlanması bekleniyor.

DURSUN ÖZBEK'LE YENİDEN BULUŞTU

Galatasaray'da Dursun Özbek'in ilk başkanlık döneminde de görev alan Cenk Ergün önemli isimlerin transferinde etkin rol oynadı. Cenk Ergün döneminde sarı-kırmızılı takımın kadrosuna Bafetimbi Gomis, Garry Rodrigues, Younes Belhanda, Maicon, Yuto Nagatomo, Fernando, Badou Ndiaye, Serdar Aziz, Mariano ve Sofiane Feghouli gibi önemli isimler dahil edildi.

Haberin Devamı

Cenk Ergün, Galatasaray'da görev aldığı süreçte Igor Tudor, Fatih Terim ve Jan Olde Riekerink gibi isimlerle çalışma fırsatı yakaladı.

SENSİBİLE'NİN GÖREVİ KISA SÜRDÜ

Sarı-kırmızılılarda Burak Elmas'ın başkanlık döneminde göreve getirilen Pasquale Sensibile bir türlü istenilen seviyede isimleri takıma kazandıramadı. İtalyan futbol adamı 4 aylık bir sürecin ardından Süper Lig devine veda etti.

"HEYECANLI, MUTLU VE GURURLUYUM"

Galatasaray'ın yeni futbol direktörü Cenk Ergün imzasının ardından resmi kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı takıma geri döndüğü için oldukça mutlu olduğunu belirten Cenk Ergün, "Çok heyecanlı, mutlu ve gururluyum. Galatasaraylıyım, bu kulübe hizmet edebilme şansını daha önce yaşadım. Geri dönmek bana güzel duygular yaşatıyor. Tarif edemeyeceğim kadar heyecanlıyım. Geçen zaman sanki dün gibi. Kulüpten ayrıldığımdan bu yana zaman çok hızlı geçmiş gibi. Ama burada önemli olan Galatasaray, geri kalan her şey bizim için teferruat. Tekrar kulübüme hizmet verme şansını yakaladığım için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"KENDİSİNE TEŞEKKÜR ETMEK GEREKİR"

Cenk Ergün, Pasquale Sensibile'nin ayrılış sürecindeki maddi şartlarla ilgili gelen soruya cevap verdi. Cenk Ergün, "Galatasaray'a hizmet vermiştir. Ufacık bir taş bile koymuş olsa kendisine teşekkür etmek gerekir" dedi.

Cenk Ergün kendi görev tanımını, "Kulüpten ayrılmadan önce de aynı pozisyondaydım. Yine tekrar futbol operasyonları, yönetimin ve Sportif A.Ş.'nin öngördüğü şekilde uygulamak üzere göreve geldim. Florya'nın A'dan Z'ye yönetime karşı sevk ve idaresini sağlamakla görevliyim" şeklinde aktardı.

"DİĞER İSİMLERDEN BAHSETMEK ÇOK DOĞRU OLMAYACAKTIR"

Cenk Ergün, Okan Buruk'la ilgili soruya da cevap verdi. Cenk Ergün gelen soruya, "Galatasaray'da devam eden bir teknik direktör sözleşmesi var. Ben şu andan itibaren bu sürece dahil olacağım. Birçok ismin adı geçiyor, yönetimin de temasları oldu. Ama hali hazırda bir teknik direktör olduğu için diğer isimlerden bahsetmek çok doğru olmayacaktır" dedi.

Sarı-kırmızılıların hedefleriyle ilgili konuşan Cenk Ergün, "Şampiyonluk sözü veremeyiz ama Galatasaray şampiyonluk için, en sona gidebilmek için mücadele verecektir" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Transfer çalışmalarına da değinen Cenk Ergün, "Galatasaray'ın kadrosunda bizimle devam edecek olan birçok oyuncu var. Ama bunların dışında eksik bölgelerde ilk çalışmaları yapacağız. İlk etapta orta saha için çalışmamız olacak. Her ayrılık Galatasaray'da kalbimizi kırar ama bu profesyonel futbol. Profesyonel futbolun artık cilvesi bu. Biz ayrılırken, hem mali anlamda şartları sağlıyorsak hem de oyuncularımız gitmek için doğru yerler bulduysa onlara izin vereceğiz. Şu anda bildiğim kadarıyla oyuncularımızla ilgili kulübe gelen teklif yok" dedi.