GalatasarayGalatasaray'dan mali operasyon! Ödemeler başladı

Galatasaray'dan mali operasyon! Ödemeler başladı

30.12.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

UEFA kulüp lisansı sürecinde izleme periyodunda bulunan Galatasaray, 15 Ocak’a kadar yaklaşık 30 milyon euroluk ödeme yaparak mali yükümlülüklerini yerine getirecek.

Galatasaraydan mali operasyon Ödemeler başladı

Süper Lig’de liderliğini sürdüren, Avrupa’da da iddiasını devam ettiren Galatasaray’da yönetimi bu kez yüklü bir mali sınav bekliyor. Türkiye Futbol Federasyonu vasıtasıyla UEFA kulüp lisansını elde eden ve bu süreçte izlenme periyodunda bulunan sarı-kırmızılılar, bu sezonun son raporunu 15 Ocak’ta sunacak.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Galatasaraydan mali operasyon Ödemeler başladı

Bundan önce 15 Temmuz ve 15 Ekim’de vadesi geçmiş borcu bulunmadığını ileten Galatasaray Yönetimi, kalan iki haftalık süreçte yaklaşık 30 milyon euroluk (1.5 milyar lira) bir ödeme sağlayacak.

OYUNCULARA ÖDEME YAPILACAK

Oyunculara toplamda 15-16 milyon euroya yakın bir ödeme yapacak olan sarı-kırmızılılar, Uğurcan için de Trabzonspor’a 13 milyon 750 bin euro ödeyecek. Böylece yaklaşık 30 milyon euroluk bir para kulübün kasasından çıkmış olacak.

Mali yönden her geçen daha da güçlenen sarı-kırmızılılarda özellikle locaların yenilenmesi için takvimin öne çekilmesiyle, gerekli finansmanın önemli kısmının karşılayacağı belirtildi. UEFA, 17 Mart’a kadar da son mali bilgilerinin yıl içindeki güncellemelerini de kulüplerden talep ediyor

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler