14.06.2026 - 08:30 | Son Güncellenme:
SPOR SERVİSİ
A Milli Futbol Takımı'nın 24 yıl sonra katıldığı Dünya Kupası'nda Avustralya ile oynadığı maç, Antalya'nın Kaş ilçesindeki 2 bin yıllık tarihi Antiphellos Antik Tiyatrosu'nda kurulan dev ekrandan takip edildi.
Dev ekranda yayınlanan Avustralya-Türkiye Dünya Kupası karşılaşması, futbolseverleri tarihi Antiphellos Antik Tiyatrosu'nda bir araya getirdi.
Deniz manzarasıyla dikkati çeken tarihi antik tiyatro, sabahın erken saatlerinden itibaren maçı izlemek isteyen vatandaşlarla dolmaya başladı. Kaş'ın simge yapılarından biri olan Antiphellos Antik Tiyatrosu'nda toplanan yüzlerce futbolsever, Dünya Kupası heyecanını tarihi ve doğal güzelliklerin iç içe geçtiği atmosferde yaşadı.
Kaş Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen etkinlik, spor ve kültürü aynı noktada buluştururken, 2 bin yıllık tarihi mekanda oluşan atmosfer, renkli görüntülere sahne oldu.
Vatandaşlar, A Milli Futbol Takımı'na destek vermek için sabahın ilk ışıklarıyla alana akın etti.
Antalya'da vatandaşlar, A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'nda Avustralya ile karşılaştığı ilk maçı dev ekrandan izledi.
Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Sahil Yaşam Parkı'nda ve Kaş ilçesindeki 2 bin yıllık Antiphellos Antik Tiyatro'da kurulan dev ekranların bulunduğu alanda vatandaşlar milli takımı desteklemek için toplandı.
Kırmızı-beyaz formaları giyip, ellerinde Türk bayraklarıyla alanı dolduran kalabalık maç heyecanını yaşadı.
Alana sığmayan bazı vatandaşlar da yanlarında getirdikleri sandalyelere ve çim alanlara oturup telefonla maçı izledi.
Kaş ilçesinde de deniz manzarasıyla dikkati çeken Antiphellos Antik Tiyatrosu'na gelen vatandaşlar dev ekranlardan milli formaları ve Türk bayraklarıyla karşılaşmayı izleyerek, 24 yıl sonra dünya kupası heyecanı yaşadı.
Bazı futbolseverler de ağaçlara tırmanarak maçı izlemeye çalıştı.
2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'nda Avustralya ile A Milli Futbol Takımı, Kanada'nın Vancouver kentindeki BC Place Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.
Beşiktaş'ta bir araya gelen vatandaşlar karşılaşmayı Barbaros Meydanı'na kurulan dev ekrandan izledi.
Sivas'ta vatandaşlar karşılaşmayı Sivas Belediyesi'nin tarihi Buruciye Medresesi önüne kurduğu dev ekrandan izledi.
Sivas Belediyesi vatandaşlara çorba ikramında bulundu.
Yağmur altında vatandaşlar A Milli Takıma destek verdi.
Kapıkule Sınır Kapısı'nda ise bazı tır sürücüleri, karşılaşmayı cep telefonlarından takip etti.
Kütahya'da vatandaşlar, karşılaşmayı dev ekrandan takip etti.
Türkiye adeta kırmızı-beyaza büründü.
Vatandaşlar karşılaşmayı, Edirne'de Barış Parkı'nda dev ekranlarda izledi. Bir vatandaş maçı ağaçta izledi.
Erzurum'da vatandaşlar, A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'nda Avustralya ile karşılaştığı ilk maçı dev ekrandan izledi.
Erzurumlular, maçı izlemek için erken saatlerde Cumhuriyet Caddesi'ne geldi.
Futbolseverler, yanlarında getirdikleri sandalyelerde oturarak, alışveriş merkezi önünde kurulan dev ekrandan maçı takip etti.
Erzincan'da vatandaşlar karşılaşmayı, Dörtyol Meydanı'ndaki dev ekranda izledi.
Coşkulu kalabalık hep bir ağızdan tezahüratlarla maç heyecanına eşlik etti.
Ankara'da vatandaşlar karşılaşmayı, Çankaya Belediyesi'ndeki dev ekranda izledi.
Başkent Ankara'da da futbolseverler, Çankaya Belediyesi tarafından kurulan dev ekran önünde bir araya gelerek A Milli Futbol Takımı'na destek verdi.
Ellerinde Türk bayrakları ve üzerlerinde ay-yıldızlı formalarla alana gelen vatandaşlar, maç öncesinden itibaren milli takım coşkusunu yaşadı.
Karşılaşmanın her anını büyük bir dikkatle takip eden taraftarlar, pozisyonlarda heyecanlandı, tezahüratlarla milli takıma destek verdi.
Ankara Etlik Şehir Hastanesi Konferans Merkezi'nde düzenlenen organizasyona, Ankara İl Sağlık Müdürü Ali Niyazi Kurtcebe, Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Sırrı Kotanoğlu, sağlık çalışanları, hastalar ve hasta yakınları katıldı.
"Sağlık ailesi olarak ay-yıldızımız için buluşuyoruz" temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye'nin 2026 Dünya Kupası'ndaki Avustralya karşılaşması, maçın başlama düdüğüyle birlikte dev ekrandan izlendi.
Karşılaşmayı takip eden sağlık personeli, hasta ve hasta yakınları zaman zaman heyecan dolu anlar yaşadı.
Bilecik'te Pelitözü Gölpark'ta bir düğün salonunda vatandaşlar karşılaşmayı dev ekrandan izledi.
Rize'de, vatandaşlar karşılaşmayı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda daha önce kurulan dev ekrandan izledi.
24 yıl aradan sonra yeniden Dünya Kupası sahnesinde mücadele eden Ay-Yıldızlılar için bir araya gelen vatandaşlar, milli birlik ve beraberlik ruhunu da en güzel şekilde yansıttı.
Türkiye'nin farklı şehirlerinde meydanlar, parklar ve etkinlik alanları kırmızı-beyaza bürünürken, Rize'dekidev ekran etkinliği de renkli görüntülere sahne oldu.
Futbolseverler, Dünya Kupası heyecanını hep birlikte yaşayarak unutulmaz bir sabaha tanıklık etti.
Milli takımın mücadelesi boyunca alandaki coşku bir an olsun dinmezken, taraftarlar maç sonunda da takımlarına destek vermeyi sürdürdü.
Balıkesir'de Zağnos Paşa Camii Meydanı'na gelen vatandaşlar karşılaşmayı kurulan dev ekrandan izledi.
İzmir'de vatandaşlar karşılaşmayı, Konak Atatürk Meydanı'nda dev ekranlarda izledi.
Maç sabahı İstanbul ise adeta şölen yerine döndü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, karşılaşmayı Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerle dev ekrandan izledi. İşte İstanbul'dan renkli kareler...
Van'ın Bahçesaray ilçesinde vatandaşlar, A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'nda Avustralya ile karşılaştığı ilk maçı, taş evin toprak damında izledi.
Kırsaldaki Çatbayır Mahallesi'nde yaşayanlar, milli takıma destek vermek amacıyla maçı birlikte izleme kararı aldı.
Ellerinde Türk bayrakları ve giydikleri milli takım formalarıyla taş mimarisiyle bilinen mahalledeki bir evin toprak damında bir araya gelen mahalle sakinleri, maçı kurdukları televizyondan takip etti.
Maç anında heyecan yaşayan vatandaşlar, tezahüratlarıyla milli takıma destek verdi.
Mahalle Muhtarı Eyüp Kayan, Türkiye'nin Dünya Kupası maçını büyük heyecanla beklediklerini söyledi.
Maçın heyecanını mahallece yaşamak için bir evin damında bir araya geldiklerini belirten Kayan, "Bugün milli maçımızı heyecanlı bir atmosferde izledik. İnşallah takımımız başarılı olur. Gençlerden bir talep geldi, ben de ekipmanları ayarladım. Böylece milli takıma destek olduk." dedi.










































































































