Beşiktaş Beşiktaş - Adana Demirspor: 3-3

Beşiktaş - Adana Demirspor: 3-3

21.09.2021 - 19:33 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 6. hafta maçında Beşiktaş, Vodafone Park'ta Adana Demirspor'un son saniyede attığı golle 3-3 berabere kaldı. 90+7. dakikada Balotelli'nin karambolde attığı gol Adana ekibine 1 puanı getirdi.

Beşiktaş - Adana Demirspor: 3-3

Süper Lig'de 6. hafta maçında lider Beşiktaş Vodafone Park'ta Adana Demirspor'u konuk etti.

Haberin Devamı

Saat 20:00'de başlayan ve Vodafone Park Stadyumu'nda oynanan mücadeleye çok iyi başlayan Beşiktaş 20. dakikada Montero ile 1-0 öne geçti. Mücadelenin 43. dakikasında ise enteresan bir pozisyon yaşandı. Josef'in rakip sahaya gönderdiği topta Batshuayi ile iki Adana Demir futbolcusu çarpıştı. Bu sırada ise top ağlara gitti. VAR'ın incelediği pozisyon sonrası Beşiktaş 2-0 öne geçti. İlk yarı da bu skorla sona erdi.

2. yarıya da iyi başlayan Beşiktaş, 52. dakikada genç futbolcusu Rıdvan Yılmaz'la skoru 3-0 getirdi. Fakat Adana Demirspor 60. dakikada Vargas'ın müthiş frikik golüyle farkı 2'ye indirdi. Daha sonra oyuna giren Balotelli ise 78. dakikada durumu 3-2 yaptı. 

Adana temsilcisi son dakikalara kadar beraberlik için yüklendi ve 90+7. dakikada yine Balotelli korner vuruşu sonrasında karambolde attığı golle 1 puana uzandı.

Haberin Devamı

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 14'e yükseltirken, Adana Demirspor ise 6. puanın hanesine yazdırdı.

BEŞİKTAŞ - ADANA DEMİRSPOR: 3-3

GOL: Montero 20', Josef 45', Rıdvan Yılmaz 52' / Vargas 60', Balotelli 78',  Balotelli 90+7 

26. dakikada Beşiktaş'ın Cyle Larin ile bulduğu gol ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı. VAR hakemi Alper Ulusoy, iptal edilen goldeki ofsayt kararını onayladı.

45. dakikada Josef de Souza'nın ortasında top ağlara gitti, pozisyon sırasında 3 futbolcu çarpışıp yerde kaldı. Daha sonra VAR'dan gelen kararla Beşiktaş'ın golü geçerli sayıldı.

İLK 11'LER

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Montero, Rıdvan, Josef, Oğuzhan, Pjanic, Ghezzal, Larin, Batshuayi

Adana Demirspor: Ferhat, Rassoul, Deli, Samet, Svensson, Stambouli, Sinan, Vargas, Bjarnason, Ezeh, Assombalonga

MAÇTAN DAKİKALAR

20'nci dakikada Beşiktaş öne geçti. Sağ kanattan kullanılan kornerde Pjanic'in yaptığı ortayı Adana Demirspor savunması uzaklaştırdı. Oğuzhan pasını tekrardan Pjanic'e verdi. Bu oyuncunun ortasında ceza sahası içinde Montero ortasını yaptı. Adana Demirspor savunmasında Samet Akaydın'a da çarpan top ağlara gitti: 1-0.
30'uncu dakikada rakip ceza sahasında yapılan kısa paslar sonucunda top sağ taraftaki Ghezzal'a geldi. Bu oyuncunun ortasına Batshuayi ön direkte ayak koydu. Kaleci Ferhat topu kornere çelmeyi başardı.
43'üncü dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Josef'in savunma arkasına attığı uzun top sonrasında Adana Demirspor kalecisi Ferhat Kaplan, Deli ile çarpışarak yerde kalınca top doğrudan ağlarla buluştu: 2-0.
Mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
52'nci dakikada Beşiktaş bir gol daha buldu. Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Ghezzal ortasını yaptı. Ceza sahası içinde Larin'i geçen topla arka direkte Rıdvan Yılmaz buluştu. Topu kontrol eden Rıdvan Yılmaz'ın sol çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-0.
54'üncü dakikada sol kanattan gelişen Adana Demirspor atağında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Assombalonga'nın şutunda Josef'e çarpan top kaleye yöneldi. Kaleci Ersin'in müdahalesi sonrasında meşin yuvarlak direğe de çarparak kornere gitti.
60'ıncı dakikada Adana Demirspor farkı 2'ye düşürdü. Ceza sahası yayının hemen dışından kazanılan serbest vuruşta topun başına Vargas geçti. Bu oyuncunun vuruşunda top ağlarla buluştu: 3-1.
73'üncü dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından kazanılan serbest vuruşta Balotelli doğrudan kaleyi denedi. Top üstten auta gitti.
79'uncu dakikada Adana Demirspor farkı 1'e indirdi. Vargas'ın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Balotelli'nin uzak mesafeden yaptığı vuruşta top ağlara gitti: 3-2.
90'ıncı dakikada Kenan Karaman'ın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Batshuayi'nin sol ayağıyla yaptığı vuruşta top az farkla yandan auta gitti.
90+6'ncı dakikada Adana Demirspor beraberliği yakaladı. Sol kanattan kazanılan kornerde ceza sahası içinde oluşan karambolde Balotelli topa kafayı vurdu. Çizgi üstünde Assombalonga'nın göğsüyle dokunduğu top ağlara gitti: 3-3.
Mücadelede başka gol olmadı ve Beşiktaş sahasında Adana Demirspor ile 3-3 berabere kaldı.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Haberin Devamı

Süper Lig'in 6'ncı haftasında Beşiktaş, Adana Demirspor'u konuk etti. Vodafone Park'ta saat 20.00'de başlayan karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetti. Palabıyık'ın yardımcılıklarını ise Serkan Olguncan ve Mustafa Sönmez üstlendi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, geçtiğimiz hafta deplasmanda kazanılan Fraport TAV Antalyaspor maçının 11'inde 8 değişikliğe giderek takımını sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam Mert Günok’un yerine Ersin Destanoğlu, Necip Uysal’ın yerine Valentin Rosier, Mehmet Topal’ın yerine Welinton, N’Sakala’nın yerine Rıdvan Yılmaz, Gökhan Töre’nin yerine Ghezzal, Atiba’nın yerine Pjanic, Salih Uçan’ın yerine Oğuzhan Özyakup, Kenan Karaman’ın yerine ise Larin’i sahaya sürdü.

Kalede 1 maçlık aranın ardından Ersin Destanoğlu’na görev veren Yalçın, savunma dörtlüsünü Rosier, Welinton, Montero ve Rıdvan Yılmaz’dan oluşturdu. Savunmanın hemen önünde Josef de Souza’yı sahaya süren Yalçın, hücum hattının sağında Ghezzal, ortasında Oğuzhan Özyakup ve Pjanic, solunda ise Larin’i görevlendirdi. Yalçın gol yollarındaki tercihi ise Batshuayi oldu.

Beşiktaş’ın Adana Demirspor maçındaki 11’i şu şekilde: “Ersin Destanoğlu - Rosier, Welinton, Montero, Rıdvan Yılmaz, Josef, Ghezzal, Oğuzhan Özyakup, Pjanic, Larin, Batshuayi.”

OĞUZHAN ÖZYAKUP LİGDE 12 MAÇ SONRA İLK 11’DE 
Siyah-beyazlı ekipte Adana Demirspor maçına ilk 11’de başlayan Oğuzhan Özyakup, ligde 12 maç sonra bir maçta ilk 11’de görev yaptı. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Adana Demirspor maçının 11’inde Oğuzhan Özyakup’u görevlendirdi. Son olarak geçtiğimiz sezonun 35’inci haftasında iç sahada oynanan Ankaragücü maçında 11’de görev yapan Oğuzhan Özyakup, o maçın 17’nci dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmış ve sezonun geri kalanında sakatlığı nedeniyle forma giyememişti. Oğuzhan Özyakup bu sezonun ilk 5 haftasında da ilk 11’de görev yapmadı. Tecrübeli orta saha oyuncusu sadece ligin ilk haftasında Çaykur Rizespor ve 5’inci haftasında Antalyaspor maçlarında oyuna sonradan dahil olmuştu.

ERSİN, ROSIER VE WELINTON DÖNDÜ
Siyah-beyazlı ekipte, sakatlığı nedeniyle Antalyaspor mücadelesinde forma giyemeyen Welinton Souza, 1 maçlık aranın ardından 11'deki yerini aldı. Welinton'un yanı sıra soğuk algınlığı nedeniyle Antalyaspor mücadelesinin kafilesine dahil edilmeyen Valentin Rosier de Adana Demirspor maçının 11'inde kendine yer buldu. Bu isimlerin yanı sıra Ersin Destanoğlu da sıkışık maç fikstürü göz önüne alınarak dinlendirilmişti. Bu 3 isim, 1 maçlık aranın ardından formasına kavuşmuş oldu.

ADANA DEMİRSPOR’DA MONTELLA’DAN TEK DEĞİŞİKLİK
Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Süper Lig’in 5’inci haftasında 3-1’lik skorla kazanılan Çaykur Rizespor maçının 11’inde tek değişikliğe gitti. İtalyan teknik adam, hafif sakatlığı bulunan Balotelli’nin yerine Demokratik Kongolu forvet Assombalonga’yı 11’de sahaya sürdü.
Lacivert-mavili ekibin Beşiktaş karşısındaki 11’i şu şekilde: “Ferhat Kaplan - Svensson, Samet Akaydın, Deli, Rassoul, Stambouli, Sinan Kurt, Vargas, Bjarnason, Ezeh, Assombalonga”

BALOTELLI İLK KEZ YEDEK SOYUNDU
Adana Demirspor’un yıldız ismi Mario Balotelli, Beşiktaş karşısında mücadeleye yedek kulübesinde başladı. Lacivert-mavili ekibin bu sezon oynadığı 5 maçın tamamında ilk 11’de görev yapan İtalyan golcü, ilk kez bir karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Geçtiğimiz hafta Rizespor ağlarını havalandırarak Süper Lig’deki ilk gol sevincini yaşayan Balotelli, hafif sakatlığı sebebiyle ilk 11’de görev alamadı. Adana Demirspor’da ayrıca Akintola ve Belhanda da sakatlıkları nedeniyle Beşiktaş maçı kadrosunda yer almadı.

MAÇ SONUNDA ARBEDE
Adana Demirspor'un 90+6'ncı dakikada bulduğu beraberlik golünün ardından saha içerisinde arbede yaşandı. Beşiktaş antrenörü Murat Şahin ile Adana Demirsporlu Mario Balotelli arasında yaşanan tartışmaya iki takım yedek kulübeleri de dahil oldu. Tartışmalar uzun süre devam ederken, tarafların soyunma odasına yönelmesiyle son buldu. 

BEŞİKTAŞ İÇ SAHADAKİ İLK GOLLERİNİ YEDİ
Siyah-beyazlılar, Adana Demirspor maçıyla birlikte iç sahadaki ilk gollerini yedi. 6'ncı haftalar itibariyle iç sahadaki 4'üncü maçını oynayan Beşiktaş, ilk 3 maçını gol yemeden kazanmayı başarmıştı. Ligin açılış maçında Çaykur Rizespor'u 3-0 ile geçen Beşiktaş, Fatih Karagümrük'ü 1-0, Yeni Malatyaspor'u da 3-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Adana Demirspor'da Vargas, serbest vuruştan takımına kazandırdığı sayıyla, siyah-beyazlı ekibe Vodafone Park'ta ilk golünü yedirdi. Siyah-beyazlılar, iç sahadaki ilk puan kaybını da Adana Demirspor karşısında yaşadı.

MONTERO LİG'DEKİ İLK GOL SEVİNCİNİ YAŞADI
Beşiktaş'ın İspanyol stoperi Francisco Montero, siyah-beyazlı formayla ilk kez bir lig maçında gol atma sevinci yaşadı.
Beşiktaş'ta Vida'nın sakatlığı sonrasında formayı kapan ve gösterdiği performansla dikkatleri çeken İspanyol savunmacı Montero, Adana Demirspor karşısında attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a 2-1 kaybedilen maçta takımının tek golünü kaydeden Montero, profesyonel kariyerindeki ilk gol sevincini yaşamıştı. İspanyol savunmacı Adana Demirspor mücadelesinde attığı golle de ilk kez lig maçlarında gol atma başarısı gösterdi.