06.04.2026 - 23:18 | Son Güncellenme:
Altay Gök
NBA'de 82 maçlık normal sezonun bitişine çok az süre kaldı. Ligde bu haftanın ardından play-off aşamasına geçilecek ve play-off oynamaya hak kazanan takımlar şampiyonluk için kıyasıya mücadele verecek. Ayrıca "en değerli oyuncu" ve "yılın çaylağı" gibi ödüller de sahiplerini bulacak.
Bitime kısa süre kala NBA, ödül sahiplerini belirleyecek anketlerdeki son sonuçları açıkladı. Bu sonuçlara göre En Değerli Oyuncu (MVP) ödülünün favorisi geçen yıl bu ödülü kazanan Shai Gilgeous-Alexander. NBA'in son sıralamasında zirveyi alan Victor Wembanyama ikinci sırayı alırken, 3 kez En Değerli Oyuncu ödülünü kazanan Nikola Jokic 3, sezonu kapatan Luka Doncic ise 4. sırada yer aldı.
Yılın çaylağı anketinde ise Charlotte Hornets'ten Kon Knueppel ile Dallas Mavericks'ten Cooper Flagg arasında çekişme devam ediyor. Kon Knueppel zirvede yer alırken, son birkaç maçta performansını arttıran Cooper Flagg ikinci sırada. Bu ikiliyi, zirve için iddiası bulunmayan VJ Edgecombe izliyor.


