Süper Lig Gaziantep FK - Fenerbahçe: 0-2

Gaziantep FK - Fenerbahçe: 0-2

18.01.2020 - 18:06 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Fenerbahçe, ikinci yarının ilk maçında Gaziantep deplasmanına konuk oldu. Fenerbahçe müsabakadan 2-0 galip ayrıldı. Gaziantep'in 89. dakikada attığı gol, VAR kararıyla iptal edildi. Fenerbahçe maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi. Vedat Muriqi maçın son dakikasında 2. sarıdan kırmızı kart gördü

Gaziantep FK - Fenerbahçe: 0-2

Süper Lig'de 18. haftasında Fenerbahçe, Gaziantep FK'ya konuk oldu. Kritik mücadeleyi Fenerbahçe 2-0 kazandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin gollerini 51. dakikada Kruse 90+2. dakikada Muriqi kaydetti.

VAR'la gol iptal
Karşılaşmanın 88. dakikasında büyük bir heyecan yaşandı. Gaziantep atağında iki takımda karşılıklı faul beklerken Twumasi ceza sahasında gol pozisyonunu değerlendirdi, ağları havalandırdı. Bu esnada Ozan Tufan'a faul olduğu Fenerbahçe tarafından belirtildi.  Ama bu esnada hakem Hüseyin Göçek, VAR'ı bekledi. VAR odasından gelen uyarıyla hemen pozisyonu izleyen Hüseyin Göçek, iptal kararı verdi ve skor yeniden 1-0 kaldı.

Fenerbahçe bu sonuçla puanını 34 yaptı ve maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi. Gaziantep ise 24 puanla 9. sırada kaldı.

 

Önemli pozisyonlar 

39'da Emre'nin kullandığı serbest vuruşta Serdar Aziz'in kafa vuruşu auta çıktı. 

Haberin Devamı

45' Fenerbahçe çok net bir fırsatı kaçırdı. Emre Belözoğlu'nun pasında Ozan Tufan, kafayla topu Vedat Muriqi'e indirdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Vedat'ın kafa vuruşunu Günay kurtardı. 

İkinci yarının 28. saniyesinde Garry Rodrigues, kaleciyi çalımladı ve boş kaleye vuruşunda top direkten döndü. Vedat Muriqi ağlara gönderdi. Ofsayt bayrağı havada. VAR devrede.

67' Gaziantepspor Twumasi ile gole çok yaklaştı. Kaleci Altay ile karşı karşıya kalan Twumasi'nin vuruşu yandan auta gitti.

Stat: Kalyon 

Hakemler: Hüseyin Göçek, Esat Sancaktar, Serkan Ok 

Gaziantep FK: Günay Güvenç, Oğuz Ceylan, Kana Bıyık, Tosca, Morais, Djilobodji, Diarra (Dk. 85 Pawlowski), Jefferson (Dk 45 2 Twumasi), Kenan Özer (Dk. 62 Muhammet Demir), Kayode, Chipsah 

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Isla, Serdar Aziz, Jailson, Dirar, Emre Belözoğlu (90 2 Tolgay Arslan), Gustavo, Ozan Tufan, Tolga Ciğerci (Dk. 46 Rodrigues), Kruse (Dk. 83 Deniz Türüç), Muric 

Goller: Dk. 51 Kruse, Dk. 90 4 Muric (Fenerbahçe) 

Kırmızı kart: 90 5 Muric (Fenerbahçe) 

Sarı kartlar: Dk. 9 Jefferson, Dk. 11 Oğuz Ceylan, Dk. 39 Diarra, Dk. 63 Chipsah, Dk. 71 Morais (Gaziantep FK), Dk. 18 Tolga Ciğerci, Dk. 27 Altay Bayındır, Dk. 57 Serdar Aziz (Fenerbahçe)

Maçtan dakikalar

7. dakikada sağ kanattan Oğuz Ceylan'ın yaptığı ortada ön direkte Jailson'un ters vuruşunda kaleci Altay, meşin yuvarlağı kornere çeldi. 

Haberin Devamı

35. dakikada savunmadan seken topu ceza sahasında önünde bulan Ozan Tufan'ın vuruşunda savunmaya da çarpan top üstten kornere gitti. 

40. dakikada Emre Belözoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içerisinde Serdar'ın yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı çıktı. 

43. dakikada savunma arkasına atılan uzun pasta Ozan Tufan topu kafasıyla Muric'e indirdi. Bu oyuncunun kafa vuruşunda araya kaleci Günay girerek meşin yuvarlağı kontrol etti. 

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

46. dakikada Rodrigues savunma arkasına sızdı, kaleciyi de geçip vuruşunu yaptı, top direkten geri geldi. Ardından Muric ağları havalandırdı, ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı. 

51. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Muric'in sağ kanattan ceza sahası içine gönderdiği ortada, Kruse kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu: 0-1 

52. dakikada ceza yayını dışında topla buluşan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Kayode'nin vuruşunu Altay son anda çıkardı. 

Haberin Devamı

66. dakikada ev sahibi takım mutlak gol pozisyondan yararlanamadı. Savunma arkasına sarkan Twumasi, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak kötü vuruş yaparak topu auta attı.

 71. dakikada ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Kruse'un şutunda top kaleci Günay'da kaldı. 

87. dakikada savunma arkasına sızan Twumasi, kaleci Altay'ı da geçti ve bir anda seken topu önünde buldu. Ardından yaptığı vuruş ağları havalandırdı. Ancak maçın hakemi Hüseyin Göçek, VAR incelemesinin ardından pozisyonda faul olduğuna karar verdi ve gol geçerli sayılmadı.

90+ 4. dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Ozan Tufan'ın ceza sahası içine gönderdiği ara pasına topla buluşan Muric, sağ ayağıyla yaptığa sert vuruşla topu ağlarla gönderdi ve takımını 2-0 öne geçirdi. 

90+ 5. dakikada rakibine yaptığı hareket sonrasında Muric, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Karşılaşmayı Fenerbahçe, 2-0 kazandı.

 

MAÇTAN NOTLAR

Bilet jesti

Sarı-lacivertli taraftarlara Gaziantep deplasmanında ev sahibi kulüp tarafından bir jest yapıldı. Normalde yüzde 5 olan bilet kontenjanı yüzde 10'a çıkarıldı. 3 bin adet bilet satıldı. 

Haberin Devamı

Yaklaşık 3 bin kişilik tribün Fenerbahçelilere ayrıldı. Böylece kendilerine ayrılan yerin yan tarafına yerleşen sarı-lacivertli taraftarlar, coşkulu bir atmosfer oluşturdu. 

'Türkiye'nin en büyük kulübü'

Sarı-lacivertli takımın yıldız isimlerinden Deniz Türüç maç öncesinde Fenerbahçe taraftarlarına mesaj gönderdi. Deplasman tribününü aşan ve yaklaşık 3 bin taraftarın olması konusuna değinen Deniz, "Normal. Çünkü Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük kulübü" dedi.

Ev sahibi tribünler doldu
Ligin ikinci yarısının ilk maçında Fenerbahçe'yi konuk eden Gaziantep'te de tribünler doldu. Kırmızı-siyahlı taraftarlar maça yoğun ilgi gösterdi.

Özellikle mücadelenin başlamasına 30 dakika tribünlerin büyük kısmının dolduğu görüldü. Maç boyunca da güzel görüntüler oluştu.

'Vatan sana minnettar'
Fenerbahçe tribünde dev bir bayrak açıldı. Suriye'de Resulayn'da şehit düşen Gaziantepli Uzman Çavuş Erol Yanık'ın anısı tribünde yaşatıldı.

Kahraman şehidin silüeti ve ay-yıldız dev bir bayrakla dalgalandırıldı. Aynı zamanda iyi bir Fenerbahçeli olan Uzman Çavuş Erol Yanık için, 'Vatan sana minnettar dalgalandıkça bayrak' pankartı asıldı. 

‘Ali Koç Başkan Fenerbahçe şampiyon’
Gaziantep maçında Fenerbahçe taraftarları hep birlikte Başkan Ali Koç için tezahüratlarda bulundu. Bütün Fenerbahçe tribünü, “ Ali Koç Başkan, Fenerbahçe şampiyon” diye bağırdı. Maç sonunda da bu tezahürat devam etti.
Ali Koç’a protokol tribününde de sevgi seli vardı. Gaziantep taraftarları Başkan Koç ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Başkan Koç uzun süre tribünden ayrılamadı.

'Ben olduğum için'

Gaziantep'in tecrübeli teknik direktörü Marius Sumudica, maç öncesinde yayıncı kuruluşa esprili açıklamalar yaptı. Takımının bu sezon devam eden pozitif görüntüsünü yorumlayan Rumen teknik adam, "Kulübede ben varım çünkü. Ben olduğum için" ifadelerini kullandı. 

Deniz riske edilmedi Emre ilk 11'de

Gaziantep deplasmanıyla ligin ikinci yarısına başlayan Fenerbahçe'de ilk 11'de Deniz Türüç son sakatlığı nedeniyle riske edilmedi, yedekler arasında maça başladı.

Kaptan Emre Belözoğlu ilk 11'e alınırken, savunmada Jailson-Serdar Aziz ikilisi devam etti. Garry Rodrigues bir kez daha yedekler arasında kalırken, Tolga Ciğerci formasını korudu.

Sol bekte Dirar'la devam etmek zorunda kalan Ersun Yanal, Çaykur Rizespor deplasmanındaki ideal 11'i ile yola devam etti.

Mehmet Ekici ilk kez

Sezon başında TFF'ye bildirilen kadroya alınmayan Mehmet Ekici bu sezon ilk kez kadroda yer aldı. Sezonun ilk yarısında lig ve kupa maçlarında yer almayan Ekici, Gaziantep deplasmanıyla beraber kadroya geri döndü.

Karşılaşmaya yedekler arasında başlayan tecrübeli orta saha, kadro hasretini bitirdi.

Ersun Yanal  vitamin ve ilaç desteğiyle

Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal, grip ve yüksek ateş nedeniyle hafta boyu sıkıntı yaşadı. Kritik Gaziantep maçında takımını yalnız bırakmak istemeyen tecrübeli çalıştırıcıya ilaç ve vitaminlerle destek verildi.

Maçtan bir gün önce dinlenmeye özen gösteren Yanal, sağlık ekibinin kontrolünde hareket etti. Başarılı çalıştırıcı, kupadaki Kayserispor maçında takımının başında yer alamamıştı.

Alex'ten mesaj

Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcularından Alex de Souza, Gaziantep maçı öncesi eski takımına mesaj gönderdi.

Brezilyalı efsane, 'İkinci yarıda başarılar Fenerbahçe' diyerek 2010 yılında Gaziantepspor'a attığı golün videosunu yayınladı. 

Bakan Gül tribünde

Gaziantep-Fenerbahçe maçını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de takip etti. Bakan Gül, maçın başlamasına 10 dakika kala protokol tribününe giriş yaptı. Abdülhamit Gül, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile beraber içeriye giriş yaptı. Aynı zamanda Gaziantep Kulübü Başkanı Mehmet Büyükeşi de ikiliye eşlik etti.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e tribünlerden büyük ilgi gösterildi.  

Sumudica'dan sıcak karşılama

Ev sahibi Gaziantep'te teknik direktör Marius Sumudica maç öncesi rakip takım yedek kulübesine gitti. Sumudica, Ersun Yanal'a sarılırken, Fenerbahçe yedek kulübesindeki herkesi tek tek selamladı ve başarı diledi.

Sumudica daha sonra Yanal'la fotoğraf çektirdi.