15.12.2025 - 13:55 | Son Güncellenme:
SPOR SERVİSİ
Süper Lig'in 16. haftasında Gaziantep FK ile Göztepe karşı karşıya geldi. Göztepe deplasmanda rakibini 1-0 mağlup ederek 3 puanı aldı.
BURAK YILMAZ 2 MAÇ SONRA AYRILAYACAĞINI AÇIKLADI
Maçın ardından Gaziantep FK Teknik Direktörü Burak Yılmaz, Türkiye Kupası'nda oynayacakları Çaykur Rizespor ve Süper Lig'de oynanacak Başakşehir maçlarının ardından görevinden ayrılacağını açıklamıştı
KARARINI DEĞİŞTİRDİ, İSTİFA ETTİ
Burak Yılmaz iki maç beklemedi ve istifasını sundu. Burak Yılmaz'ın şehirden ayrılma hazırlığı yaptığı belirtildi.
GAZİANTEP'TEN AÇIKLAMA
Gaziantep FK kulübü konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Dün oynanan Göztepe karşılaşması sonrası iki maç sonra görevi bırakacağını açıklayan Teknik Direktörümüz Burak Yılmaz, bugün aldığı karar doğrultusunda şu anda bırakmanın daha doğru olacağını ifade ederek istifa etmiştir. Teknik Direktörümüz Burak Yılmaz ve ekibine emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz."
🔴⚫️ TEŞEKKÜRLERİMİZLE | BURAK YILMAZ
— Gaziantep FK (@GaziantepFK) December 15, 2025
Dün oynanan Göztepe karşılaşması sonrası iki maç sonra görevi bırakacağını açıklayan Teknik Direktörümüz Burak Yılmaz, bugün aldığı karar doğrultusunda şu anda bırakmanın daha doğru olacağını ifade ederek istifa etmiştir.
Teknik… pic.twitter.com/APJBZCIpBW
İŞTE DÜNKÜ AÇIKLAMALARI
Kendilerine yönelik tepkilere isyan eden Burak Yılmaz şu ifadeleri kullandı: "Ben burada her şeyle mücadele eden, tesislerde kalan, ekibimle birlikte her şeyi yapan bir hoca olarak bugün kulübenin arkasından küfür yemeyi hak etmedim.
7 tane ilk 11 oyuncumuzun olmadığı yerde karşıdan Burak Hoca neden oynamıyor bu takım demeyi hak etmedim.
Benim oyuncularım hak etmedi. Benim ekibim hak etmedi. O yüzden önümüzde iki tane maç var. Allah'ın izniyle hem kupada Rize'yi hem de Başakşehir maçında galip geleceğiz. Ondan sonra da helalleşeceğiz."
BURAK YILMAZ'DAN AÇIKLAMA
Burak Yılmaz ayrılığının resmiyet kazanmasının ardından şu açıklamayı da yaptı:
Gaziantep Futbol Kulübü'ndeki teknik direktörlük görevim, aldığım karar neticesinde bugün itibarıyla sona ermiştir.
Göreve geldiğimizde puan alamayan, gol atma konusunda başarısız, özgüveni zedelenmiş ve transfer sürecinde ilerleme kaydedememiş bir takım devraldık. Süreç içerisinde, takıma katılmalarına öncülük ettiğimiz ve bugün itibarıyla kulübe ciddi bir gelir sağlayacak transferleri gerçekleştirdik. Takımımızın performansını her geçen hafta artırarak, ligdeki konumu itibarıyla Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren bir seviyeye taşıdık. Özellikle deplasmanda mağlubiyet yaşamayan ve yüksek bir puan ortalaması yakalayan bir takım devretmenin gönül rahatlığıyla ayrılıyoruz.
Saha içinde verdiğimiz mücadelenin yanı sıra, saha dışında da oyuncularımızın maddi ve manevi herhangi bir problem yaşamamaları adına şehrin ileri gelenleriyle görüşerek, başkanımızla birlikte bu sorumluluğu üstlendik. Ancak gelinen noktada, saha içindeki başarının ve saha dışındaki fedakarlıkların yeterince değer görmediğini hissettik. Dün oynanan maçta yaşadıklarım ise bu olaylar silsilesinin ilk örneği değil, son ve en çarpıcı yansıması olmuştur.
Tüm kariyerim boyunca prensiplerime bağlı kalarak kariyer yönetimimi gerçekleştirdim. Hangi ortamda başarının geleceğini, hangi ortamda elde edilen başarının sürdürülebilir olmayacağını defalarca net bir şekilde tecrübe ettim. Tüm bu birikimim doğrultusunda, gelecek eleştirileri de göğüsleyerek bu kararı aldım. "Prensipler ve doğru çalışma ortamı başarıyı getirir" ilkesinden taviz vermediğimi ve vermeyeceğimi özellikle belirtmek isterim.
Bu süreçte başta başkanımız Memik Yılmaz'a, çok değerli futbolcularımıza, bizlere destek olan şehrin ileri gelenlerine ve tüm kulüp personeline yürekten teşekkür ediyorum.
Son söz... Çok sevgili ve değerli futbolcularım; sizlerle yaptığımız ve oldukça duygusal geçen veda konuşmamızda da söylediğim gibi, insan sevdiklerini unutamazmış. Sizleri asla unutmayacağım.