Dünyadan Futbol Gerrard, Liverpool'a veda ediyor!

Gerrard, Liverpool'a veda ediyor!

02.01.2015 - 14:27 | Son Güncellenme:

Liverpool kaptanı Steven Gerrard'ın altyapısından yetiştiği ve yirmi beş yıldır formasını giydiği İngiliz kulübünden sezon sonu ayrılacağı açıklandı.

Gerrard, Liverpoola veda ediyor

34 yaşındaki Gerrard 1998 yılında başladığı profesyonel kariyerinde sadece Liverpool ve İngiltere Milli Takımı formalarını giymişti.

Haberin Devamı

Premier Lig'den başka bir takımda oynamayacağını söyleyen tecrübeli orta saha oyuncusuyla ABD takımlarının ilgilendiği belirtiliyor ve özellikle Los Angeles Galaxy takımının Gerrard'ı istediği konuşuluyor.

Ancak Los Angeles Galaxy Başkanı Chris Klein, Gerrard ile ilgilendikleri yönünde çıkan haberler hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

'İngiliz futbolu için üzücü bir gün'

Steven Gerrard'ın Liverpool'dan ayrılacağı haberini İngiliz futbolunun ünlü isimleri sosyal medyada yorumladı.

Gerrard'ın Liverpool'dan eski takım arkadaşı Jamie Carragher paylaştığı Twitter mesajında "Liverpool ve İngiliz futbolu için üzücü bir gün. Ancak her şey göz önünde bulundurulduğunda doğru bir karar" dedi.

İngilitere Milli takımının eski kaptanlarından BBC yorumcusu Gary Lineker ise " Premier Lig'in gördüğü en iyi oyunculardan birisi. Üstün bir futbolcu" mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmıştı

Liverpool ile yolları daha 9 yaşındayken kesişen Gerrard, altyapısı takımlarında oynadıktan sonra 1998 yılında ilk kez sahaya A Takım formasıyla çıktı.

2003'te kaptanlık pazu bandını Sami Hyypia'dan devralan Gerrard, 2005'te İstanbul'da Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı.

Gerrard, Liverpool kariyeri boyunca bir UEFA kupası, iki İngiltere Federasyon Kupası ve üç İngiltere Lig Kupası kazandı.

114 kez de İngiltere forması giyen tecrübeli oyuncu, 2008 yılında milli takımın da kaptanı oldu. Gerrard, 2014 Brezilya Dünya Kupası'nın ardından milli takımı bıraktı.

'Anlaşmazlık' dedikoduları

Gerrard'ın Liverpool'daki geleceğine dair şüpheler, yıldız oyuncunun Ekim ayında verdiği bir röportajla artmıştı. Gerrard o röportajda eğer yeni bir kontrat teklif edilmezse başka bir kulübe gitmeyi düşünebileceğini söylemişti.

Liverpool Menajeri Brendan Rodgers, 1 Aralık'ta Gerrard'a yeni bir kontrat teklif edildiğini söylemiş ve Gerrard ile arasının açık olduğu iddialarını da yalanlamıştı.

Rogers son haftalarda Gerrard'ı sezon sonuna kadar taze tutabilmek için onun forma giydiği maç sayısını ve sahada kaldığı süreyi sınırladığını belirtmişti.