İngiltere Premier Lig Gerrard veda ediyor

Gerrard veda ediyor

03.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kariyerinde Liverpool’dan başka takımın formasını giymeyen kaptan Steven Gerrard, sezon sonunda kulüple yollarını ayıracağını açıkladı.

Gerrard veda ediyor

Ada futbolu dün gelen habarle sarsıldı. İsmi Liverpool ile özdeşleşen efsane futbolcu Steven Gerrard, 27 yıldır forma giydiği takımından ayrılacağını açıkladı. 34 yaşındaki yıldız futbolcu, “Liverpool’la karşılaşmayacağım bir yere gideceğim” dedi.

Haberin Devamı

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan İngiliz orta saha oyuncusu, Liverpool yöneticilerine takımda kalmayacağını bildirdi. Gerrard’ın masadan kalkmasının ardından da Liverpool, yıldız futbolcunun ayrılığını resmen ilan etti.

Kararının nedenini açıklayan tecrübeli yıldız, “Bu benim kariyerimin en zor kararı oldu. Şu andan itibaren, sezonun son maçına kadar, her zaman olduğu gibi, takımım için tam konsantrasyon yoluma devam edeceğim. İleride bir gün Liverpool’a, en iyi nerede hizmet edebileceksem, o noktaya dönmek istiyorum” dedi.

Eksiği şampiyonluk

1998 yılından bu yana Kırmızılar’ın formasını giyen Gerrard takımla hiç Premier Lig şampiyonluğu yaşayamadı. Oyuncunun en önemli zaferi, 2005’te İstanbul’da kaldırdığı Şampiyonlar Ligi kupası oldu. Ayrıca 2001’de UEFA Kupası, 2001 ve 2006’da da FA Cup’ta şampiyonluklar gördü.

Yazarlar