Göztepe Göztepeli ve Fenerbahçeli kadınlardan örnek farkındalık

Göztepeli ve Fenerbahçeli kadınlardan örnek farkındalık

28.11.2019 - 17:54 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de evinde Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Göztepe'de maç öncesi, kadın taraftarlar Türkiye'de bir ilk olacak olan farkındalık projesine imza atacak.

Göztepeli ve Fenerbahçeli kadınlardan örnek farkındalık

 Samet Adilak / Ege Spor Skorer

Haberin Devamı

Yarın gerçekleştirilecek olan "Sevgi deplasmanı" etkinliğinde İstanbul'dan gelecek olan kadın taraftarlarları ağırlayacak olan sarı kırmızılı kadınlar, birlikte "Otizm, Kadın ve Çocuğa Şiddet" konularını ele alacak.

Süper Lig'in İzmir temsilcisi Göztepe'nin Fenerbahçe'yi ağırlayacağı hafta, bir ilkle anılarak da gündeme gelecek. Göztepeli ve Fenerbahçeli kadın taraftarlar tarafından başlatılacak olan ve Türkiye’deki bütün kadın taraftarlara yayılması planlanan "Sevgi deplasmanı" projesiyle sosyal sorumluluk projelerine ve konularına dikkat çekilecek. Farkındalık yaratabilmek adına atılan ilk adımda İstanbul'dan gelecek Fenerbahçeli kadın taraftarlara ev sahipliği yapacak olan Göztepeli kadın taraftarlar, birlikte "Otizm" farkındalık konusu ile "Kadın ve çocuğa şiddet" konularını ele alarak etkinlik düzenlenecektir. Etkinlik Konak Belediyesi Çınarlı Rekreasyon Alanı'nda saat 12.00'da gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Her hafta bir etkinlik

Her hafta bir farkındalık vurgusuyla kadın taraftarların organize edeceği etkinliklerin ilki Göztepeli kadın taraftarlar ve Fenerbahçeli kadın taraftarlar ile ortaklaşa düzenleneck. Organizasyona Cumhuriyet Kadınları Derneği, Sevgi İzi Otizm Spor Kulübü antrenörleri, otizmli sporcularımız ve aileleri, İstanbul amatör spor kulüplerinde görev yapan kadın yöneticiler, İstanbul ve amatör spor kulüpleri federasyonu temsilcileri ve İzmir amatör spor kulüplerinde görev yapan kadın yöneticiler katılacaktır.

'Şiddetin her türlüsüne tepki'

"Sevgi deplasmanı" İzmir ayağında, Göztepeli ve Fenerbahçeli kadınlar amaçlarını, "Otizmli kişilerin hayatın içinde herkes gibi yaşayabileceklerini vurgulamak, bu insanların hayata tutunmalarına destek olunması için uygun ortamların hazırlanması, şiddetin sadece fiziksel olmadığını vurgulamak, çocuk ve kadınların maruz kaldığı her türlü şiddetten ve bu şiddetin doğurabileceği sonuçlardan bahsetmek" olarak belirledi.

Göztepeli ve Fenerbahçeli kadınlardan örnek farkındalık