Beşiktaş Günay'ın sırrı Kickers

Günay'ın sırrı Kickers

29.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlk kez Fenerbahçe derbisinde kaleye geçen ve kısa sürede kalitesini ispatlayan Günay Güvenç’in başarı sırrı ortaya çıktı. Genç file bekçisi, Alman Stuttgart Kickers altyapısında bugünlerin zeminini hazırladı.

Günayın sırrı Kickers

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Kartal sadece 1 ayda yetenekli bir kaleci daha kazandı. Geçen sezonun devre arasında Adanaspor’a kiralanan, bu sezon ise Mersin İdmanyurdu’na kiralanmasına karşın gitmeyip Tolga Zengin ve Cenk Gönen gibi iki ismin arkasında beklemeyi tercih eden Günay, altyapı olarak kuvvetli bir geçmişe sahip.

Almanya’da dünyaya gelen 1991 doğumlu file bekçisi, 10 yaşında başladığı futbolda 2009 senesinde Stuttgart Kickers’a giderek kariyerine farklı bir yön vermişti. Ülkenin başarılı ve geleneksel altyapı sistemlerinden birine sahip olan Stuttagart Kickers’da 3 sene boyunca genç takımlarda süre alan 23 yaşındaki kaleci, 2012-13 sezonunda A takıma da çıkmış ve 12 maçta forma giymişti. Klinsmann, Prosinecki, Bobic ve Guido Buchwald gibi futbol dünyasının önemli isimlerini yetiştiren kulüpten çıkan Günay Güvenç, Önder Özen’in göreve başladığı 2013 yılının ilk icraatlarından biri olmasıyla da dikkat çekmişti.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta ilk olarak Fenerbahçe derbisinin ikinci yarısında şans bulan Günay, Slaven Bilic tarafından Başakşehir, Kasımpaşa ve Karabük maçlarında 11’de sahaya sürüldü.

Yazarlar