Skorer HABER TURU

HABER TURU

22.11.2008 - 00:15 | Son Güncellenme:

Metalist kısa kesti.. Ankaragücü kampta.. ‘Kolay maç yok’.. Bursa 3 puan için gitti.. Korkmaz kazandı.. Nihat yine yok

HABER TURU

Metalist kısa kesti
Galatasaray, UEFA’daki rakiplerinden Metalist Ukrayna Ligi’ndeki son maçında evinde ağırladığı Zorya’yı ilk yarıda attığı gollerle 2-1 yendi. Metalist, 8’de Gancarczyk’le öne geçti, 43’te Fomin farkı ikiye çıkardı. 52’de Tsimakuridze’nin penaltı vuruşu maçın skorunu belirledi.

Ankaragücü kampta
Süper Lig’de bugün sahasında Fenerbahçe ile karşılaşacak Ankaragücü’nde futbolcular, dün yaptıkları antrenman sonrasında kampa girdi. Ankara ekibinde hafif sakatlığı bulunan kaleci Serkan’ın iyileştiği ve takımdaki yerini alacağı, sakatlığı süren Chaabani’nin ise Fenerbahçe karşısında forma giyemeyeceği öğrenildi.

‘Kolay maç yok’
Kayserispor Teknik Direktör Tolunay Kafkas, hiçbir takım karşısında kolay bir galibiyet alamayacaklarını söyledi. Sarı-kırmızılı takımın teknik patronu, “Biz hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye devam ediyoruz. Konyaspor karşısına da galibiyet için çıkacağız. Bir yerlere gelmemiz için bu tip maçları kazanmalıyız. Yoksa sıradan bir takım oluruz” dedi.

Bursa 3 puan için gitti
Bursaspor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar zorlu Denizlispor deplasmanından üç puanla döneceklerini söyledi. Tam kadro olmalarının avantajını iyi kullanmak istediklerini belirten Kurtar, “Süper Lig’de birçok takım eksiklerle boğuşurken, biz tam kadro sahaya çıkabileceğiz. Kayıpsız olarak yolumuza devam etmek istiyoruz” diye konuştu. Yeşil-beyazlılar, son çalışmasını bugün Denizli’de yapacak.

Korkmaz kazandı
Tahkim Kurulu, Gençlerbirliği’nin Bülent Korkmaz’a tazminat ödemesini kararlaştırdı. Kurul dün yaptığı toplantısında geçen sezon devre arasında sözleşmesi fesh edilen Bülent Korkmaz’ın başvurusunu görüşerek, kırmızı-siyahlı kulübün teknik adama 201 bin YTL tazminat ödemesine karar verdi. Tahkim Kurulu ayrıca, ödenecek miktara 15 Şubat 2008 tarihinden itibaren yasal faiz işletilmesini kararlaştırdı.

Nihat yine yok
İspanya’da Villarreal forması giyen Milli oyuncumuz Nihat Kahveci bugün oynanacak Valladolid maçında sakatlıktan yeni çıktığı ve idman eksiği olduğu için kadroya alınmadı. Öte yandan aldığı sonuçlarla düşüşe geçen Real Madrid’te sakat futbolcular arasına İtalyan Fabio Cannavaro da eklendi. Yıldız oyuncunun, R. Huelva ve salı günü Şampiyonlar Ligi’nde deplasmandaki B. Borisov maçlarında forma giyemeyeceği açıklandı.

Buffon’un başı döndü
İtalya Serie A’da Juventus forması giyen İtalya Milli Takımı’nın da kalecisi Gigi Buffon, İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City’nin yaptığı teklif karşısında başı döndü. İtalyan basını, City’nin, Buffon’la 5 yıllık sözleşme için bonservis bedeli olarak 75 milyon euro önerdiğini yazdı. Manchester City’nin sahibi Şeyh Mansur Bin Zayid’in ayrıca Kaka için de Milan’a 100 milyon euroluk bir teklif götürmeye hazırlandığı öğrenildi.

Hamit idmana başladı
Alman Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih’te forma giyen milli futbolcu Hamit Altıntop, takımıyla birlikte antrenmanlara başladı. Teknik Direktör Jürgen Klinsmann, Hamit’in devre arasından önce forma giyebileceğini söyledi. Türkiye ile Belarus arasında mart ayında yapılan karşılaşmada sakatlanan yıldız oyuncu, Avrupa Şampiyonası’nda forma giymiş, fakat, Bundesliga’nın 2. haftasında Bayern Münih’in, Dortmund’a karşı oynadığı karşılaşmada yeniden sakatlanarak ameliyat olmuştu.

Yazarlar