Skorer HABER TURU

HABER TURU

11.08.2009 - 00:19 | Son Güncellenme:

Çağla Kubat 4. sırada.. Marsel İlhan turladı.. Kaya’dan gümüş

HABER TURU

Çağla Kubat 4. sırada
İzmir’in Çeşme ilçesi Alaçatı beldesinde düzenlenen Pegasus Havayolları Profesyonel Windsörf Birliği (PWA) Dünya Windsörf Kupası 6. ayağında ilk gün yarışları tamamlandı. Bayanlarda Ermenistan’dan Sarah Hebert’in birinci sırada yer aldığı yarışı Çağla Kubat 4., Lena Aylin Erdil ise 8. sırada tamamladı. Erkeklerde de İngiliz Ross Williams birinciliği elde ederken sporcularımız Enes Yılmazer, 25., Bora Kozanoğlu ise 29. sırada kaldı.


Marsel İlhan turladı
İstanbul’da süren 61. Uluslararası American Express TED Open Tenis Turnuvası’nda, Türk sporcular Tugay Köylü ile Korhan Ural Ateş, tekler ana tablo 1. tur maçları sonucunda elendi. Çiftler ana tablo 1. tur maçında ise Marsel İlhan, Bulgar partneri Grigor Dimitrov ile Haluk Akkoyun ve Barış Ergün ikilisini 6-2 ve 6-1’lik setlerle 2-0 yenerek, bir üst tura çıktı.


Kaya’dan gümüş
6. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda, bayanlar çekiç atmada milli atlet Kıvılcım Kaya, gümüş madalya kazandı. İtalya’nın Sudtirol kentinde devam eden ve Türkiye’nin 20 atletle katıldığı şampiyonanın ikinci gününde piste çıkan milli sporcu Kaya, 3. hakkındaki 57.91’lik atışıyla ikinciliği elde etti. Kaya, bu derecesiyle sezonun en iyi atışını da yapmış oldu.

Sultanlar kampta
Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne hazırlanan A Milli Bayan Voleybol Takımı, Ankara’da kampa girdi. Filenin Sultanları, Polonya’da 25 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek finallerin hazırlıklarına günde çift idmanla başlarken, çalışmaların 17 Ağustos’a kadar Başkent’te süreceği, daha sonra kampın İstanbul’a taşınacağı belirtildi.

Mehmet Terzi iddialı
12. Dünya Atletizm Şampiyonası öncesi Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Elvan Abeylegesse ile Karin Melis Mey’in madalya umutları olduğunu söyledi. Almanya’nın başkenti Berlin’de, 15-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak şampiyonaya katılacak milli takımın 9 atletten oluştuğunu belirten başkan Terzi, madalyaya uzanabilecek sporculardan kurulu bir kadro oluşturduklarını ifade etti.

Havuzda 3 rekor
Avustralya Yüzme Şampiyonası’nda dün 3 dünya rekoru birden kırıldı. Avustralyalı sporculardan Libby Trickett bayanlar 100 metre serbestte, Emily Seebohm bayanlar 100 metre karışıkta, Christian Sprenger de erkekler 200 metre kurbağalamada kısa kulvar dünya rekoru kırdı. Trickett 51.01, Seebohm 58.54, Sprenger de 2:01.98’lik dereceleriyle rekora ulaştı.

Bak çok memnun
Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, hafta sonu Ankara’da sona eren Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi. ASKİ Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonanın, başta FILA Başkanı Raphael Martinetti olmak üzere diğer FILA yöneticilerinden ve katılımcılardan büyük övgüler aldığını ifade eden Bak, 2011 Dünşa Şampiyonası için iyi bir referans elde ettiklerini söyledi.

Zenit’te deprem!
Rusya takımlarından Zenit St. Petersburg’da yönetim, Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat’ın işine son verdi. Fatih Tekke’nin de forma giydiği St. Petersburg Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, dün Tom takımına 2-0 kaybedilen lig maçının ardından, Advocaat’ın sözleşmesi feshedildi. St. Petersburg, Rusya liginde, 17 maçın ardından 24 puanla 7. sırada yer alıyor.

Smith Komşu’da
Fenerbahçe Ülker’in sözleşmesini uzatmadığı ABD’li basketbolcu Devin Smith, Yunanistan’ın Panellinios takımına transfer oldu. Geçen sezon Fenerbahçe Ülker’e transfer olan ancak bu yıl sonunda kulüp tarafından opsiyonu uzatılmayan Smith, Fenerbahçe Ülker’de 10.9 sayı 4.6 ribaunt ve 1.7 asist ortalamalarıyla forma giymişti.