Skorer HABER TURU

HABER TURU

05.02.2010 - 03:11 | Son Güncellenme:

.

HABER TURU

Dosya hazır
Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık dosyasını 15 Şubat Pazartesi günü UEFA’ya vereceği bildirildi. İsviçre’nin Nyon kentinde yapılacak törene Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, TFF Başkanı Mahmut Özgener, Başkan Vekilleri Lutfi Arıboğan ve Servet Yardımcı katılacak.

Haberin Devamı

Kayseri’de dört eksik
Sezon boyunca sakatlıklarla boğuşan Kayserispor’a Gökhan Emreciksin’den iyi haber geldi. Genç oyuncunun zorlu Galatasaray maçına yetişeceği açıklandı. Sarı-kırmızılı takımda Eren Güngör ile Toledo dışında Furkan ve Shawky’nin ise forma giyemeyeceği belirtildi.

Rıza Çalımbay zaman istedi!
Süper Lig’de aldığı sonuçlarla düşüşe geçen Eskişehirspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, taraftardan zaman istedi. İstanbul Büyükşehir maçını kazanmak için her şeyi yapacaklarını belirten Çalımbay, “Bursaspor maçından bir sürü ders çıkardık. Hatalarımızı tekrarlamayacağız” dedi.

Sivasspor’da rota Denizli
Ligin ikinci yarısında da düşüşünü sürdüren Sivasspor, evinde oynayacağı Denizlispor maçına odaklandı. Düşme potasından uzaklaşmak isteyen kırmızı-beyazlı takımda Sedat Bayrak’ın sakatlığı sürüyor. Zorlu maçın biletleri ise VIP tribün 15, maraton 10, kale arkası ise 5 TL’den satılıyor.

Haberin Devamı

Efes Pilsen’de büyük sevinç
Euroleague TOP 16’daki ikinci maçında İtalya’nın güçlü temsilcisi Montepaschi Siena’yı çok üstün bir oyunun ardından 87-77 ile deviren ve çeyrek final için ümitlenen Efes Pilsen’de galibiyetin sevinci yaşanıyor. Genel Menajer Engin Özerhun, çok uzun zamandır birlikte oynayan ve çok güçlü bir takım olan Siena’yı devirmenin kendilerini sevindirdiğini ancak aynı performansı diğer maçlarda da sergilemeleri gerektiğini söyledi.

Togo’dan CAF’a dava
Togo hükümeti, Angola’da yapılan Afrika Uluslar Kupası öncesi milli takım kafilesini taşıyan otobüse yapılan saldırıyı önlemekte yetersiz kaldığı gerekçesiyle Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) aleyhine Fransa’da dava açmaya hazırlanıyor. Saldırıda 2 kişi ölmüş, 9 kişi de yaralanmıştı. Kupadan çekilme kararı alan Togo, CAF tarafından 2012 ve 2014’deki turnuvalardan men edilmişti.

Fenerbahçe Bandırma’da
Beko Basketbol Ligi’nde Efes Pilsen’in ardından 2. sırada yer alan Fenerbahçe Ülker, 18. haftanın açılış maçında Banvit’e konuk olacak. Son iki maçını kaybetse de, 11 galibiyet ile ligde 4. sırada yer alan Bandırma ekibiyle 11 haftadır bileği bükülmeyen sarı-lacivertlilerin mücadelesi saat 19.00’da başlayacak ve Spormax’ten canlı yayınlanacak.

Haberin Devamı

Botaş elendi
Basketbolda FIBA Bayanlar Avrupa Kupası 8’li final rövanş maçında Botaş, Fransa’nın US Mondeville takımına deplasmanda 86-70 yenilerek, elendi. Temsilcimiz Fransa’nın Mondeville kentinde yapılan karşılaşmanın ilk periyodunu 21-14, devresini ise 47-26 geride tamamladı. Ev sahibi ekip ikinci yarıda da üstünlüğünü sürdürünce Botaş salondan 16 sayı farkla mağlup ayrıldı ve Avrupa’ya veda etti.

Bayanlarda hedef tur
Basketbolda Bayanlar Euroleague’deki temsilcilerimiz 2. tur 2. maçlarını bugün oynayacak. İtalyan Cras Basket Taranto’yu İstanbul’da 89-83 yenmeyi başaran Fenerbahçe bu kez deplasmanda sahaya çıkacak, 21.30’daki mücadeleyi galip bitirmesi durumunda çeyrek finale kalacak. Rusya’nın Eketarinburg takımına ilk maçta 79-55 yenilen Galatasaray ise rakibini 20.30’da Abdi İpekçi’de ağırlayacak. Serilere eşitlik gelmesi durumunda son karşılaşmalar 10 Şubat Çarşamba oynanacak.