Skorer Haber turu

Haber turu

27.07.2010 - 01:10 | Son Güncellenme:

Manisa Hollanda’da...Güreşte operasyon...Sylla kadro dışı...THY’den dev adım

Haber turu

Manisa Hollanda’da
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Manisaspor, 3. etap kamp çalışmaları için Hollanda’ya gitti. Genel Menajer Öner Karalar, 11 günlük kamp boyunca 5 hazırlık maçı oynayacaklarını bildirdi. Kafilede 27 futbolcu bulunduğunu belirten Karalar, “Kaleci Egemen’i 1 yıllığına Pendikspor’a kiralık olarak vereceğiz. Kulüp olarak şu an transferi düşünmüyoruz ama Hollanda kampı sonrasında hocamızın isteği doğrultusunda gerekirse transfer yapabiliriz” dedi.

Güreşte operasyon
Türkiye Serbest Güreş Milli Takımlar Teknik Direktörü Adem Bereket, gençleştirme operasyonu başlatacaklarını söyledi. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen şampiyonayı değerlendiren Bereket, “Milli takımın yaş ortalaması 25-26. Bunu daha aşağılara çekmek için çalışmalarımız sürüyor. Rusya’nın başkenti Moskova’da 6-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek şampiyona için iki hazırlık kampı kaldı. Moskova’da en az 4 madalya bekliyoruz” dedi.

Sylla kadro dışı
Süper Lig’de 2010-2011 sezonunun hazırlıklarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da Kanfory Sylla kadro dışı bırakıldı. Belediyespor’un yeni sezonda kadrosunda düşünmediği Gineli futbolcunun altyapıda çalışmalarına devam ettiği bildirildi. Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar, yönetim kurulu kararıyla kadro dışı bıraktıkları Sylla’’nın kulüp bulduğu taktirde transferi için gereken kolaylığı sağlayacaklarını söyledi.


THY’den dev adım
Türk Hava Yolları (THY), Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonu olan Euroleague Basketboll ile 5 yılı opsiyonlu olmak üzere 10 yıllık isim hakkı sponsorluğu için anlaşmaya vardı. THY’den yapılan açıklamaya göre, yeni sezondan itibaren Euroleague karşılaşmaları “Turkish Airlines Euroleague Basketball” adı altında oynanacak. Ayrıca sezon sonundaki Final-Four karşılaşmaları da “Turkish Airlines Euroleague Final-Four” adıyla yapılacak.

Seminer başlıyor
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından düzenlenen Uluslararası Hakem Semineri, Silivri Klassis Golf&Country Otel’de bugün başlıyor. Üst klasman hakem ve yardımcı hakemler, bayan FIFA ve FIFA yardımcı hakemler ile üst klasman gözlemcilerinin katılacağı seminerin açılış törenine TFF Onursal Başkanı ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve TFF Başkanı Mahmut Özgener katılacak. Açılışın ardından, MHK Başkanı Oğuz Sarvan 2009-2010 sezonun değerlendirmesini yaparak yeni düzenlemeler hakkında bilgi verecek.


Efsane Raul Real’den ayrıldı
İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid’in tecrübeli futbolcusu Raul, takımdan ayrıldığını açıkladı. Alman takımı Schalke 04 ile sözleşme imzalaması beklenen 33 yaşındaki futbolcu, Santiago Bernabeu Stadı’nda yaptığı basın toplantısında “Bir gün geri döneceğim” diye konuştu. Raul, 1994’den beri görev yaptığı Real Madrid’de 550 maçta 228 gol kaydetmişti.

Türk hakemlere büyük görev
UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi eleme maçları için Türk hakemlere görev verdi. Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda 3 Ağustos Salı günü Gent-D.Kiev maçı için Cüneyt Çakır’ı görevlendiren UEFA, 5 Ağustos Perşembe oynanacak Avrupa Ligi 3. eleme maçlarından Genk-Turku karşılaşmasında Fırat Aydınus’u, Karabağ-Portadown maçında ise Bülent Yıldırım’ı görevlendirdi. Dilan Deniz Gökçek ve Kadriye Gökçek 19 Yaşaltı Bayanlar Avrupa Şampiyonası elemelerinde düdük çalacak.

Şartlı evet
Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Diego Maradona göreve devam etmesi için şartları olduğunu belirtti. Göreve devam etmek istediğini kaydeden Maradona, “Masör veya malzemeci ekibimden kimsenin kılına dokunulmayacak; aksi takdirde ben yokum” dedi. Maradona ile çalışmaya devam etmek isteyen Federasyon Başkanı Julio Grondona Dünya Kupası’nın ardından Maradona’nın yardımcısını eleştiren sözler sarf etmişti.