Skorer HABER TURU

HABER TURU

15.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Efes TOP 16 için, Bayanlar sahnede, 4 Türk oyuncu ‘en iyi’ adayı, İlyasova’dan 12 sayılık katkı, TRT’nin gafı, Otobüs yaktılar

HABER TURU

Efes TOP 16 için
Turkish Airlines Euroleague D Grubu’nda mücadele eden Efes Pilsen, 9. maçında Panathinaikos’u konuk edecek. Yunan ekibiyle saat 20.15’te Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaşacak olan temsilcimiz SKY Türk’ün canlı yayınlayacağı maçı kazanması durumunda TOP 16’yı garantileyecek. Aksi durumda kader maçı son hafta deplasmanda oynanacak CSKA Moskova mücadelesi olacak. Temsilcimiz, Yunanistan’da oynanan ilk maçta rakibine 84-61’lik skorla boyun eğmişti.

Haberin Devamı

Bayanlar sahnede
Basketbolda Bayanlar Euroleague’deki temsilcilerimiz Fenerbahçe ile Galatasaray bugün deplasmanda sahne alacak. Avrupa’nın tek namağlup takımı Fenerbahçe, B Grubu’ndaki 8. maçında Macaristan temsilcisi MKB Euroleasing ile TSİ 19.00’da karşılaşacak. Galatasaray Medical Park ise C Grubu mücadelesinde Litvanya temsilcisi VICI Aistes ile TSİ 17.15’te karşı karşıya gelecek.

4 Türk oyuncu ‘en iyi’ adayı
FIBA Avrupa tarafından verilen “Yılın Avrupalı Oyuncusu” ödülü için 4 kategoride adaylar açıklandı. Türkiye’de düzenlenen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda A Milli Takım’ın kazandığı ikincilikte önemli rol oynayan Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova erkekler kategorisinde, Nevriye Yılmaz ise bayanlar kategorisinde aday gösterildi. Genç erkeklerde Enes Kanter aday gösterilirken, genç bayanlarda ise aday gösterilmedi. Oylama www.fibaeurope. com adresinde yer alıyor.

Haberin Devamı

İlyasova’dan 12 sayılık katkı
NBA’de 5 karşılaşmanın oynandığı gecede milli basketbolcu Ersan İlyasova, takımı Milwaukee Bucks’ın Dallas Maverics’i 103-99 yendiği maçta 12 sayı, 3 ribaunt ve 1 asistle oynadı. Ömer Aşık’lı Chicago Bulls ise Indiana Pacers’ı 92-73 ile geçmeyi başarırken, 2 dakika süre alan Ömer skor bulamadı. LeBron, Wade ve Bosh gibi üç yıldızı olan Miami Heat de New Orleans’ı 96-84 yenmeyi başarırken, süper üçlü toplam 75 sayı attı.

Fener’e ceza
Euroleague Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı’na, THY Avrupa Ligi’nde Regal Barcelona ile geçen hafta İstanbul’da yapılan maçtaki disiplin ihlalleri ve sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle 2 bin euro ceza verdi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan maçta, disiplin ihlalleri, sahaya atılan yabancı maddeler ve taraftarların sebep olduğu olaylar nedeniyle ceza verildiği ifade edildi.

Dev mücadele
1. ENKA Senior Open Tenis Turnuvası bugün İstanbul’da başlayacak. ENKA Spor Kulübü’nün yenilenmiş 12 kapalı kortunda gerçekleştirilecek turnuva 26 Aralık’a dek sürecek. Turnuvada müsabakalar çeşitli yaş gruplarında düzenlenecek ve dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

Haberin Devamı

Gözler Dubai’de!
Dubai’de 19 Aralık’ta sona erecek 10. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası bugün başlıyor. Organizasyonda Türkiye’yi 3’ü erkek toplam 10 sporcu temsil edecek. Erkeklerde Derya Büyükuncu, Uğur Örel Oral ve Serkan Atasay, bayanlarda ise Gizem Çam, Hazal Sarıkaya, Dilara Buse Günaydın, Burcu Dolunay, İris Rosenberger, Jasmin Roserberger ile Gizem Bozkurt madalya mücadelesi verecek.

Filede 5 maç
Voleybolda temsilcilerimiz bugün birbirinden zorlu maçlara çıkacak. Erkeklerde Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda Fenerbahçe 19.30’da Rusya’dan Lokomotiv Belgorod’u konuk edecek. GM Capital Avrupa Challenge Kupası 3. tur rövanşında ise İstanbul BŞB İsviçre’den Lozan 17.00’de, Arkas da 19.00’da Finlandiya’dan Raision Loimu ağırlayacak. Bayanlarda da Vakıfbank G.S Türk Telekom Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda Rusya’dan Zarachie ile karşılaşacak. Odintsovo kentindeki karşılaşma TSİ 17.15’de başlayacak. CEV Cup’ta da Beşiktaş evinde Sırbistan’dan Tent’i konuk edecek. Bu mücadele 19.00’da yapılacak.

Haberin Devamı

Üniversiteler Erzurum’da
1. Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları, 20-25 Aralık tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenecek. Üniversite Sporları Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan oyunlarda, Alp disiplini, kayaklı koşu, snowboard, biatlon, curling, buz hokeyi ve serbest stil kayak branşlarında, 41 üniversiteden toplam 802 sporcu mücadele edecek.

Yıldırımbosna’ya süper tesis
İstanbul Süper Amatör Lig’de 5. Grup’ta yer alan Yıldırımbosna ayağa kalktı. Lige kötü başlayan ancak Bakırköy’ü 2-1 yenerek üst üste dördüncü galibiyetine ulaşan ekibin Başkanı Nihat Saatçi, tesislerine de kısa sürede kavuşacaklarını belirtti. Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge’ye bu konuda teşekkür eden Saatçi, eski golcüleri Sabri’nin de takıma katılmasının Yıldırımbosna’nın toparlanmasında en büyük etken olduğunu ifade etti.

TRT’nin gafı
TRT’de yayınlanan Stadyum Programına Hakan Şükür’ün yanıtlaması isteğiyle mail gönderen bir izleyiciye küfürlü yanıt verildiği ileri sürüldü. Birgün gazetesi yazarı İskender Gürdöl’ün köşesine taşıdığı iddiaya göre olay 22 Kasım akşamı yaşandı. Hayri Günel isimli izleyici Şükür’e “Bu kadar para size niye veriliyor, aldığınız ücretin vergisi ödeniyor mu” şeklinde sorular yöneltti. Günel’in bu sorularına karşılık küfürlü yanıtın geldiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Kefaletle serbest!
ALMANYA’DA Bochum Eyalet Mahkemesi’nde sürdürülen bahis skandalı ile ilgili davada yargılanan Tuna A. ve Nurettin G. adlı Türk sanıkların, 20 bin euro kefalet karşılığında serbest bırakılacakları bildirildi. Sanıkların tutukluluk durumunun, maçlarda şike yaptıklarını itiraf ettikleri ve ifade verdikleri için 20’şer bin euro karşılılığında kaldırılacağı belirtildi.

Tolga’ya övgü
BUNDESLIGA takımlarından Wolfsburg’un teknik direktörü Steve McClaren, genç oyuncusu Tolga Ciğerci’nin gelecek vaat eden bir futbolcu olduğunu söyledi. Tolga’nın oyunları yönlendirdiğini belirten İngiliz teknik adam, “Tolga, 18 yaşında olmasına rağmen çok olgun. Oyunlara ivme kazandırmak için her zaman top istiyor” sözleriyle oyuncusunun kendisi için önemini vurguladı.

Blatter kızdırdı
FIFA Başkanı Sepp Blatter’in, 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Katar’a turnuva için gidecek olan gaylerin “her türlü cinsel aktiviteden kendilerini sakınmalarına” dair esprisi eşcinsel haklarını savunan grupların tepkisini topladı. Eşcinselliğin yasak olduğu Katar’da şampiyonanın düzenlenmesini protesto ettiklerini belirten grup sözcüleri, FIFA ve Blatter’i eleştirdi.

Otobüs yaktılar
UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nda bugün oynanacak Dinamo Zagreb-PAOK maçı için Hırvatistan’da bulunan rakip Yunanlı taraftarları taşıyan otobüsün Dinamolular tarafından ateşe verildiği bildirildi. Otobüsün, Zagreb kent merkezinde molotof kokteylli saldırıya uğraması sonucu 11 kişinin yaralandığı belirtildi. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü vurgulandı.

Inter’in hedefi final
BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ’nde düzenlenen Kıtalararası Kulüpler Kupası’nda Inter, bugün yarı final maçında Güney Kore ekibi Seongnam Ilhwa ile karşılaşacak. Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezon zirvede yer alan İtalyan ekibiyle, Asya Şampiyonlar Ligi’ni kazanan rakibi arasındaki mücadele TSİ 19.00’da başlayacak.