Skorer Haber turu

Haber turu

09.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

BP’den spora destek, Markus Merk’e büyük onur, Makinist’te alkol çıktı, Fabio Capello istifa etti, Finalin adı Fildişi-Zambiya

Haber turu

BP’den spora destek
TÜRKİYE’DEKİ faaliyetlerinin 100. yılını kutlayan BP, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne ve ay-yıldızlı forma ile 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda yarışacak 5 sporcuya sponsor oldu. Ataköy’deki Olimpiyatevi’nde basın toplantısıyla tanıtılan anlaşma kapsamında TMOK ve federasyonların olimpiyatlar için kullanacağı araçların, 2016’ya dek akaryakıt ihtiyaçları da, BP Türkiye tarafından karşılanacak.

Haberin Devamı

Markus Merk’e büyük onur
ULUSLARARASI Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun yaptığı değerlendirmede, Alman hakem Markus Merk 21. yüzyılın en iyi futbol hakemi seçildi. Hakemliği bırakan ve halen Lig TV’de yorumculuk yapan Markus Merk, 135 puanla en yakın rakibine 27 puan fark atarak, ilk sırada yer alırken, 108 puanla Uruguaylı Jorge Luis Larrionda 2., Kolombiyalı Oscar Julian Ruiz ise 104 puanla 3. oldu.

Makinist’te alkol çıktı
SAMSUNSPOR’UN takım otobüsüne çarpan trenin makinisti A.P.’nin 0.55 promil alkollü olduğu tespit edildi. Makinist hakkında idari soruşturma başlatılacağı belirtilirken, Samsunspor Başkanı Kazım Yılmaz bariyeri indirmesi gereken görevlinin de uyuduğunu öne sürdü. Kaza önceki gün Samsun kafilesi Karabük deplasmanından dönerken, Canik İlçesi Doğu Park mevkisinde hemzemin geçitte meydana gelmişti.

Haberin Devamı


Fabio Capello istifa etti
İngiltere Milli Takımı Menajeri Fabio Capello, görevinden istifa etti. İngiltere Futbol Federasyonu’nun ırkçılık iddiaları nedeniyle hakkında dava açılan John Terry’yi kendisinin onayı olmadan kaptanlıktan almasına sert tepki gösteren Capello, kriz çözülemeyince istifa kararı aldı. Premier League ekiplerinden QPR’da oynayan Anton Ferdinand’a ırkçı ifadeler kullandığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Terry, federasyon tarafından milli takım kaptanlığından alınmıştı.


Finalin adı Fildişi-Zambiya
Afrika Kupası’nda dün gece oynanan yarı final maçları sonunda rakiplerini yenen Fildişi Sahilleri ile Zambiya finale çıktılar. Fildişi Sahilleri, Mali’yi 1-0’lık sonuçla mağlup ederken, Zambiya da maçı 10 kişi tamamlayan Gana’yı yine 1-0 yenerek final biletini kaptılar.


Kore’de şike
GÜNEY Kore’de futbolun ardından voleybolda da şike skandalı patlak verdi. Uzak Doğu ülkesinde 4 voleybolcu maçlarda şike yaptıkları gerekçesiyle göz altına alındılar. KEPCO45 takımı oyuncularının 2009-2010 yıllarında V-League’deki en az dört maçı bilerek kaybettikleri ve bunun karşılığında maç başına binlerce dolarlık bir para aldıkları belirtildi.