Skorer HABER TURU

HABER TURU

20.05.2008 - 00:20 | Son Güncellenme:

Fransa Basketbol Ligi’nde Türk coach Erman Kunter’in çalıştırdığı Cholet, Fransa Kupası’nda şampiyonluğu, final maçında Asvel’e 86 - 76 yenilerek kaybetti.

HABER TURU

Kunter’e teselli
Fransa Basketbol Ligi’nde Türk coach Erman Kunter’in çalıştırdığı Cholet, Fransa Kupası’nda şampiyonluğu, final maçında Asvel’e 86 - 76 yenilerek kaybetti. Yaklaşık 14 bin seyircinin izlediği karşılaşmanın ilk yarısını da 44 - 42 Asvel önde kapadı. 21 Mayıs’ta başlayacak olan play - off serisinin ilk turunda le Mans ile eşleşen Cholet, daha önce, sezon ortasında düzenlenen ve Fransa’nın en önemli üç kupasından biri olan “Haftanın Ası Kupası’nı” kazanmıştı.

Haberin Devamı

Pertevniyal şampiyon
Konya’da düzenlenen Genç Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası’nda, finalde Fenerbahçe’yi 70 - 65 mağlup eden Pertevniyal namağlup şampiyon oldu. Aynı zamanda Efes Pilsen’in altyapısını da teşkil eden Pertevniyal, toplamda da 14. kez şampiyonluğa ulaştı. Turnuvada oynanan 6 maç sonunda Pertevniyal’den Görkem Sönmez de şampiyonanın en değerli oyuncusu seçildi.

Maraton birincileri
Samsun’da düzenlenen 19 Mayıs Yarı Maratonu’nda birinciliği erkeklerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Mehmet Çağlayan, bayanlarda İstanbul Kasımpaşa Kulübü’nden Ümmi Kiraz kazandı. Startı Doğu Park Bandırma Vapuru alanında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından verilen 21.7 kilometrelik yarı maratona, 20’si bayan, toplam 100 sporcu katıldı. Dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini de Günay verdi.