Skorer HABER TURU

HABER TURU

05.10.2008 - 00:59 | Son Güncellenme:

Efes Pilsen, rövanşta güldü... Zico iyi gidiyor... 27 yıl sonra şampiyon!

HABER TURU

Efes Pilsen, rövanşta güldü 
Beko Basketbol Ligi’nin iddialı isimlerinden Efes Pilsen, Yunanistan’ın Panathinaikos takımıyla yaptığı hazırlık maçını 77-69 kazandı. Lacivert-beyazlılarda özellikle Smith, dış atışlardaki skorer oyunuyla takımının galibiyetinde önemli katkı sağladı. İki takım arasında Yunanistan’daki hazırlık maçını ise Panathinaikos 94-87 kazanmıştı. Bu arada maç öncesinde elektriklerin kesilmesi nedeniyle mücadele geç başladı.



Zico iyi gidiyor
Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Zico, Özbekistan’daki yeni takımı Bunyodkor ile deplasmanda çıktığı ilk derbi maçını 3-2 kazandı. Taşkent’in diğer ekibi Lokomotif önünde ilk yarıyı 2-1 yenik kapatan Bunyodkor, takım kaptanı Server Jeparov’un 60. dakikada attığı golle beraberliği yakalarken, Brezilyalı yıldız Rivaldo’nun 66. dakikada attığı golle galibiyete ulaştı. Zico’nun ekibi geçen hafta da Buhara’yı 2-0 yenmişti.

Görme engelliler satranç oynuyor
Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Satranç Federasyonu işbirliği ile İzmir’de düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Satranç Turnuvası’na  dün yapılan müsabakalarla devam edildi. Turnuvanın ilk iki gününde gerçekleştirilen 4 tur sonucunda Uğur Yuvarlak, Kerim Osman Altınok ve Mümin Aksu tüm müsabakalarını kazanan sporcular olarak öne çıktı. Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenen turnuva bugün 5. ve 6. tur müsabakaları ile devam edecek.

27 yıl sonra şampiyon!
Rusya’daki Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası’nda, 35-40 yaş grubunda sıkletinde altın madalya kazanan Mehmet Ozmuş, “Dünya şampiyonluğu gururunu yaşamak için 27 yıl bekledim” dedi. Güreşe 27 yıl önce başladığını, katıldığı şampiyonalarda çeşitli dereceler elde ettiğini ve 1 kez dünya ikincisi olduğunu ifade eden 36 yaşındaki Sivaslı Ozmuş, ilk kez dünya şampiyonu olduğunu söyledi.

Pekin’de yarışan at dopingli çıktı
2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda yarışan Brezilyalı binici Rodrigo Pessoa’nın atı Rufus dopingli çıktı. Uluslararası Binicilik Federasyonu (FEI) Pessoa’nın 4,5 ay yarışlardan men edildiğini açıklarken, binici ve atı oyunlardan diskalifiye edildi. Rufus’un örneklerinde acı hafifletici ve gevşetici bir madde olan “Novamide”e rastlandığı ifade edildi.

Off-Road başladıTürkiye Off-Road Şampiyonası 5. yarışı Kocaeli’de start aldı. Büyükderbent Belediyesi önünden verilen startla başlayan yarışa 21 otomobil ile 42 yarışmacı katıldı. 1 ayak 5 özel etaptan üzerinden yapılacak toplam 32 kilometrelik parkurda yarışmacılar S-1, S-2, S-3, S-4 ve Genel Klasman da en üst sıralarda yer alabilme mücadelesi verecek.

Hentbolda EHF sınavı
Üsküdar Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, EHF Kupası 2. tur ilk maçında bugün deplasmanda Hırvatistan’ın Lokomotiva Zagreb takımıyla karşı karşıya gelecek. İlk turda Kıbrıs Rum Kesimi’nden Aradhippou’yu iki maçta da farklı skorlarla mağlup ederek 2. tura yükselen Üsküdar Belediyesi, TSİ 19.00’da Hırvat ekibiyle ilk maçına çıkacak. Bu maçın rövanşı 12 Ekim’de İstanbul’da oynanacak.


Filede dün
Milli Piyango - Bozkurt Bld.: 0-3
Polis Akademesi - Tokat Bld.: 3-0

Filede BUGÜN
Selim Sırrı Tarcan S.S
15:30 SGK - Ziraat Bankası
Burhan Felek S.S
12:30 MEF Okulları - İst.B.Şehir Bld.
14:30 Maliye Milli Piyango - Beşiktaş
Atatürk S.S
14:00 İzm. Havagücü - Belediye Plevne