Beşiktaş Hadi 'Gülüm'se!

Hadi 'Gülüm'se!

13.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Çin’den kopmanın yollarını arayan Ersan Gülüm’le yeniden anlaşmaya vardı. Kadrosundaki stoper sayısı altıya yükselen siyah-beyazlı kulüp, tecrübeli futbolcuyu kiralayacak. Kartal, Luiz Rhodolfo’yu ise göndermeyi kararlaştırdı.

Hadi Gülümse

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Beşiktaş yaklaşık 1 yıl önce 7 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Çin ekibi Hebei China Fortune’ye transfer olan Ersan Gülüm’le yeniden el sıkıştı. Galatasaray’ın da yakından ilgilendiği Ersan, sarı-kırmızılıların dün Ahmet Çalık’ı kadrosuna katması üzerine kesin kararını verdi ve Kartal’la anlaşmaya vardı.

Ersan Gülüm ile birlikte kadrosundaki stoper sayısı 6’ya yükselen Beşiktaş, 29 yaşındaki oyuncuyu kiralık olarak renklerine bağlayacak. Gülüm için kiralama bedeli ödemek istemeyen siyah-beyazlılar, Çin ekibiyle anlaşma sağlanırsa tecrübeli futbolcuya resmi imzayı attıracak.

Ersan’ın katılımıyla stoper bolluğuna kavuşan siyah-beyazlılar, Luiz Rhodolfo ile yolları ayırmanın hesaplarını yapmaya başladı. Bu oyuncu için bir süredir Brezilya’da kulüp arayan Beşiktaş Yönetimi, Rhodolfo’yu kiralık veya bonservisle gönderirse stoper sayısını 5’e indirmiş olacak. Beşiktaş, Atınç Nukan’ı ise UEFA’nın istediği altyapı kontenjanı nedeniyle kadrosunda tutacak.

Haberin Devamı

Sözleşmesi sürüyor

Siyah-beyazlılar, başarılı olması halinde 31 Aralık 2019’a kadar Çin ekibiyle sözleşmesi bulunan Ersan Gülüm’le yola devam edecek. Ersan takımda kalırsa, sezon başında kiralık gönderilen Pedro Franco ve Milosevic’i bir kez daha göndermenin yollarını arayacak.

‘Memnun kalmadılar’

Ersan Gülüm’ün, Çin’de son dönemde sıkıntılar yaşadığı öğrenildi. Ülke basınına yansıyan haberlerde, Hebei China Fortune takımının Asya kontenjanı açabilmek adına Ersan’ı göndermek istediği ifade edildi. Hatta Çin ekibinin, tecrübeli savunma oyuncusunun yerine şimdiden Güney Koreli bir stoperle anlaşma sağladığı kaydedildi. Geçen sezon performansından memnun kalınmayan Ersan’ın gönderilmesi adına her türlü kolaylığın sağlandığı da ileri sürüldü.

Çin’de aradığını bulamayan Ersan Gülüm yaklaşık bir yıl sonra Beşiktaş’a geri dönüyor.