İtalya Serie A Hakan Çalhanoğlu attı, Inter İtalya Kupası'nı kaptı!

Hakan Çalhanoğlu attı, Inter İtalya Kupası'nı kaptı!

12.05.2022 - 01:11 | Son Güncellenme:

İtalya Kupası final mücadelesinde Juventus ile Inter karşı karşıya geldi. Normal süresi 2-2'lik eşitlikle biten ve büyük heyecana sahne olan maçta Inter, güçlü rakibini 4-2 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu attığı golle maçı uzatmaya götüren isim oldu.

Hakan Çalhanoğlu attı, Inter İtalya Kupasını kaptı

İtalya Kupası final mücadelesinde Juventus ile Inter kozlarını paylaştı. Normal süresi 2-2'lik biten zorlu müsabakada Inter, Juve'yi 4-2 yenerek kupayı müzesine götürdü. Attığı golle maçı uzatmalara götüren milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, takımının kupayı kazanmasında büyük pay sahibi oldu.

Haberin Devamı

Stadio Olimpico'da oynanan maça hızlı başlayan Inter, 6. dakikada Barella ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı. Juventus, 50'de Alex Sandro ve 52'de Dusan Vlahovic'in golleriyle üstünlüğü yakaladı.

ÇALHANOĞLU PENALTI GOLÜYLE UZATMAYA GÖTÜRDÜ

Mücadelenin 78. dakikasında Milano temsilcisi, Lautaro Martinez'in ceza sahası içerisinde Bonucci'nin nüdahalesi sonucu yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu, müthiş bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-2. Karşılaşmanın 90 dakikası 2-2'lik eşitlikle geçilirken, maç uzatmalara gitti. 99. dakikada bir penaltı daha kazanan Inter, bu sefer Perisic'in golüyle öne geçti. 102'de yine sahne alan Perisic Inter'i zafere götüren golü kaydetti: 4-2. 

Haberin Devamı

Hakan Çalhanoğlu 90+1. dakikada yerini Vidal'e bıraktı.

ALLEGRI KIRMIZI KART GÖRDÜ

Inter'in 4-2 öne geçmesinin ardından saha içerisinde sinirler bir anda gerildi. Yaşanan tartışmalar sonrasında Juventus teknik direktörü Massimiliano Allegri, 104. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışına gönderildi.