GalatasarayHakem Espen Eskas'ın ilk hatalı kararı değil! Penaltı VAR'dan dönmüş

Hakem Espen Eskas'ın ilk hatalı kararı değil! Penaltı VAR'dan dönmüş

10.09.2026 - 11:12 | Son Güncellenme:

Galatasaray aleyhine verdiği tartışmalı penaltıyla şimşekleri üzerine çeken Norveçli hakem Espen Eskas'ın geçtiğimiz günlerde Norveç liginde çok benzer bir penaltı kararı verdiği ancak bu kararın VAR'dan döndüğü ortaya çıktı.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Hakem Espen Eskasın ilk hatalı kararı değil Penaltı VARdan dönmüş

Uğurcan rakibe müdahale etmezken ve Jakobs temiz bir şekilde topu rakibinin ayağından almasına karşın, Suarez'in yere düşmesi üzerine hakem beyaz noktayı gösterdi. VAR devreye girmeyince Galatasaray penaltı vuruşuyla 2-1 geriye düştü.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Galatasaray maçı öncesinde hakem Eskas, Norveç Ligi'nde cumartesi günü Brann-Lilleström maçında düdük çaldı. Lilleströmlü futbolcu Eric Kitolano, Brann takımı futbolcusu Mathisen'in ayağındaki topa müdahalede bulundu, buna karşın Eskas penaltı noktasını gösterdi. VAR kendisini monitöre davet etti ve FIFA kokartlı hakem pozisyonu izledikten sonra verdiği penaltıyı iptal etti.

Sporting-Galatasaray maçının Alman VAR hakemi Christian Dingert, pozisyonu izlemesi için Eskas'ı monitöre davet etse, Norveçli hakem Şampiyonlar Ligi maçındaki kararını da iptal etmek zorunda kalacaktı.

Haberin Devamı

Her iki maçtaki pozisyonların oluşumu birbirine büyük benzerlik gösterirken, Eskas'ın bu iki pozisyonu da doğru süzemeyişi dikkat çekti. Norveç'te VAR kendisini yanlıştan döndürürken, Portekiz'deki maçta ise VAR müdahil olmayınca golle sonuçlandı.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler