İngiltere Premier Lig Hakem faul yaptı!

Hakem faul yaptı!

29.10.2014 - 17:29 | Son Güncellenme:

Premier Lig'de yönettiği karşılaşmanın ardından pop konserine gitmeye kalkan hakem Mark Clattenburg'a maç yasağı geldi.

Hakem faul yaptı

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

İngiltere'nin en önemli hakemleri arasında yer alan Mark Clattenburg ummadığı bir cezanın kurbanı oldu. The Sun gazetesinin haberine göre Premier Lig hakemi, gittiği bir pop konseri yüzünden, yönetim tarafından cezalandırıldı.

FIFA kokartlı hakem, cumartesi günü Wet Bromwich Albion-Crystal Palace karşılaşmasında düdük çaldı. Bu maçın ardından arabasına atlayan deneyimli hakemin tek başına Newcastle kentindeki Ed Sheeran konserine gittiği bildirildi.

Premier Lig'in hakemlerle ilgili kurallarına göre, mücadelede düdük çalan hakemlerin maça gidiş-gelişlerinde güvenlik ve bütünlük açısından birlikte hareket etmeleri gerekiyor.

Telefon yasağını da deldi

39 yaşındaki hakemin bir konuda daha kurar ihlali yaptığı ortaya çıktı. Clattenburg'un maçtan sonra Palace teknik direktörü Neil Warnock ile telefonda konuştuğu tespit edildi. Premier Lig hakemlerine hocalarla konuşma izni, ancak yerdımcıları da yanlarında bulunuyorsa veriliyor.

Haberin Devamı

Bu gelişmelerin ardından Clattenburg'a bu hafta Premier Lig'de maç verilmeyeceği bildirildi. İngiliz hakem Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid-Borussia Dortmund, Atletico Madrid-Milan gibi önemli maçlarda düdük çalmış, son olarak ise geçtiğimiz günlerde Zenit-Monaco mücadelesini yönetmişti.