Skorer Havutçu gitti!

Havutçu gitti!

21.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta basında çıkan haberlerden rahatsız olan Tayfur Havutçu, Başkan Fikret Orman’la görüşerek istifa etti. Bu gelişmenin ardından çalışmalarına hız kazandıran yönetimin Ralf Rangnick’in kapısını tekrar çalacağı öğrenildi

Havutçu gitti

Sezona yeni hocayla girmek isteyen Beşiktaş Yönetimi ile Teknik Direktör Tayfur Havutçu arasındaki ipler tamamen koptu. Basında çıkan hoca haberlerinden rahatsızlık duyan tecrübeli çalıştırıcı dün Başkan Fikret Orman ile biraraya gelerek istifasını sundu.
Tayfur Havutçu ayrıca yönetimin Sportif Direktörlük teklifine “Ben artık bu saatten sonra sportif direktörlük yapmam. Kariyerime hoca olarak devam edeceğim” diyerek son noktayı koydu. Tecrübeli çalıştırıcının, bir sene daha sözleşmesi olmasına rağmen kulüpten hiçbir şekilde para istemediği öğrenildi. Bu gelişmeler üstüne yönetimin bugün ortak basın toplantısı teklifine de olumsuz yanıt veren Havutçu sadece kendisinin yer alacağı bir toplantı düzenlecek.
Carlos Carvalhal’dan sonra eski görevine tekrar dönen, fakat istemeyerek de olsa Beşiktaş’a veda eden Havutçu, takımın izleme komitesinde yer alan Reşat Çağan başta olmak üzere yeni bir ekip kurarak yoluna devam edecek. Beşiktaş’ta dün akşam yaşanan ani gelişmenin ardından yönetim birkaç gün içerisinde Ralf Rangnick ile biraraya gelecek. Daha önce Beşiktaş’ın yıllık bir milyon euroluk teklifine ‘hayır’ diyen Alman hocanın 2. teklifi de kabul etmemesi durumunda yönetim rotasını Fenerbahçe‘nin eski hocası Zico’ya çevirecek. Siyah-beyazlı yönetim Zico ile de anlaşamaması halinde rotasını iç piyasaya çevirecek.
Bazı yöneticilerin ısrarla takımın başına getirtmek istediği Samet Aybaba’yla görüşmesi beklenen yönetim bu hafta sonuna kadar hoca krizini bitirecek. Öte yandan imkansız gibi gözükse de Beşiktaş Futbol Komitesi’ne dışarıdan destek veren İbrahim Altınsay’ın hayali olan Athletic Bilbao’nun hocası Marcelo Bielsa ile de temasa geçilecek.

Haberin Devamı

‘Umut vermek istemiyoruz’

Beşiktaş futbol komitesine dışarıdan destek veren ve siyah-beyazlı kulüpte daha önce yöneticilik de yapmış olan İbrahim Altınsay, futbolun yeniden yapılanması için çalışmalarını sürdürüyor. Hem yeni teknik direktör, hem de transfer için futbol komitesine yardım eden Altınsay, “Şu an için yaptığımız çalışmaların hiç biri mutlu sona yakın değil. Elimizde somut bir şey olmadığı için resmi ağız olarak bir şey söylememiz doğru olmaz. Kimseyi umutlandırmak istemiyoruz. Ne söylersek yalan ve hayal olur. Beşiktaş hiçbir şey kesinleşmeden açıklama yapmayacak” diye konuştu.