Skorer Her şey 2008 için

Her şey 2008 için

23.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Spor, iş, politika ve medyanın ünlü isimleri Olimpiyat Tanıtım Grubu’nda bir araya geldi

Her şey 2008 için




İstanbul’un adaylıklarıyla olimpiyata ev sahipliğini kazanmanın uğraşını veren Türkiye’nin, yıllardır eksikliğini duyduğu toplumsal konsensus ve topyekün hareket için ilk büyük adım atıldı.
İstanbul’un 2008 adaylığını yurt içi ve dışında desteklemek üzere spor, iş, politika ve medya dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla oluşturulan Tanıtım Grubu, dün bir araya gelerek “Olimpiyatı almak için neler yapmalıyız?" konusu üzerinde adeta bir beyin fırtınası estirdi.

Öneriler tartışıldı
9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in başkanlık ettiği Ataköy Olimpiyatevi’ndeki toplantıda, Hazırlık ve Düzenleme Kurulu’nun (HDK) brifinginin ardından 32 katılımcının getirdiği öneriler tartışıldı. Türkiye’ye yaklaşık 8 milyar dolar kazanç, 2.5 milyon ek turist, birçok dev tesis ile uluslararası alanda büyük tanıtım ve prestij getirecek olimpiyatın alınması için bu girişimin bir “milli dava" halinde görülmesi ve toplumca benimsenmesi görüşü ağırlık kazandı.
İlk toplantıda kamu kurumları ile katkı yapacak özel sektör kuruluşlarının tüm yazışma ve basılı evrakında olimpiyat logosunu kullanması, turizm sektöründe tanıtıma ağırlık verilmesi ve kişisel çabaların yoğunlaştırılması üzerinde duruldu. İki hafta içinde oluşturulacak eylem planının Demirel tarafından incelenmesinin ardından Tanıtım Grubu bir kez daha bir araya gelecek.

Demirel uyardı
Toplantı sonrası bir açıklama yapan 9.Cumhurbaşkanı Demirel, kendi hükümeti döneminde Türkiye’nin olimpiyat yasasına kavuştuğunu ve bu işe önem verdiğini vurgulayarak, “Türkiye bir olimpiyata ev sahipliği yapmaya ve olimpist bir ülke olmaya fevkalade heveslidir. Bunun için gayret sarf etmek, inanmak lazımdır" diye konuştu. Meksika, Kore, Yunanistan gibi ülkelerin devler arasından bunu koparabildiğine de değinen Demirel, özel sektör ve basından da destek istedi.

Ünlü isimler
Tanıtım Grubu’nun dünkü toplantısına şu isimler katıldı: 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İstanbul Valisi Erol Çakır, Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, GSGM Genel Müdürü Kemal Mutlu, TMOK Başkanı Sinan Erdem, TMOK Genel Sekreteri Togay Bayatlı, İl Müdürü Vedat Bayram, Nezih Demirkent, Yalçın Aksoy, Faruk Keskinel, Neşe Gündoğan, Şenes Erzik, Ayhan Bermek, Nihat Gökyiğit, Uğur Işık, Ömer Faruk Girgin, Nuri Çolakoğlu, M.Ali Yalçındağ, Asım Kocabıyık, Selahattin Beyazıt, Bülent Eczacıbaşı, Mehmet Yıldırım, Nihat Boytüzün, Atilla Donat, Ceylan Pirinççioğlu, Tuğrul Erkin, Turhan Sarıgülle, Ali Kibar, Ali Saydam, Vedat Çolpan, Haluk Ündeğer, Ersin Arıoğlu.