Futbol HESAP ORTADA!

HESAP ORTADA!

24.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılılar ikinci yarı fikstürünü en büyük avantaj olarak değerlendiriyor. Transferde kesenin ağzını açan Cim-Bom’da, Mancini devre arasında takıma yükleme yapacak. Verimsiz isimlerle yollar ayrılacak, yeni oyuncuların katılımıyla rekabet artacak. Ujfalusi’nin gelişi teknik heyetin işini kolaylaştıracak

HESAP ORTADA

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray’da 11 puanlık farkın ilk yarı bitmeden 8’e inmesi yüzleri güldürürken, Başkan Ünal Aysal, Teknik Direktör Mancini ve yöneticiler şampiyonluğa sonuna kadar inanıyor. Fark 11 puanken bile “Biz şampiyon olacağız. Bu fark nasıl oluştuysa öyle kapanır” diyen sarı-kırmızılıların ikinci yarı stratejisine Milliyet ulaştı.

Buna göre ligde ikinci olsa bile Fenerbahçe’nin Avrupa cezasından dolayı Galatasaray’da herkes çok rahat ama birincilik ve 4. yıldız hedefinden kesinlikle sapma yok. İşte Galatasaray’daki müthiş inancın perde arkası:

1 FİKSTÜR AVANTAJI: Mancini yönetiminde iç sahada kazanma alışkanlığının edinilmesi büyük avantaj olarak görünüyor. Galatasaray’ın, Fenerbahçe’ye göre 2. yarıda rahat bir fikstürü var. Cim-Bom bütün zorlu maçları içerde oynarken, Fenerbahçe ise sürekli deplasmana gidecek.

Haberin Devamı

2 TAKVİYE YAPILACAK: Başkan Ünal Aysal kesenin ağzını açtı. Takımın ihtiyacı olan neyse alınacak. Böylece ikinci yarı ve Chelsea maçları öncesi hem sorunlar ortadan kalkacak hem de yedek kulübesi güçlenecek. Alex Telles ile sol bek sorunu bitecek. Savunmaya mutlaka takviye düşünülüyor. Serdar Aziz zora girince Leverkusen’li Ömer Toprak gündeme geldi. Ancak 8 milyon euroluk bonservis yüksek bulunuyor. Hakan Çalhanoğlu, Tarık Çamdal listedeki diğer isimler.

3 KAMP VE YÜKLEME: Mancini devre arası kampında özellikle kondisyoner Ivan Carminati yönetiminde yapılacak yüklemenin 2. yarıda büyük faydası olacağını düşünüyor. İtalyan hoca göreve gelir gelmez takımdaki kondisyon sorununa dikkat çekmişti. Takımın son maçlarda fizik gücünün yükselmesinde Carminati’nin programının etkili olduğu belirtiliyor.

4 REKABET ARTACAK: Heyecanını yitirmiş, fayda sağlamayan oyuncularla devre arasında yollar ayrılacak. Verimsiz futbolculara yol gösterilmesiyle birlikte takım içindeki rekabetin üst düzeye çıkacağı tahmin ediliyor.

5 AĞABEY GELİYOR: 5 aylığına Futbol İdari Koordinatörlüğü’ne getirilen Tomas Ujfalusi devre arasında işbaşı yapacak. ‘Ağabey’ modeli ile göreve başlayacak Ujfalusi’nin gelmesiyle takım içindeki iletişimin gelişmesi ve teknik kadronun rahatlaması planlanıyor.

Haberin Devamı

HESAP ORTADA

Yazarlar